Nieuwe iPad 2 heeft bijna twee uur langere batterijduur

De goedkopere iPad 2 is dankzij een nieuw processor-proces een stuk zuiniger. De batterij zou het tot twee uur langer volhouden, zo blijkt uit tests van Anandtech.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2In april kwamen we er achter dat de goedkopere iPad 2 een zuinigere processor heeft, die de iPad een langere batterijduur zou geven. De praktische gevolgen hiervan waren echter niet duidelijk. Inmiddels heeft Anandtech de nieuwe iPad flink getest, waarna ze er achter kwamen dat de batterij het bijna twee uur langer volhoudt wanneer je aan het internetten bent.

De nieuwe iPad 2 zou 11,7 uur achter elkaar kunnen browsen. Veel meer dan de iPad 2 die tot voor kort werd verkocht, die het 10,1 uur volhield. De derde generatie ipad komt nog iets slechter uit de test van Anandtech met 9,28 uur. Tijdens het spelen van Infinity Blade 2 houdt de nieuwe iPad 2 het 7,9 uur vol, terwijl de iPad 2 na 6,12 uur en de iPad 3 na 5,58 uur leeg zijn.

iPad 2 test

De iPad 2 kreeg na zijn prijsverlaging een nieuw model processor, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een 32nm-proces. Hierdoor zou hij een stuk zuiniger zijn dan voorheen. Verder veranderde er niks aan het prestatievermogen van de iPad.

De processor-veranderingen zijn bij een nieuwe lichting van de iPad 2 doorgevoerd die werd verkocht na de prijsdaling. Dit betekent echter niet dat jouw goedkope iPad 2 automatisch de aanpassingen bevat. Volgens Anandtech heeft alleen de iPad2,4 hier baat bij. Je weet dat je een iPad2,4 hebt als hij met iOS 5.1 geïnstalleerd verkocht werd. Een iPad 2 met iOS 5.0.1 is een ouder model.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 12:54
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.