RailPlanner voegt OV-chipkaartfunctie en meldingen toe

RailPlanner biedt voortaan een vast traject waarvoor je de snelste trein naar je bestemming ziet. De iPhone-app verstuurt ook pushberichten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RailPlanner iPhone treintijden-appHet is nog geen maand geleden dat de officiële applicatie van de Nederlandse Spoorwegen grondig is vernieuwd, maar nu al heeft de iPhone-app RailPlanner de beste nieuwe functie van NS Reisplanner Xtra overgenomen. Ook in RailPlanner kan je voortaan het vaste traject instellen dat je het vaakst reist. Bij binnenkomst in de app zie je meteen je eerstvolgende trein naar de bestemming. RailPlanner kijkt daarbij naar je huidige locatie of je op het punt staat de heen- of terugreis te maken. Het is nog lang niet de enige verbetering in versie 1.3 van de app.

RailPlanner iPhone iOSBij het instellen van een vast traject is er nog een slimmigheid. Als je kiest voor de optie ‘dichtstbijzijnde station’ in de opties, laat de applicatie vanaf elk station waar je bent je route naar de bestemming van je vaste traject zien. Een andere toevoeging is dat je nu meldingen kan ontvangen bij storingen. Die optie geldt zowel bij je geplande reis of een vast traject. Op trajectbasis is de nieuwe optie misschien niet wenselijk: je krijgt dan ook pushberichten voor storingen terwijl je de route misschien helemaal niet aflegt die dag. In ieder geval wordt in de app uitgebreide storingsinformatie verstrekt op je traject of geplande route.

De laatste handigheid van RailPlanner is dat de applicatie nu ondersteuning biedt voor de OV-jaarkaart en OV-chipkaart. Als je in de instellingen aangeeft dat je over zo’n kaart beschikt, krijg je suggesties voor routes die sneller kunnen zijn maar onlogisch lijken. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om treinen waar normaal toeslag voor worden betaald.

De vaste traject-functie van RailPlanner is niet zo intuïtief als die van NS Reisplanner Xtra. Daarin kan je meer vaste trajecten invoeren en veeg je simpel om de volgende treinoptie te zien.

Downloaden: RailPlanner (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:28
Categorie Uncategorized
Onderwerpen ns reisplanner, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.