Apple vraagt Europese winkels meer ruimte voor iPad te maken

Apple heeft APR's gevraagd extra winkelruimte vrij te maken voor de iPad. De ruimte verdriedubbelt, waarschijnlijk voor de iPad mini.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad miniApple Premium Resellers in Europa hebben van Apple te horen gekregen dat ze meer winkelruimte moeten vrijmaken voor de iPad. Op een aantal locaties zouden de aanpassingen op 12 september klaar moeten zijn. Het gaat om meerdere APR’s in Europa, waarbij de indruk ontstaat dat ze zich moeten voorbereiden op een uitbreiding van de iPad-lijn, wellicht de iPad mini. Eén van de bronnen van MacRumors zei dat de deadline op 12 september ligt, dezelfde dag waarop Apple volgens geruchten nieuwe producten gaat aankondigen. Apple zou van plan zijn om een nieuwe iPhone en een kleinere iPad op de markt te brengen, waarbij de laatste misschien pas in oktober op de markt komt.

Opmerkelijk is dat de Mac Pro en Mac mini helemaal uit sommige winkels verdwijnen. Ook de schapruimte voor iPods en bijbehorende accessoires zoals hoofdtelefoons moet worden teruggedrongen. De ruimte voor de iPad kan daardoor worden verdrievoudigd. Een van de verklaringen is dat de iPad inmiddels goed is voor 55% van de omzet en 61% van de verkopen bij de resellers. Momenteel nemen ze maar 15% van de winkelruimte in beslag. Om dit recht te trekken moet de iPad meer winkelruimte krijgen, zo’n 45%. De maatregel zou overigens al eerder zijn aangekondigd, maar Apple vraagt nu pas de V2-winkellocaties om de aanpassingen daadwerkelijk te doen.

De geruchten wijzen op een 7,85-inch versie van de iPad, die dit najaar op de markt komt. Afgelopen maandag was het gerucht dat Apple’s toeleveranciers de productie flink hebben opgevoerd zodat er vanaf september 4 miljoen per maand van de fabrieksband kunnen rollen. De kleinere iPad concurreert met de Google Nexus 7 en de Amazon Kindle. Er zijn wel wat onderdelen gelekt, maar het definitieve uiterlijk van een dergelijke iPad mini is nog niet bekend. Er wordt gesproken over een dun en licht apparaat, dat geen nieuw type scherm krijgt. Daardoor hoeft de batterij ook niet veel groter te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 17:17
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen europa, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.