uitnodiging 9 sept

Apple verstuurt uitnodiging iPhone-event 9 september 2014

Apple gaat op 9 september 2014 nieuwe iPhones aankondigen. De uitnodigingen voor het media-event zijn verstuurd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone 6 renders zijkant
Apple heeft zojuist de media uitgenodigd voor een evenement op 9 september 2014. De verwachting is dat Apple hier de iPhone 6 en misschien ook de iWatch gaat aankondigen. Apple verklapt in de uitnodiging niet wat er op het programma staat, maar in voorgaande jaren waren uit de e-mail flink wat hints af te leiden. Deze keer wil Apple alleen kwijt: “Wish we could say more”.

Net als afgelopen jaren vindt de presentatie plaats om 19:00 uur Nederlandse tijd, maar er is gekozen voor een nieuwe locatie: The Flint Center for the Performing Arts in Cupertino, een lokaal theater dat goed is voor 2400 plekken na een forse verbouwing. Het was alweer in 1998 dat Apple daar voor het laatst een conferentie hield. Het is ook de locatie waarop Steve Jobs 30 jaar geleden de eerste Macintosh aankondigde.

Zodra bekend is dat het evenement via een livestream bekeken kan worden, laten we wat weten. Vaak wordt dit pas vlak vóór het evenement zelf duidelijk. iCulture zal uiteraard verslag doen van alle aankondingen, zodat je meteen op de hoogte bent.

uitnodiging 9 september 2014

Zet het event gelijk in je agenda of meld je aan voor ons Facebook-event!

Wat kun je van iCulture verwachten?

Net als voorgaande jaren kun je bij iCulture de beste en snelste Nederlandstalige berichtgeving over alle aankondigingen verwachten. De redacteuren van iCulture zitten klaar om alles te verslaan: van nieuwe iPhones tot nieuwe aankondigingen voor iOS 8. En je kunt meteen in gesprek gaan met andere lezers. Moet je op 9 september ‘s avonds werken, dan krijg je via ons Twitter-account @iCulture al het belangrijke nieuws mee.

iphone 6 render onderkant

Volop speculaties

Online wordt al lange tijd druk gespeculeerd over de iPhone 6. De datum waarop de iPhone 6 in de verkoop gaat werd al in mei gefluisterd: 19 september. Het werd in juni nog eens bevestigd. Maar de datum van de aankondiging kwam vrij laat naar buiten, namelijk begin augustus pas.

iPhone 6 verwacht

Alle geruchten wijzen er op dat Apple tijdens de presentatie de iPhone 6 zal onthullen, de opvolger van de huidige iPhone 5s. Het is nog onduidelijk of beide modellen met 4,7-inch en 5,5-inch scherm meteen al gepresenteerd zullen worden. Mogelijk loopt de 5,5-inch versie van de iPhone 6 vertraging op.

iphone 6 render zijkant grijs

Qua ontwerp is de iPhone 6 anders dan de iPhone 5s. Ook dat is geheel volgens verwachting: Apple voert bij elke nummer-update (4, 5) steeds een compleet nieuw design in, terwijl elke S-update (4S, 5s) vooral interne wijzigingen bevat. De iPhone 6 is gemakkelijk te herkennen aan de afgeronde hoekjes, die we al kennen van de iPads. Strakke belijning met metalen rand die zo kenmerkend voor de iPhone is geworden, gaat vermoedelijk verdwijnen. Net als bij de iPhone 5s verwachten we in de iPhone 6 een Touch ID-vingerafdrukscanner.

iOS 8 Golden Master

Apple heeft sinds afgelopen juni testversies van iOS 8 vrijgegeven aan ontwikkelaars. Met de onthulling van een nieuwe iPhone zal net als voorgaande jaren waarschijnlijk de Golden Master-versie beschikbaar komen. De Golden Master is de definitieve versie voor ontwikkelaars en is nagenoeg identiek aan de uiteindelijke versie van iOS 8 die staat voorgeïnstalleerd op de nieuwe iPhones. De afgelopen weken zijn er geen nieuwe beta’s meer geweest; dat geeft Apple de mogelijkheid om nog wat nieuwe functies te demonstreren tijdens de keynote.

Lees alles over iOS 8 in ons zeer uitgebreide Dossier: iOS 8

iWatch?

Natuurlijk hopen we net als iedereen dat Apple de iWatch aankondigt op 9 september. Sinds gisteren zijn de kansen daarop opeens een stuk groter geworden: volgens geruchten gaat Apple gelijktijdig met de iPhone 6 een wearable aankondigen. Of die ook de iWatch gaat heten, is nog even de vraag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2014, 8:46
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, uitnodiging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.