Apple verwijdert bitcoin-portemonnee Blockchain voor iPhone

Apple heeft de bitcoin-app Blockchain uit de App Store gehaald. De iPhone-app had 120.000 gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bitcoinApple heeft de Bitcoin-app Blockchain verwijderd uit de App Store. Met meer dan 120.000 gebruikers was het een van de populairste bitcoin-apps en volgens de makers was het zelfs de enige overgebleven bitcoin-portemonnee op iOS. Het was inderdaad de laatste app waarmee je nog kon handelen, maar bitcoin-apps waarmee je gewoon je tegoed kunt bekijken zijn er nog steeds. De apps uit onze lijst met goede bitcoin-apps voor iOS zijn nog steeds verkrijgbaar. Wel werden Coinbase en BitPak eerder verwijderd en hebben ontwikkelaars moeite om hun bitcoin-apps goedgekeurd te krijgen.

Apple verwijderde Blockchain vanwege een “onopgelost probleem”, zo meldt Bloomberg, die ook de afwijzingsmail van Apple onder ogen kreeg. Gebruikers die Blockchain al op hun iPhone hadden staan, kunnen de app gewoon blijven gebruiken.

Het grote verschil met de meeste andere bitcoin-apps is dat je met Blockchain niet alleen bitcoins kon beheren, maar ook uitwisselen met anderen. De ontwikkelaar weet niet goed wat het probleem is: de app bestaat al twee jaar. Blijkbaar is er opeens iets ontdekt dat onopgelost is. Maar ontwikkelaar Nicolas Cary is niet op de hoogte van een potentieel conflict of onduidelijkheid. Hij zit nog te wachten op een gedetailleerde verklaring, schrijft hij in een blogposting. Hij noemt dit geval van Apple-censuur uniek in de geschiedenis. Er zijn wereldwijd al meer dan 2,5 miljoen gebruikers van Bitcoin, die allerlei software gebruiken om hun geld te beheren en te verhandelen. Apple zou deze nieuwe technologie moeten omarmen, zoals Google doet met de honderden bitcoin-apps die ze in de Play Store staan. Ook al concurreert het met Google’s eigen Wallet-betaalsysteem, Google doet niet moeilijk, aldus Cary.

bitcoin-iphone-send

Cary besluit zijn verhaal met een tranentrekker: dankzij bitcoin kunnen familieleden wereldwijd geld rondsturen en complete communities in ontwikkelingslanden steunen. Of geld overmaken naar het goede doel. Deze beslissing van Apple zal enorme impact hebben, denkt Cary.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:28
Onderwerpen bitcoin, censuur, financieel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.