‘Apple twittert met nepaccounts en heeft plannen voor bedrijfsblog’

Apple heeft een leger van nep Twitter-accounts opgetuigd om in reclamefilmpjes te gebruiken. Ook zou Apple een sollicitatiegesprek hebben gevoerd met een blogger van TechCrunch.

katie gardinerBestaat de twitterende Katie Gardiner echt? En als ze zo van voetbal houdt, waarom lijkt ze dan niet op de voetballende Katie Gardiner? Als je goed naar de nieuwe Apple-reclamespot hebt gekeken, zul je gezien hebben dat er een aantal Twitter-accounts langskomen. Als je die opzoekt blijkt Apple een compleet netwerk van twitteraars te hebben gemaakt, die langs elkaar heen praten en de indruk wekken dat ze vrienden zijn. Elk account heeft een perfecte profielfoto van een fris uitziende jongere en bij elk account staan een paar onbenullige tweets.

apple-twitter9to5mac ontdekte Apple’s geheime Twitter-leger. Wat Apple ermee van plan is, blijft vooralsnog duister. Een andere activiteit vanuit Apple roept eveneens vragen op. Een restaurantbezoeker in Cupertino beweert dat hij TechCrunch-auteur Greg Kumparak zag zitten en observeerde hoe hij een sollicitatiepakket van Apple in ontvangst nam. Het is een vreemd voorval, dat vooral de vraag oproept waarom Apple sollicitatiegesprekken in het openbaar zou voeren. Kumparak wil niet reageren en zijn baas Michael Arrington (die onlangs zijn website aan AOL verkocht) weet van niets. Toch concluderen sommige websites dat Apple bezig is een eigen nieuws- en entertainmentsite op te zetten, met Steve Jobs als hoofdblogger. Kumparak zou dan de een deel van de overige content voor zijn rekening moeten nemen. Het betreffende restaurant is BJ’s in Cupertino, vlak bij het hoofdkantoor van Apple. Drie medewerkers met Apple-toegangspasjes zouden met Kumparak hebben gepraat en hem een map met Apple-logo hebben overhandigd:

I’m almost certain this was an offer packet. They spent about 30 minutes talking about it. I could be wrong, but it really looked like Apple was trying to court him for a job.

Greg Kumparak schrijft bij TechCrunch over mobiele technologie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2010, 17:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, cupertino, twitter, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.