ForeverMap Europe: offline iPhone-kaarten voor heel Europa

ForeverMap is een offline kaartapplicatie van Skobbler, waarmee je kaarten van heel Europa offline beschikbaar hebt op de iPhone. Je kunt ook layers en filters instellen.

forevermapsDe makers van de goedkope navigatiesoftware Skobbler hebben een nieuwe applicatie gelanceerd. ForeverMaps is een €2,99 kostende applicatie waarmee je offline kaarten tot je beschikking hebt. Voetgangers kunnen een route berekenen en met de iPhone in de hand de aangegeven route volgen. Je kunt ook in heel Europa adressen zoeken, Wikipedia-informatie over bezienswaardigheden opvragen en nuttige plaatsen (POI’s) zoeken. ForeverMaps maakt gebruik van het kaartmateriaal van OpenStreet Map. Aan de hand van filters en layers kun je aangeven welke informatie jij in beeld wilt zien.

forever maps routeForeverMaps Europe kan handig zijn voor mensen die op vakantie gaan en geen zin hebben in dure roamingkosten (de gps-functie in je iPhone werkt ook gewoon zonder internetverbinding en zonder dat je er kosten aan hebt). Je kunt de app gebruiken om de weg te vinden in een vreemde stad of om een leuke wandelroute uit te stippelen.

De Wikipedia-informatie over bekende bezienswaardigheden en POI’s is ook al offline aanwezig. Het zal hopelijk duidelijk zijn dat ForeverMap niet bedoeld is als volwaardige navigatiesoftware. Je krijgt namelijk geen gesproken aanwijzingen, maar moet op de kaart kijken waar je bent en wat er in de omgeving te zien is. Skobbler heeft daarvoor een aparte app (Skobbler NL, zie downloadlink onder dit artikel) waarmee je wel in de auto kunt navigeren.

forevermap londenVolgens de aanbieder is de prijs van €2,99 tijdelijk en gaat het om een korting van ruim 30% op de uiteindelijke prijs. Het Duitse bedrijf Skobbler blijkt overigens in een ruzie verwikkeld te zijn met landgenoot Navigon. Navigon zou ontwikkelaars bij het bedrijf hebben weggelokt en zou zelfs via Apple hebben geprobeerd om de Skobbler-applicatie uit de App Store te laten halen.

Downloaden: ForeverMap Europe by Skobbler (€2,99)
Ook verkrijgbaar: Skobbler NL (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2010, 17:05
Categorie iOS
Onderwerpen europa, offline lezen, skobbler, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.