Reacties voor: Met de bezem door de App Store: Apple verwijderde in oktober bijna 50.000 apps

Apple haalt de bezem door de App Store: in oktober werden bijna 50.000 apps verwijderd die verouderd zijn of niet meer goed werken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Ik word hier een beetje gek van! Ik heb veel gekochte apps er zijn er nu al een aantal in mijn lijst uit gehaald door Apple en aantal die ik wel in de lijst heb staan maar niet meer kan downloaden. Baal hier heel erg van want waren niet de goedkoop.

  2. In principe zou je je aankopen gewoon moeten kunnen downloaden. Maar het is niet onverstandig om al je apps ook met iTunes te downloaden. Als een app dan echt volledig verwijderd wordt, kan je hem nog altijd via iTunes installeren.

    Ik heb net even in mijn collectie gekeken, daar zitten ook best oude spellen tussen.

    Bijvoorbeeld Electrotrains: laatst bijgewerkt op 28 juni 2012, vereist iOS 3.1.3.

    Of Trainyard: laatst bijgewerkt op 1 september 2011, vereist iOS 3.0.

    Uiteraard nog met zwarte balken onder en boven, want niet geoptimaliseerd voor de iPhone 5. Toch zijn beide spellen nog gewoon beschikbaar om te downloaden. En ze doen het ook nog uitstekend, onder iOS 10.
    Eigenlijk geen reden om ze te verwijderen.

  3. Altijd een backup maken voor je je apps via itunes update, ze worden vaak overschreven!

    Hiermee kun je altijd terug en heb je je app wel voor altijd. Veel apps idd uit 2012 zijn ook plots niet meer in MIJN cloud, weg, wel voor betaald. Diefstal van Apple?

    Ook die melding nu weer met ios 10 dat apps je ipad langzamer laten werken is een pesterij, de oude apps werken prima, niet trager op mijn ipad pro. Oke niet allemaal geoptimaliseerd maar dat vind ik geen probleem zolang ze werken. Overigens is deze “controle” in ios niet zonder bugs, toen ik naar 10.1.1 ging gaf zelfs de ic app deze foutmelding.

  4. Dat ze die openbaar vervoer app van Solid Links maar eens verwijderen.

  5. Je apps blijven gewoon downloadbaar tenzij ze tegen de regels van de AppStore zijn.
    Apple wil developers motiveren updates uit te brengen. Ik snap dat wel. Alles iPhone 6/6+ scherm waardig zou verder weg in de zoekresultaten moeten komen.

    Overigens vind ik dat Apple normaal ook best veel apps verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.