Reacties voor: Apple legt uit hoe je portretbelichting gebruikt

Apple heeft twee tutorial-filmpjes gemaakt waarin ze uitleggen hoe portretbelichting op de nieuwste toestellen werkt. Zo moet het iedereen lukken!
Lees het complete artikel → Apple legt uit hoe je portretbelichting gebruikt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Waarom niet op de iPhone 7 😔 kan niet ieder jaar een nieuwe iPhone kopen.

  2. Ik vind het er prachtig uitzien. Toch vind ik het jammer dat dit soort opties binnen een aantal jaren in iedere broekzak zitten. Noem het sentiment, maar portretfotografie was een vak/hobby. Daar ging je voor op cursus. Als je nu een foto ziet met dergelijke belichting, kun je hem aan de muur hangen, een klein kunstwerkje in elkaar gezet door een fotograaf die een tijd lang bezig is geweest met het construeren van dit plaatje.

    Binnenkort krijg je dergelijke foto’s via alle social media naar je toe geslingerd en gaat iedereen lopen klungelen met allerlei filters. Dat zie je nu met al die onzinnige filters via Instagram en andere apps. Wordt zelfs een foto van ijsjes etende kinderen ‘mystiek’ gemaakt of een lekker retro effectje erover heen gezet.

  3. Origineel geplaatst door Flieps
    Ik vind het er prachtig uitzien. Toch vind ik het jammer dat dit soort opties binnen een aantal jaren in iedere broekzak zitten. Noem het sentiment, maar portretfotografie was een vak/hobby. Daar ging je voor op cursus. Als je nu een foto ziet met dergelijke belichting, kun je hem aan de muur hangen, een klein kunstwerkje in elkaar gezet door een fotograaf die een tijd lang bezig is geweest met het construeren van dit plaatje.

    Vroeger moest je op cursus om een computer te bedienen, tegenwoordig kan Oma met de iPad overweg. Vroeger moest je op cursus om auto te kunnen rijden, binnenkort kan je zonder rijbewijs in een autonome auto stappen. Vroeger moest je op cursus om leuke foto’s te kunnen maken, tegenwoordig doet de iPhone heel veel werk voor je.

    Er is niets jammer aan als de techniek het leven van mensen simpeler maakt, hoogstens is het voor de empire-builders jammer: zij dachten tot een elite-groepje te horen waarbij hun ‘unieke’ kennis macht gaf. Nu is die kennis niet nodig en neemt dus ook hun macht af.

    Het gaat niet HOE het kunstwerkje tot stand is gekomen, het gaat erom dat je er fijn naar kan kijken. Dat je denkt “wat een mooi kleinkind heb ik toch” of “wat een fijne vakantie was dat toch, kijk hoe mooi het was”. Het gaat om de herinnering, niet om hoe de vastlegging daarvan tot stand is gekomen.

  4. Origineel geplaatst door Desiree
    Waarom niet op de iPhone 7 😔 kan niet ieder jaar een nieuwe iPhone kopen.

    Het kan wel op de iPhone 7+. Hoewel Apple die functie niet in haar Camera app heeft geïmplementeerd slaat de 7plus wel degelijk de depth-map informatie op voor foto’s die in portrait mode worden geschoten. In iOS11 is deze depth-map info voor ontwikkelaars beschikbaar via de Depth Map API. De Camera+ app (van LateNite Apps) kan feitelijk hetzelfde als wat de Apple Camera app op de 8+ kan, en nog veel meer. Zo kun je de achtergrond zwart/wit maken of juist een kleur geven. Of de voorgrond, of je kunt de voor of achtergrond blurren.

    Gemiste kans van Apple dat ze deze functie niet op de 7+ beschikbaar maken, want technisch is er geen enkele reden dat het niet zou werken. Het is puur gedaan om de 8+ nog enige USP te geven ten opzichte van de 7+ (en ik trapte erin).

    Camera+ is met de Depth Map API op de 7+ en 8+ (en straks de X) een enorm potentieel aan filters en effecten rijker. En ook deze update kwam gratis voor mensen die Camera+ ooit (voor mij echt JAREN geleden) kochten!

  5. Origineel geplaatst door Arjan
    Het gaat niet HOE het kunstwerkje tot stand is gekomen, het gaat erom dat je er fijn naar kan kijken.

    Je vergeet er de hele tijd bij te vermelden: “Ik vind…..”. Ik ben het namelijk niet met je eens en hoop dat je de mening van een ander kunt respecteren (je hoeft geen gelijk te krijgen). Het gaat er (vind ik) in veel gevallen wel degelijk om hoe iets is gemaakt. Het is vaak juist fijn iets te kunnen wat je onderscheid van de rest. Dit heeft niets met macht te maken, maar met creativiteit en ambitie. Iemand die zijn ziel en zaligheid stopt in het maken van een kast kan trots zijn op zijn creatie, maar hij had inderdaad ook gewoon naar IKEA gekund. En waarom in de rij staan bij het Rijksmuseum als je de Nachtwacht ook online kunt bekijken.

    Nogmaals: mijn mening en sentiment.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.