Apple TV 2G duurder dan nieuwste model op Amazon

De tweede generatie Apple TV wordt nog steeds voor een hoger bedrag dan het nieuwste model verkocht. Gebruikers kopen het oude model, omdat deze nog gejailbreakt kan worden.

Apple TV 2GHoewel de derde generatie Apple TV al enige tijd te koop is, wordt zijn voorganger nog steeds voor een hoger bedrag verkocht op sites zoals Amazon en eBay. Reden hiervoor is de grote vraag naar het oudere model, terwijl hij al door Apple uit de schappen is gehaald. Gebruikers kunnen de Apple TV 2 zonder al teveel gedoe jailbreaken, terwijl een volledige jailbreak van de de Apple TV 3 nog op zich laat wachten.

Op Amazon wordt een nieuwe tweede generatie Apple TV verkocht voor 178 dollar. Tweedehands betaal je 119 dollar voor de Apple TV. Dat terwijl het laatste model nieuw voor 99 dollar over de toonbank gaat. Ook op eBay wordt de oude Apple TV verkocht voor een hoger bedrag dan de winkelprijs.

Waarschijnlijk zijn kopers bereid om zoveel te betalen, omdat ze dan met behulp van een jailbreak programma’s zoals XBMC kunnen installeren. Dit soort mediaspelers maken het mogelijk om veel meer videoformaten af te spelen dan Apple in de eerste instantie mogelijk maakt. De derde generatie Apple TV is nog niet gejailbreakt, maar Firecore zegt hier wel hard aan te werken.

Bron: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 10:34
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.