Reacties voor: Apple verwijdert bitcoin-portemonnee Blockchain voor iPhone

Apple heeft de bitcoin-app Blockchain uit de App Store gehaald. De iPhone-app had 120.000 gebruikers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ja ze kunnen ontwikkelingslanden helpen maar gebeurt dat wel degelijk echt zoveel via Bitcoin? Wat een zelfverheerlijkings uitspraak.

  2. Pff, alsof bitcoin daarvoor gebruikt wordt. De enigste reden waarom er ook maar een cent aan waarde zit is omdat men denkt dat ze er snel mee rijk worden door de hoge koerswisselingen. Over een jaar is iedereen het alweer vergeten.

    En mocht je me niet geloven, voorheen had niemand er ooit van gehoord terwijl het al een aantal jaar bestaat. Pas sinds mensen massaal denken rijk te worden, worden ze gekocht.

  3. @Michiel: Als dát een reden is voor Apple om dit soort apps te verwijderen moeten ook alle aandelen-apps verwijderd worden.

    Ik heb de blockchain-app gelukkig nog op mijn iPhone staan.

  4. Sorry:
    “Apple zou deze nieuwe technologie moeten omarmen, zoals Google doet met de honderden bitcoin-apps die ze in de Play Store staan. Ook al concurreert het met Google’s eigen Wallet-betaalsysteem, Google doet niet moeilijk.”
    Waarom zou Apple dit moeten doen? Google zou misschien wel eens wat moeilijker moeten doen als het om dit soort dingen gaat. Bitcoin is uitermate geschikt voor het criminele circuit. Is ook niet vreemd natuurlijk: één van de belangrijkste eigenschappen van bitcoin is dat geldstromen niet traceerbaar zouden zijn (en als ze dat al zouden zijn is het in elk geval veel moeilijker dan bij de gebruikelijke wegen. Zoek maar eens wat op het web voor meer informatie.

    Vind bovenstaand citaat niet echt getuigen van gedegen journalistiek. Al is het maar omdat het hier om een mening gaat die niet gebaseerd lijkt op voldoende achtergrondkennis. Niet des iCulture dit artikeltje…
    En áls het citaat gaat om wat Cary vindt, dan komt dat wat minder duidelijk naar voren.

  5. @Michiel:

    Je hebt totaal geen idee wat je brabbelt. En over een jaar is niemand bitcoin vergeten.

  6. Wat is bitcoin?

  7. Met meer dan 120.000 gebruikers was het een van de populairste bitcoin-apps en volgens de makers was het zelfs de enige overgebleven bitcoin-portemonnee op iOS. Maar dat is niet helemaal waar: want alle apps in onze lijst met goede Bitcoin-apps voor iOS zijn nog steeds in de App Store verkrijgbaar.

    De apps uit die lijst met bitcoin-apps zijn geen wallet-apps, maar Bitcoin-gerelateerde apps om de koersen bij te houden e.d. Er zijn nu in de app-store geen Bitcoin-wallet apps meer waarmee je bijvoorbeeld bitcoins naar een adres kunt sturen dmv het scannen van een QR-code (zoals mogelijk is met de Blockchain-app).

  8. Het was inderdaad de enige app in de App store waarmee BTC betalingen mogelijk waren.

    Zie de reactie van Blockchain:

    “Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. etc”

  9. Origineel geplaatst door Jan
    Wat is bitcoin?

    De volgende zeepbel.

  10. Gelieve je eerst in de bitcoin en onderliggende methodiek/architectuur te verdiepen alvorens er uitspraken worden gedaan.

    Zoals ik het zie:
    de methodiek is zo succesvol dat landen en overheden grip beginnen te verliezen en het daarom maar verbannen…

    daarbij, als je er niet in geloofd… geen probleem… je hoeft er ook niet in te geloven en mee te werken, betalen, handelen etc..

    Doe je het wel dan hou je er misschien nog een leuke stuiver aan over :)… net zoals heeeeeeeel veel andere!

    groet en succes.

  11. Bitcoins zijn niet in alle landen toegestaan zou een beetje raar wezen dat als je in zo een land woont je wel gewoon de app kan kopen en gaan handelen met een in dat land verboden betaal middel

  12. Topic hier gaat over Apple die blockchain oftewel bitcoin weert, en niet dat bitcoins stom zijn. Apple is van plan om zelf een virtuele munt te maken imoney waarvoor ze patent hebben aangevraagd, zij willen eraan verdienen terwijl het concept nu door iedereen gebruikt kan worden, het is overigens niet verplicht, een tip voor de pessimisten onder ons. Anyway, Apple was al te ver gegaan met dat nsa gedoe en nu dit. Mijnadvies, boycot Apple. Geldslurpend monster is het geworden. En de kwaliteit van Apple software/hardware is absoluut achteruit gegaan sinds Steve jobs overlijden.

  13. Origineel geplaatst door Franklin
    @Michiel: Als dát een reden is voor Apple om dit soort apps te verwijderen moeten ook alle aandelen-apps verwijderd worden.Ik heb de blockchain-app gelukkig nog op mijn iPhone staan.

    Apple heeft helemaal geen redenen nodig om apps te weren. Het is hun appStore en Apple bepaald. Daarbij is een bitcoin wallet iets totaal anders dan aandelen apps natuurlijk.
    Ik denk dat het een verstandige zet is om bitcoin zoveel mogelijk te weren uit het ecosysteem. De appStore is een relatief stabiele omgeving en een wild fluctuerende monetaire eenheid invloed geven hierin is een risico. Wanneer de bitcoin krach plaats zal vinden dan zal de devaluatie veel dingen waar het mee in aanraking is gekomen met zich mee trekken in de neerwaardse spiraal. Zolang dit alleen maar speculerende bedrijven en bitcoin websites zijn gaat er niet veel van echte waarde verloren, maar wanneer deze val ook consequenties heeft in, normaliter, stabiele ecosystemen, dan zijn de gevolgen veel groter.

  14. We hebben hier weer duidelijk te maken met Apple’s commerciele arrogantie. Zodra iets een sukses wordt bedenken ze hun eigen versie en weren ze anderen uit hun ecosysteem. Ik onderschrijf wat Not. Amused beschrijft: “Topic hier gaat over Apple die blockchain oftewel bitcoin weert, en niet dat bitcoins stom zijn. Apple is van plan om zelf een virtuele munt te maken imoney waarvoor ze patent hebben aangevraagd, zij willen eraan verdienen terwijl het concept nu door iedereen gebruikt kan worden, ” Apple claimde ooit dat kleine tablets en een stylus “not done” waren. Nu werken ze er zelf aan en zullen ze wel de iStylus uitbrengen als de grootste uitvinding sinds het wiel…. Hetzelfde met de “verbannen” NFC chip.

  15. @Chingon: Klopt, dat is in de tekst inmiddels ook aangepast. Ik ergerde me aan het feit dat veel nieuwsmedia klakkeloos schreven: ‘laatste bitcoin-app uberhaupt’, maar sloeg daarin zelf wat door. Iets verderop stond natuurlijk al dit:

    Het grote verschil met de meeste andere bitcoin-apps is dat je met Blockchain niet alleen bitcoins kon beheren, maar ook uitwisselen met anderen.

    Maar goed, kan zijn dat mensen al eerder zijn gestopt met lezen, dus vandaar de extra benadrukking dat het Blockchein toch wel iets anders was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.