Reacties voor: Apple Watch-gebruikers klagen over batterijproblemen bij watchOS 6 [poll]

Zowel bij Series 5 als oudere modellen
De afgelopen dagen klinken er meer klachten over de batterijduur van de Apple Watch Series 5 en oudere modellen met watchOS 6. De accu heeft moeite om een hele dag mee te gaan. Heb jij er last van?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 39 reacties

  1. Een dag lukt nog wel maar met watchOS 5 kon ik vrij probleemloos twee dagen met een accu doen en dat red ik nu echt niet meer.

  2. Geen enkel probleem met Watch 4.

  3. Series 5 met watchOS 6 loopt sneller leeg dan een 3 jaar oude series 2 op watchOS 5. Met watchOS 6.0.1 ietsje verbeterd, maar nog steeds niet wat ik er in ieder geval van verwachtte.
    En oh ja, geluidsmeting heb ik al standaard uitgezet alsook andere zaken ingesteld die accuduur ten goede zouden moeten komen. Zoals beweging / helderheid / chimes / geluid uit etc.
    Wat overigens bij mij helemaal niet werkt is raise to speak.

  4. De eerste dagen was de accu duur echt dramatisch !
    Maar hoe langer ik de  watch series 5 nu heb is de accu steeds beter geworden. Hou het nu met gemak een dag vol. Soms zakt hij nog wel veel procenten in korte tijd maar daarna blijft hij lang stabiel en zakt hij rustig in procenten.

  5. Watch 4 met GPS en E-sim

    Red het subs watchOs 6 geen twee dagen meer terwijl watch op theater stand staat.

    Mijn observatie is dat het laden nu minder snel gaat. Voor de mensen met korte nachten is de watch nooit opgeladen. Mijn nachtrust was vannacht 5 uren en de watch daardoor opgeladen tot 78%

  6. Mijn batterij is beter dan ooit!! Nike Series 4, 44mm.

    Voorheen kon ik anderhalve dag en dat was top!! Nu kan ik met watchOS6 2 en een halve dag doen. Ben echt in shock. Dit is zonder workouts oid.

  7. Ik heb het always on maar uitgezet. Met 2 wandel activiteiten erbij per dag was ie leeg voor t einde van de dag. Nu staat ie op ong 60% aan t einde van de dag.

    Het verhaal van hij gaat net zolang mee met always on kan ik niet echt bevestigen.

  8. Ik heb een Apple Watch 5 en kreeg in de eerste dagen aan het einde van de avond de “low-power” melding, die ik overigens wel de meeste dagen kon negeren zonder dat ie uitviel voor ik naar bed ging.

    Na ongeveer een week heb ik de “low-power” meldingen niet meer gekregen. Ik heb geen idee of dit komt door WatchOS 6.0.1 of doordat m’n Watch de eerste dagen meer moest berekenen en aanpassen.

  9. Ik ben tevreden over de accuduur van mijn Series 5 Nike+, maar droeg tot afgelopen zaterdag een Series 0 en in vergelijking daarmee zal het altijd veel beter zijn.

  10. Ik heb t idee dat mijn batterij weer beter is geworden. Hij ging eerst maar 1,2 dag mee en nu 2 dagen.

  11. Nope, geen last van. Tijdens de Public Beta’s zoog iOS wel eens mijn Watch leeg, maar na ruim een jaar gebruik, nog steeds 40-50% over na een normale dag. Na een middag sporten iets minder, maar geen klachten.

  12. Dacht in het begin dat mijn Apple Watch 5 minder lang meeging dan m’n Apple Watch 4, maar kwam waarschijnlijk door meer ermee spelen.
    Merk wel dat het uitmaakt of je een gekleurde watchface gebruikt of zwarte. Overwegend zwarte gaat duidelijk langer mee.

  13. Ik had met de serie 4 ook problemen zowel batterij als snelheid bij fietsen. Na laatste update en een keer de watch ontkoppelen, opnieuw koppelende en harde reset werkt hij weer goed. Kan er weer 2 dagen mee doen.

  14. Heb een series 5 en gaat de hele dag mee met alle mogelijke instelingen aan. Is m’n eerste watch dus heb geen vergelijkingsmateriaal. Geen klachten want het past prima in m’n ritme!

  15. Heb de Watch 5 sinds afgelopen dinsdag en hij lijkt wat sneller leeg te gaan dan de Watch 4. Aan de andere kant is dit nog wat lastig om te beoordelen omdat een nieuw apparaat met nieuwe batterij ook eerst een aantal laadcyclussen nodig heeft om de batterij ten volle te benutten. Laad hem om de dag op, staat dan nog op 40% resterend, met scherm op always on. Met de wach 4 om de dag opladen was dat meestal 50%. Heb er wel vertouwen in dat het over ongeveer een week hetzelfde zal zijn met de Watch 5.

  16. Vind de batterij duur vergeleken met de watch2 niet beter, deed hier 2 dagen mee en dan moest die dag 2 in avond aan de lader(had ik nog wel wat % over).

    Nu met watch 5 red ik met always on scherm net 2 dagen, en met always on uit is batterij duur ongeveer zelfde als de watch 2
    2 dagen lukt heb ik in avond nog wel wat over 20% ofzo, maar 3de dag niet dus dan effe aan de lader voor slapen.

    Dus nee heb er geen last van, maar batterij duur van de 5 is er niet beter op geworden vergeleken met de 2.

  17. Ik draag de serie 4 dag en nacht met het scherm op bioscoopmodus. Hij gaat 48 uur mee.

  18. Een powercycle heeft het batterijprobleem bij de S5 van mijn vrouw opgelost 👍

  19. Ik heb met mijn Apple Watch 4 nog geen verslechtering van de batterijduur gemerkt. In principe gaat m’n Watch (bij veel gebruik) ongeveer twee dagen mee op 1x opladen.

    Vraagje: kost de geluidsmeting-app continue batterij, ook als je hem niet gebruikt? Of alleen als je hem als complicatie op je scherm zet of aanklikt voor metingen?

  20. Origineel geplaatst door Bert Couperus
    Watch 4 met GPS en E-sim

    Red het subs watchOs 6 geen twee dagen meer terwijl watch op theater stand staat.

    Mijn observatie is dat het laden nu minder snel gaat. Voor de mensen met korte nachten is de watch nooit opgeladen. Mijn nachtrust was vannacht 5 uren en de watch daardoor opgeladen tot 78%

    Heel vreemd! Mijn Apple Watch laadt volgens mij in ongeveer twee of drie uur volledig op. Ik sta er nooit met een stopwatch naast, maar ik laad hem meestal alleen ‘s avonds even op omdat ik hem ‘s nachts ook draag voor AutoSleep metingen.

  21. Ik heb zelf een Watch 2 en draai de Beta van Watch OS 6. Mijn watch gaat gewoon 2 dagen mee.

  22. Probleem ook gehad bij de beta versie van ios13 i.c.m. watchos 5. De oplossing was toen het opnieuw koppelen de watch aan de telefoon

  23. Origineel geplaatst door Bollie
    Geen enkel probleem met Watch 4.

    Idem

  24. Bij mij is de ECG app verdwenen sinds iOS 13. Dit terwijl dit samen met de valdetectie de enige reden is waarom ik vorig jaar een watch 4 kocht. Alles naar fabrieks instellingen of wat dan ook, niets helpt. Ook niet met her herstellen vd gezondheids app.
    Gisteren 45min met Apple support aan de telefoon gehangen, daarna doorgeschakeld naar Engelstalige technische dienst en zij begrijpen er ook niks van. En dat is het dan maar. Een event rapportje ontvangen in mailbox en geen oplossing. Gisteren mijn iphone 11 Pro Max ontvangen en gehoopt dat het daarmee opgelost zou zijn. Nope! Niets! Nada. Wat nu he.

  25. Na update naar 6.0.1 geen merkbaar verschil accuduur op Watch4

  26. Origineel geplaatst door Tom
    Bij mij is de ECG app verdwenen sinds iOS 13. Dit terwijl dit samen met de valdetectie de enige reden is waarom ik vorig jaar een watch 4 kocht. Alles naar fabrieks instellingen of wat dan ook, niets helpt. Ook niet met her herstellen vd gezondheids app.

    Gisteren 45min met Apple support aan de telefoon gehangen, daarna doorgeschakeld naar Engelstalige technische dienst en zij begrijpen er ook niks van. En dat is het dan maar. Een event rapportje ontvangen in mailbox en geen oplossing. Gisteren mijn iphone 11 Pro Max ontvangen en gehoopt dat het daarmee opgelost zou zijn. Nope! Niets! Nada. Wat nu he.

    Wist je dat het icoontje is veranderd van de ECG? Het is nu een wit bolletje met een rode sinus erdoor. Ik heb ook 2 dagen lopen zoeken maar hij staat er gewoon tussen.

  27. Ik had hier last van tijdens de publieke bèta’s van iOS13 en dan was het in een vast patroon. Zodra ik 2 dagen kon doen met mijn  Watch en ik kreeg weer een nieuwe update voor mijn iPhone dan deed ik de dag daarna nog maar een dag met mijn  Watch, tot ik weer een nieuwe versie van iOS13 voor mijn iPhone kreeg dan deed de Watch het ook weer 2 dagen met de accu. Dus ik denk dat er iets in een bepaalde build van iOS13 zit wat de accu van de Watch meer belast.

  28. Als ik mijn watch series 4 oplaad, om 23:00 uit het stopcontact haal en in de ochtend rond 5:45 omdoe (en dus de hele nacht op de Tafel heb laten liggen) is hij nog maar 74% …. 🙁 . Horloge is paar maanden oud.

  29. ik heb zelf de serie 5 44mm en ik had eerst een 2 en het verschil is groot bij de serie 2 hield die het net een dag vol maar bij de serie 5 net niet 2 dagen

  30. wat ik begrijpt is dat de Apple watch gemiddeld 2 dagen mee kan doen bij normaal gebruik.
    ik kan met mij serie 5 anderhalve dag mee bij normaal gebruik en heb ik altijd-aan functie en ververs op achtergrond uit staan.
    en ik draag het al sinds 20 september.

  31. Sorry beetje off topic. Ik moet mijn Apple Watch 4 met iOS 6.1 regelmatig opstarten om de kaarten navigatie op mijn iPhone met mijn Apple Watch te laten werken. Is dit een bekende bug? Batterij valt mee. Met 30 minuten workout na 9 uur 74 procent

  32. Ik herken dit niet. Ik heb een 5 en had een 2. De 2 ging voor mijn gevoel wel langer mee, maar redt met gemak 1 dag. Elke dag opladen helaas met geluidapp actief en scherm altijd aan. Kan me voorstellen als je actief sport dat ie sneller leeg is door GPS.

  33. Met WatchOS 6 op mijn nieuwe Apple Watch 5 haalde ik de dag niet met het display op Always-On. Dus noodgedwongen maar uitgezet, terwijl Always-On juist de reden was waarom ik deze Watch heb gekocht. Nu met WatchOS 6.01 haal ik de dag net (dwz 6u-23u). Maar dan moet ik wifi uitzetten en niet teveel op mijn Watch spelen (dwz Apps installeren, Siri gebruiken, sporten met hartslagmeting en gps aan). Oftewel: accuduur is nog beneden peil!!!

    Origineel geplaatst door Philip
    Dacht in het begin dat mijn Apple Watch 5 minder lang meeging dan m’n Apple Watch 4, maar kwam waarschijnlijk door meer ermee spelen.
    Merk wel dat het uitmaakt of je een gekleurde watchface gebruikt of zwarte. Overwegend zwarte gaat duidelijk langer mee.

    Dank voor de tip. Ik gebruik nu de veelkleurige Siri watchface. Zal morgen een sobere watchface proberen zonder complicaties, kijken of dat helpt.

  34. Origineel geplaatst door Bert Couperus
    Watch 4 met GPS en E-sim
    Mijn observatie is dat het laden nu minder snel gaat. Voor de mensen met korte nachten is de watch nooit opgeladen. Mijn nachtrust was vannacht 5 uren en de watch daardoor opgeladen tot 78%

    Zojuist getest: mijn Series 5 Nike+ gedragen tot deze automatisch in spaarstand ging (accu 0%) en op de oplader gelegd. Na 1 uur en 3 kwartier gekeken en toen was het al 100% opgeladen. Het duurt dus in ieder geval minder dan dat bij mijn watch.

  35. Mijn watch serie 4 houdt het met os5 en os6 makkelijk 2 dagen vol.

  36. Wacht nu gewoon even op 6.1 en laadt ondertussen gewoon je watch elke nacht op.
    Bij WatchOS 3.0 was de batterijduur ook erbarmelijk. Vanaf 3.1 was alles opgelost.

  37. Zowel watch4 als iphone7 sneller leeg. Normaal 2 dagen met de watch. Nu maar 1😢. Net losgekoppeld van de iPhone en opnieuw gekoppeld. Hopen dat dat werkt.

  38. Vandaag m’n 5 ontvangen ter vervanging van m’n series 0.
    Heb m 100 % opgeladen…en nu na 9 uur zit er nog 30% in…..dat was stukken beter bij m’n series 0.

  39.  ⌚ opnieuw opgestart en de X ook….en nu ziet het er stukken beter uit!
    In 3 uur van 100 naar 96 met een korte workout!
    We gaan het zien komende nacht! (Nachtdienst….)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.