Apple verkoopt eerste dag meer dan 300.000 iPads

De eerste dag van de iPad-lancering zijn er 300.000 iPads verkocht. Daarnaast downloadden iPad-gebruikers afgelopen zaterdag ruim 1 miljoen iPad-applicaties uit de App Store en 250.000 boeken uit de iBookstore.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Steve Jobs met iPadApple maakte vandaag via een persbericht bekend dat er meer dan 300.000 iPads zijn verkocht sinds het nieuwe Apple-product afgelopen zaterdag in de Verenigde Staten officieel in de verkoop ging. Het gaat hierbij zowel om alle iPads die sinds 5 maart zijn voorbesteld als ook om iPads die in de Apple Stores en Best Buy-filialen zijn verkocht. Ook blijkt dat er afgelopen zaterdag ruim 1 miljoen iPad-applicaties uit de App Store en 250.000 boeken uit de iBookstore zijn gedownload.

Opvallend is dat de cijfers van Apple vele malen lager uitvallen dan de schattingen van Wall Street-analisten. Volgens schattingen van Pipar Jaffray-analist Gene Munster zouden er afgelopen zaterdag maar liefst 600.000 iPads zijn verkocht, het dubbele van Apple’s cijfers. Eerder schatte Munster de verkopen nog op 300.000, maar stelde deze later bij naar het dubbele. Cijfers over het aantal mensen dat daadwerkelijk in de rij heeft gestaan zijn er niet, maar Munster schat dat dit aantal hoger lag dan bij de lancering van de iPhone 3G en 3GS.

Voor een grondige analyse van de (verkoop)cijfers is het momenteel nog te vroeg. Naar verwachting komt de 3G-versie van de iPad later deze maand beschikbaar en zal Apples nieuwe product bovendien ook in andere landen verkrijgbaar zijn. Wanneer de iPad naar de Benelux komt is nog steeds onduidelijk, maar dat zou wel eens een tijdje kunnen gaan duren. Mogelijk brengt Apple hierover meer duidelijkheid op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC, die doorgaans in juni plaatsvindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:33
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen apple, ipad, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.