Apple verkocht afgelopen kwartaal 1,4 miljoen Apple TV’s

Apple heeft in het afgelopen kwartaal 1,4 miljoen Apple TV's verkocht. Een opmerkelijk aantal, omdat er in het fiscale jaar 2011 2,8 miljoen verkocht werden. Het succes blaast geruchten over een televisie van Apple nieuw leven in.

Apple TVBij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Apple afgelopen avond stonden vooral de iPhone en iPad centraal met tientallen miljoenen verkochte apparaten. De Apple TV bleek het echter ook niet slecht te doen: Apple’s mediacentrum werd in het laatste kwartaal van 2011 1,4 miljoen keer verkocht. Het aantal is indrukwekkend, omdat Apple in het totale fiscale jaar 2011 maar 2,8 miljoen Apple TV’s verkocht.

Er gaan al langer geruchten de ronde, over een televisie van Apple die ergens dit jaar onthuld zal worden. Steve Jobs zei tegen de schrijver van zijn biografie een doorbraak te hebben gevonden voor de televisiemarkt, die alles zou veranderen. De positieve verkoopcijfers van de Apple TV gooien olie op het vuur, omdat ze bevestigen dat Apple’s eerdere poging op de televisiemarkt zijn vruchten afwierp.

Volgens Apple-CEO Tim Cook is de Apple TV officieel nog een hobby van Apple. Hij liet tijdens de presentatie wel doorschemeren constant bezig te zijn met het toevoegen van nieuwe functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2012, 12:52
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.