Dingbel Apple Watch

Dingbel laat je communiceren met twee soorten taps

Met Dingbel op iPhone en Apple Watch communiceer je met twee soorten taps. Met één tik stuur je een positief bericht. Twee taps is negatief.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Dingbel iPhoneHoe simpel kan een communicatie-app op de iPhone eigenlijk zijn? We zagen eerder hoe Yo met één doodsimpel bericht gebruikers probeerde te verbinden, waardoor je niet meer hoefde te verzinnen wat voor bericht je eigenlijk wilde sturen. Het nieuwe Dingbel is nóg simpeler dan dat, maar biedt tegelijk wat meer nuance. Met één tap in de app stuur je namelijk een positief bericht, terwijl je met twee schermdrukken een negatieve notificatie stuurt. Ideaal voor de Apple Watch, aldus de makers.

Met deze twee berichtsoorten kun je eigenlijk best veel vertellen. Is een vriend te laat voor een afspraak? Dan kun je met twee taps op het scherm aangeven dat je niet blij bent. Wil je laten weten dat je aan iemand denkt? Dan stuur je met één tap een positieve boodschap. Leuk als je met iemand op één lijn zit, al vragen we ons af hoeveel vrienden je taps écht zullen begrijpen.

Dingbel Apple WatchDingbel voelt vooral logisch op de Apple Watch: daar heb je geen uitgebreid toetsenbord en wil je soms geen gedicteerd bericht of vooraf geschreven notificatie sturen. Dan is het een stuk makkelijker om één of twee keer op de Apple Watch te tappen.

Helemaal origineel is het idee achter Dingbel echter niet: je kunt vanuit de Berichten-app van de Apple Watch namelijk ook communiceren door op je Apple Watch te tappen. Het ritme waarop jij tikt op het scherm wordt dan naar de andere Watch-bezitter verzonden. Daarmee is Apple’s versie ook een stuk veelzijdiger dan Dingbel, waarin je slechts één of twee keer kunt tikken om berichten te verzenden. Daar staat tegenover dat Dingbel breder inzetbaar is. De tapfunctie van Apple is alleen op de Apple Watch te ontvangen, terwijl Dingbel ook werkt in een bijbehorende iPhone- en iPad-app.

Via iFun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 7:37
Categorie Apps
Onderwerp chatten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.