fifth-avenue

Apple onderzoekt nieuwe iPhone-dock en draadloze iWatch-lader

Twee nieuwe patenten van Apple beschrijven een Lightning-dock die je iPhone niet beschadigt en een methode om een apparaat zoals de iWatch draadloos op te laden.

fifth-avenueElke week worden er een flink aantal Apple-patenten gepubliceerd of toegekend. Vandaag verschenen er ook weer een aantal, waarvan we er twee hebben uitgekozen: eentje waarmee je een iWatch draadloos kunt opladen en een andere voor een iPhone-dock met Lightning-aansluiting.

Daarnaast kreeg Apple vandaag ook nog het patent toegewezen voor de vierkante glazen kubus op Fifth Avenue in New York. Apple vroeg al in 2010 patent aan op de glazen kubus, maar pas nu is de beslissing genomen. In 2012 kreeg Apple al het patent op een soortgelijke glazen entree, namelijk de ronde glazen cilinder van de Apple Store in Shanghai.

Draadloos opladen van iWatch

Maar laten we doorgaan met de technische patenten voor producten die er nog aan zitten te komen. Eén ervan is nummer 20140241555 en beschrijft het draadloos opladen van een elektronisch apparaat via inductie. Iets soortgelijks is wel eens vaker gedaan: draadspoelen zorgen voor een elektromagnetisch veld, dat je kunt gebruiken voor allerlei toepassingen, zoals opladen.

Gisteren werd bekend dat de iWatch mogelijk al in september wordt aangekondigd, gelijktijdig met de iPhone 6. Overigens zei Apple-kenner John Gruber ook al dat Apple de iWatch in september gaat aankondigen, maar wapperde die opmerking later weg met het excuus dat het maar een grapje was.

iwatch draadloos opladen

De patentaanvraag werd begin 2013 ingediend en beschrijft twee doelen. De spoelen in een speakersysteem of NFC-antenne kunnen worden gebruikt om geluid of data over te brengen, maar ook op op te laden. Bijna alle oplossingen voor draadloos opladen werken met een draadspoel om een elektromagnetisch veld te creëren. Denk daarbij aan de Qi-standaard van het Wireless Power Consortium (WPC) of de Rezence-oplossing van de Power Matters Alliance (PMA) en de Alliance for Wireless Power (A4WP). Van die twee is Qi de meestgebruikte standaard… maar dat kan veranderen als Apple zich ermee gaat bemoeien en een eigen standaard ontwikkelt.

De afbeelding hierboven toont een polshorloge-achtig apparaat met een behuizing (#14) en een polsbandje (#16).

Nieuwe iPhone-dock met Lightning-aansluiting

Een ander patent met nummer 20140242848 toont een iPhone-dock met verbeterde Lightning-aansluiting. Die is nu nog erg kwetsbaar, omdat hij kan afbreken of beschadigd raakt als je de iPhone te wild uit de dock haalt.

patent lightning dock

patent lightning

De oplossing in het patent voorkomt dat de Lightning-connector of het toestel beschadigd raken wanneer je een kracht erop uitoefent. Een van de producten waarin het is verwerkt, is een dock. Het patent werd op 28 augustus 2014 gepubliceerd. De Lightning-connector breekt daarbij makkelijker af, waardoor de iPhone niet beschadigd raakt. Een Lightning-kabeltje of een -dock is immers makkelijker te vervangen dan de hele iPhone. In het patent worden Albert Golko, Ibuki Kamei, Warren Jones en Paul Thompson als uitvinders genoemd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2014, 17:19
Categorie Apple
Onderwerpen dock, iwatch, opladen, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.