Flappy Bird-maker verdient 50.000 dollar per dag

De maker van Flappy Bird verdient 50.000 dollar per dag aan de advertenties in zijn app. Zijn spel is al 50 miljoen keer geïnstalleerd.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

flappy-bird-bartEen paar dagen terug riep ontwikkelaar Dong Nguyen op Twitter nog om rust. De maker van het razendmakende spelletje Flappy Bird zou geen interviews meer doen en het contact met de pers willen verbreken. Mensen vroegen zich gniffelend af: is hij misschien te druk met geld tellen? Nu de radiostilte alweer is verbroken blijkt dat die veronderstelling best wel eens zou kunnen kloppen, want in een interview met The Verge geeft Nguyen aan gemiddeld $50.000 per dag (37.000 euro) te verdienen aan de advertenties in zijn app.

Voor wie Flappy Bird nog niet kent: in het gratis spel moet je door op het scherm te tikken een vogeltje door openingen laten vliegen. De app is inmiddels meer dan 50 miljoen keer geïnstalleerd en heeft bijna 600.000 beoordelingen in de Amerikaanse App Store (ruim 11.000 in Nederland). Dat is bijna net zoveel als Angry Birds (800.000 beoordelingen). De vergelijking met Angry Birds is snel gemaakt: er zit een vogel in, het is simpel, verslavend en enorm succesvol. Maar er zijn meer belangrijke verschillen. Je speelt namelijk niet met vogels die boos zijn, maar een vogel die jou boos maakt. Dat heeft alles te maken met de moeilijkheidsgraad. Doordat mensen uren bezig zijn om een highscore boven de 5 of 10 te halen raken ze gefrustreerd door de almaar neerstortende vogel, maar ook verslaafd en gemotiveerd om het beter te doen.

flappy-bird-ipad flappy-bird-ipad-2

Volgens Nguyen zelf is het succes van zijn applicatie aan twee dingen te danken: “Flappy Bird is anders is dan andere mobiele games en is een goed spel om het tegen elkaar op te nemen”. Op dit moment kunnen spelers hun highscores vergelijken via Apple’s Game Center maar ook delen via Facebook en Twitter, een optie gretig aftrek vindt onder gebruikers. Ware Flappy Bird-connaisseurs weten dat iets simpels als knipperen met je ogen al hel en verdoemenis voor je vogel kan betekenen en smeken de maker dus geregeld om een optie waarmee je de storende advertenties kunt afkopen. Daar wil de ontwikkelaar echter voorlopig niets van weten. De advertenties in het spel zijn immers erg lucratief, maar hij is ook bang om iets aan de applicatie te veranderen. Het spel is goed zoals het is, ik ben bang dat een update iets zal verpesten, aldus Nguyen.

De maker zegt wel na te denken over een opvolger, een soort Flappy Bird 2, maar heeft geen idee wanneer hij hieraan zal beginnen. Tot die tijd kunnen fans hun verslavingsverschijnselen gelukkig ook botvieren op een van Nguyen’s andere games in de App Store, waar wij eerder over schreven.

Downloaden: Flappy Bird (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:28
Categorie Uncategorized
Onderwerp flappy bird

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.