Reacties voor: ‘Apple verdient 0,15 procent aan Apple Pay-betalingen’

Apple Pay levert Apple 0,15 procent van elke transactie op, zeggen bronnen. Dat lijkt weinig: slechts 15 cent bij elke aankoop van $100. Maar het gaat om grote aantallen transacties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. En ik maar denken(hopen) dat het nu eindelijk afgelopen was met geruchtenartikelen en dat we weer een half jaar echte artikelen kregen 🙁

  2. Huidcontact bepaalt daarbij of jij de rechtmatige eigenaar van het iTunes-account bent, waarmee je de betaling wilt doen.

    Het is de pincode of wachtwoord wat bepaald of jij de rechtmatige eigenaar bent. Echter als je het horloge af doet moet je je opnieuw identificeren.
    Het huidcontact wordt alleen gebruikt om te bepalen of het horloge nog om de pols zit, niet om te bepalen of je wel de rechtmatige eigenaar van het account bent.

  3. moet dat niet oktober 2014 zijn?

  4. @Marty: Je hebt helemaal gelijk. Dit wordt ook in diverse media verteld. Maar op iCulture blijven ze dit hardnekkig herhalen. Hallo?

  5. Verder een lucratieve business, gewoon hele dag naar het scherm kijken hoeveel je binnenkrijgt zonder iets te doen.

  6. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom Apple zoveel geld aan het oppotten is. Straks is het goodbye aan VISA en AE. Ik zal er geen traan om laten. De meest non-innovatieve en gulzigste bedrijven die er bestaan in de wereld, die creditcard maatschappijen.

  7. @gonny, Volgens mij kun je creditcard gegevens van iTunes overzetten voor Apple Pay, maar is een iTunes account niet vereist.
    Apple Pay is een app je kunt vergelijken de digireader van de bank.
    Ook ondersteunt de App meerdere creditcards, dat kan iTunes ookniet.

  8. @Marty: dit zal niet rechtstreeks bepalen of je de rechtmatige eigenaar van het account bent of niet.
    Maar eens je de horloge losmaakt van je pols. Verlies je het huidcontact en kan het zijn dat da horloge daarna niet meer om de rechtmatige eigenaar zit.

    Misschien dat ze het op die manier bedoelen dat huidcontact kan bepalend je de eigenaar bent 😉

  9. Origineel geplaatst door Wesley
    @Marty: dit zal niet rechtstreeks bepalen of je de rechtmatige eigenaar van het account bent of niet.
    Maar eens je de horloge losmaakt van je pols. Verlies je het huidcontact en kan het zijn dat da horloge daarna niet meer om de rechtmatige eigenaar zit.

    Misschien dat ze het op die manier bedoelen dat huidcontact kan bepalend je de eigenaar bent 😉

    Ik weet wat ze bedoelen, dat heb ik ook uitgelegd in mijn reactie echter wordt het gebracht alsof er een soort van biometrische koppeling is en dat is niet zo omdat je “huid” niet gebruikt wordt onderdeel van je identificatie.

  10. @Marty: @Wesley: jullie hebben allebei gelijk en bedoelen hetzelfde. 😉

  11. Lees ik het nu goed?
    Een creditcard wordt gekoppeld aan je Apple Pay en Apple verdient hier een klein beetje aan. Bij mijn weten verdient een creditcard maatschappij hier ook aan. Wie betaald dan de extra fee aan Apple…? Is dat de creditcard maatschappij, de winkelier waar ik iets koop of ben ik dat..?
    Regelmatig hoor je in winkels dat ze nl geen creditcard accepteren daar de fee aan Visa, Master of wat voor een kaart ook voor hun te hoog is.
    Sterker…. bij een kleine aankoop ( de kop koffie) wordt niet met een percentage gerekend door de creditcard maatschappijen maar door een minimumbedrag. Dus eerst een minimumbedrag, kom je met een percentage er over heen dan geld het percentage bedrag.

  12. En Apple weet niet hoeveel je betaalde? Maar hé, ze kennen ook je exacte locatie. Ik weet dus niet of ik dit ga gebruiken.

  13. @Ome Wout: Daarom is dit bedoel voor CC/Debitcards. Niet om cash te vervangen als je graag anoniem wilt kopen dan is een pas gebruiken niet handig, zelfde voor fruitpay.

  14. Het heeft niets te maken met Apple fans! Die graag zouden betalen met.
    Het is eindelijk een partij dat het goed lijkt aan te pakken met security en al

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.