iPad-gebruikers geplaagd door problemen met Wi-Fi

Verschillende iPad-gebruikers worden geplaagd door problemen met draadloze Wi-Fi-netwerken. Andere apparaten functioneren zoals het moet, maar bij de iPad valt het signaal gedeeltelijk of helemaal weg.

iPadEen dag na de officiële lancering van de iPad in de Verenigde Staten doken zondagavond berichten op van iPad-gebruikers die problemen ondervinden met draadloze netwerken. Op Apples eigen discussieforum klagen diverse gebruikers over een geheel of gedeeltelijk wegvallend Wi-Fi-signaal op de iPad, terwijl andere apparaten zonder problemen functioneren.

Veel gebruikers in het topic melden dat ze slechts één streepje zien of in het ergste geval helemaal geen signaal hebben. Volgens sommigen valt het signaal zelfs weg als ze de iPad zo dicht mogelijk bij het accesspoint in de buurt houden.

TechCrunch’s Michael Arrington, die de klachten ontdekte en zelf ook problemen met zijn iPad ondervindt, vermoedt dat de Wi-Fi-problemen te wijten zijn aan de hardware zelf, of aan een ontwerpfout. Hij denkt daarom dat het niet met een simpele software-update opgelost kan worden.

Onderstaande is een van de veelgehoorde klachten:

Ik heb dit probleem ook met mijn iPad. Het signaal valt weg naar één streepje in een gedeelte van het huis waar de meeste andere apparaten, zoals mijn MacBook Pro en iPhone, volledig bereik hebben. Het wifi-signaal in ons huis is zo krachtig dat ik op de meeste apparaten vaak buitenshuis ook bereik heb. De wifi-antenne van de iPad is zoals die van de nieuwe iMacs — deze is klein en bevindt zich in het midden van het apparaat achter het Apple-logo. Het verschil is dat het Apple-logo van de iMac nergens op rust. Bij de iPad is dat wel het geval.

Het lijkt er op dat de problemen met name voorkomen bij beveiligde Wi-Fi-netwerken. Gebruiker AlphaBetaOne constateerde dat het gebruik van verschillende beveiligingsalgoritmen verschil kan maken. De WPA-beveiliging levert volgens hem de langzaamste en meest problematische verbinding op en bovendien moest de verbinding gereset worden. Bij de minder veilige WEP-beveiliging daarentegen is de verbinding langzamer, maar wel gewoon stabiel. Hij ontdekte dat MAC-filtering (WLAN-adapters zoals in de iPad hebben een uniek identificatienummer: MAC-adres) geen problemen veroorzaakt en ook nog eens de snelste verbinding oplevert. Aan de andere kant is dit wel het minst gebruiksvriendelijk voor de gemiddelde gebruiker, omdat er het een en ander ingesteld moet worden. Ook is het de minst veilige oplossing, omdat de data tussen accesspoint en apparaten niet versleuteld wordt als je geen andere beveiligingsmaatregelen neemt.

AlphaBetaOne denkt dat de iPhone OS 3.2-software, waar de iPad op draait, een probleem heeft met het WPA-algoritme. Dit kan volgens hem in een toekomstige update verholpen worden. Ook vermoedt hij dat mensen die publieke onbeveiligde Wi-Fi-hotspots gebruiken geen problemen ondervinden en dat de problemen alleen optreden op beveiligde netwerken.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2010, 15:07
Categorieën Achtergrond, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.