Reacties voor: Apple Store Oberhausen neemt maatregelen om opnieuw chaos te voorkomen (update)

Winkelcentrum CentrO in Oberhausen gaat nieuwe beveiligingsmaatregelen nemen om chaos bij de verkoop van de iPhone 5s en iPhone 5c te voorkomen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 81 reacties

  1. Het is wachten op de eerste dode…
    “Hier ligt Johnny de 1e eigenaar van een 5c Helaas hij maakte het zelf niet meer mee”

  2. Russische “handelaren” gaan niet naar Oberhausen. Die vliegen naar Berlijn. Kopen hun iPhones in de Apple Store Kurfürstendamm en overnachten dan in Kempinski am Brandenburger Tor.

    Ik vermoed dat “de reporter ter plaatse” een beetje moeite had met het identificeren van Slavische talen.

    Nederlandse “handelaren” gaan wel naar Oberhausen. Een paar uur later ziet men de iPhones dan verschijnen op Marktplaats en zelfs op ons onvolprezen forum. 😉

  3. Vorig jaar 12u in de wachtrij gestaan in Oberhausen. Dit jaar zien ze me ze niet meer

  4. Origineel geplaatst door Timosha
    Ik vermoed dat “de reporter ter plaatse” een beetje moeite had met het identificeren van Slavische talen.

    Jammer dat je zo makkelijk conclusies trekt. Toevallig waren die Russen aan het begin van de avond nog erg gezellige mensen waarmee je een best praatje kon aanknopen. Ze vertelden in het Engels dat ze Russen waren en dat ze vanuit Rusland waren komen vliegen, omdat ze de drukte in Berlijn wilden vermijden. Het was een groep van wel 10 man, die vertelden dat ze ze in eigen land weer wilden verkopen.

    Edit: omdat het mijn persoonlijke waarneming was en het mij de strijd om gelijk te krijgen niet waard is, heb ik landaanduiding weggelaten. Nederlandse handelaren, die zijn pas erg! 🙂

  5. Ik wacht wel weer tot hij aan mijn deur komt…

  6. @Timosha:Tja vermoedens….
    Maar heel misschien waren er wel een paar Russen 😉

  7. This form of queueing has been approved the last times, so that you don´t have to worry, if you want to visit CentrO next Friday.

    Dat de aanpak van voorgaande jaren zo geweldig was, slaat natuurlijk nergens op, dus ik heb nog aanvullende vragen uitstaan: hoeveel security, hoe ze het gaan organiseren. Zodra ik meer weet, laat ik dat weten.

  8. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    .Jammer dat je zo makkelijk conclusies trekt.

    Met alle respect Gonny. Mijn conclusie over Russische “handelaren”, met de nadruk op “handelaren”, is ook gebaseerd op feiten. Het is echt niet mijn gewoonte om zo maar iets te roeptoeteren. 😉

    EDIT:
    Hartelijk dank voor de aanpassing. Ik begon mij een beetje te ergeren aan de stigmatisering van hele volksstammen. Op het forum ziet men dat nu ook in de relevante topics. Daar wordt dan generaliserend over “oostblokkers” gesproken. Het ging mij dus niet om een strijd voor Het Grote Gelijk. 😉

  9. Ik was vorig jaar in Oberhausen, en echt er liepen daar echt heel veel foute figuren rond!

  10. Kan iemand mij vertellen hoe het vorig jaar zat met voorraden? Ik wil misschien zaterdag de 21e naar Oberhausen gaan. Hadden ze een dag later nog voldoende voorraad of was alles uitverkocht?

  11. 14 votes voor China… yeah sure

  12. wanneer gaat de 5s in pre oder?

  13. Ik zit wel eventueel aan China te denken. Ivm een reis in oktober. Is het wel mogelijk om die daar Simlock vrij te kopen?

    Google vertaling liet zien dat er iets stond van alleen in samenwerking met een abonnement.

  14. Origineel geplaatst door peter C
    wanneer gaat de 5s in pre oder?

    De iPhone 5s gaat op 20 september in pre-order in alle landen uit de eerste groep (dus VS, Duitsland, Frankrijk, etc.) Voor Nederland/België is nog niets bekend.

  15. Ik dacht dat handelaren buitenspel gezet werden met max. 1 exemplaar per persoon

  16. God ja, ik was bijna dood!! 😉

    Me rug deed wel pijn. Maar goed dat ik 5 dagen in de week fitness. Wat je blijkbaar nodig heb om te overleven.

    Hopelijk heeft die nieuwe iPhone 5S met M-chip ANTI-VERREK analyse.

  17. Origineel geplaatst door Berty
    Ik dacht dat handelaren buitenspel gezet werden met max. 1 exemplaar per persoon

    Inderdaad. Die regel werd op het forum vorig jaar post factum ingevoerd. Onder meer nadat een “handelaar” de lef had om een foto van zijn tien of vijftien iPhone 5 te posten.

    Ik hoop ten zeerste dat die regel gehandhaafd blijft.

  18. Kansloos om zo lang in de rij te staan.

  19. Wie uit Breda gaat een iphone halen in duitsland?

  20. Waarom zou je überhaupt een nacht in de rij gaan staan voor de iPhone 5S? Begrijp me niet verkeerd ik ben een groot Apple fan (fanboy zelfs), maar voor een iPhone die wat sneller is, een nieuwe home button heeft en wat nieuwe kleurtinten bevat ga ik never nooit een nacht in de kou staan, komop. Als die opvouwbaar was geweest of zo dan zeg ik niks maar zo spectaculair is het allemaal niet.

  21. @Gonny van der Zwaag: Euh ik zie een tegenstrijdigheid:
    – jouw quote:”20 september in pre-order in alle landen uit de eerste groep”.
    – quote artikel:”Op 20 september is het zover: dan gaan de iPhone 5s en iPhone 5c in de verkoop”.

    Kan ik de 5s nou kopen of alleen ‘pre-bestellen’ op de 20ste? Als ik het artikel volg is er alleen voor de 5c een pre-order en niet voor de 5s. En als ik het verkeerd begrijp en er is wel een pre-ordermogelijkheid voor 20/9 wanneer gaan dan wel de verkoop ervan van start?

  22. Ik ga er ook vrijdag achter maar zit nog te twijfelen waar 🙂

    @th: Met alle respect maar jij weet toch niet iedereen z’n situatie?

    Voorbeeldje; ik zit nu al 3 weken zonder ja, de iPhone 5 moest ook binnen, die is vandaag verkocht, met volgende week erbij zit ik al een maand zonder, ik ben het beu nu, daardoor wil op de 1ste of 2de dag de nieuwe iPhone hebben en in belgie is nog nikske geweten dus ik heb geen zin om dan nog eens 1 of mss zelfs meerdere weken te wachten, echt geen zin in.

  23. Ik hoop dat dit jaar beter is geregeld en meer beveiliging. Vooral als deuren open gaan. Ik wacht wel op rustige tijdstip.

  24. Ik haal de iphone 5s online via apple store oberhausen

  25. Origineel geplaatst door Arnold
    @Gonny van der Zwaag: Euh ik zie een tegenstrijdigheid:
    – jouw quote:”20 september in pre-order in alle landen uit de eerste groep”.
    – quote artikel:”Op 20 september is het zover: dan gaan de iPhone 5s en iPhone 5c in de verkoop”.

    Klopt: deze man vroeg specifiek naar de pre-order van de iPhone 5s. De pre-order van de iPhone 5c is vandaag al begonnen in de landen van groep 1.

    Apple heeft eerder vandaag aangekondigd dat de pre-order van de iPhone 5s voor landen van groep 1 op 20 september om 0:01 uur van start gaat.
    Op dezelfde dag gaat om 8:00 uur de normale verkoop bij de fysieke Apple Stores en providers van start, maar natuurlijk alleen in de landen van groep 1.

  26. Tobbers om in de rij te gaan staan voor een telefoon.

  27. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Apple heeft eerder vandaag aangekondigd dat de pre-order van de iPhone 5s voor landen van groep 1 op 20 september om 0:01 uur van start gaat. Op dezelfde dag gaat om 8:00 uur de normale verkoop bij de fysieke Apple Stores en providers van start, maar natuurlijk alleen in de landen van groep 1.

    ..zullen er voor de 5s on-line maar 1:01 uur in de vroege uurtjes van maken dan?!..:)

  28. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Klopt: deze man vroeg specifiek naar de pre-order van de iPhone 5s. De pre-order van de iPhone 5c is vandaag al begonnen in de landen van groep 1.Apple heeft eerder vandaag aangekondigd dat de pre-order van de iPhone 5s voor landen van groep 1 op 20 september om 0:01 uur van start gaat. Op dezelfde dag gaat om 8:00 uur de normale verkoop bij de fysieke Apple Stores en providers van start, maar natuurlijk alleen in de landen van groep 1.

    Volgens mij is het niet “pre-order” maar gewoon “order otw bestellen” aangezien de 5S op de 20e in de verkoop gaat. Naar mijn inziens pre-order je iets wanneer het nog niet is ge-released. Als er uberhaupt een pre-order zal plaatsvinden voor de 5S, dan zal dat voor de 20e zijn, lijkt mij..

  29. Die russen die hun vrouwen er ‘s ochtends bij laten komen is iriterend. Verder dranghekken ipv lintjes. En een stuk of 4 beveligingsgastjes in plaats van 1 vooraan en het komt wel goed. Hoop dat ze dat deze keer snappen.

  30. Pre-order van de 5s op de 20e klopt volgens mij niet. Op de 20e kan je de 5s bestellen of kopen bij de Apple stores binnen landen groep 1. Pre-orderen doe je op het moment de iPhone nog niet is ge-released.

  31. Origineel geplaatst door @rno
    Tobbers om in de rij te gaan staan voor een telefoon.

    Ik ken er die in een rij gaan staan om naar 22 mannetjes te kijken die tegen een balletje schoppen.

  32. Jongens, Zal er dit jaar weer een soort van loting, resevering plaatsvinden op de duitse apple site?,

  33. Origineel geplaatst door Peabz21
    Kan iemand mij vertellen hoe het vorig jaar zat met voorraden? Ik wil misschien zaterdag de 21e naar Oberhausen gaan. Hadden ze een dag later nog voldoende voorraad of was alles uitverkocht?

    en welk model zou je in duitsland moeten kopen?
    In een vorig artikel “gaan we ervan uit”, weet iemand het model al zeker als je een simlock vrij los toestel wil kopen? ( abonnement Tele 2 )

  34. Origineel geplaatst door Timosha
    Russische “handelaren” gaan niet naar Oberhausen. Die vliegen naar Berlijn. Kopen hun iPhones in de Apple Store Kurfürstendamm en overnachten dan in Kempinski am Brandenburger Tor.Ik vermoed dat “de reporter ter plaatse” een beetje moeite had met het identificeren van Slavische talen.Nederlandse “handelaren” gaan wel naar Oberhausen. Een paar uur later ziet men de iPhones dan verschijnen op Marktplaats en zelfs op ons onvolprezen forum.

    Ik heb er vorig jaar gestaan. De hele nacht. s’Morgens vroeg kwamen er busladingen Russen, Polen en zelfs Roemenen. Ik kan je verzekeren dat je er tussen staat en m knijpt.
    Zeker als die gasten massaal naar de ingang doorlopen zonder rekening te houden met een brave west Europeaan die op zijn beurt wacht.

    Om 8 uur s’ochtends was ik alweer onderweg naar de Nederlandse grens. Voor mij geen iPhone als er voor gevochten moet worden.

  35. Origineel geplaatst door Luc P
    De hele nacht. s’Morgens vroeg kwamen er busladingen Russen, Polen en zelfs Roemenen. Ik kan je verzekeren dat je er tussen staat en m knijpt.

    Dan heb je waarschijnlijk ook mijn Slowaakse familie ontmoet. Die stonden daar ook aan te schuiven met zijn vijven. Mijn dochter stond er ook bij en die is natuurlijk een brave West-Europeaan vs. die boze Slowaken. Misschien is het daarom ook niet zo opgevallen.

    Mijn dochter hoorde wel: “Sie se daar nauw staan tie rotrusse. Kaumen se onse iPhones inpikke”. Zij heeft daar niet op gereageerd en gewoon verder Slowaaks gepraat.

    En wat die busladingen Polen betreft: misschien moet CentrO ook maar een Polenmeldpunt inrichten. Ik vrees echter dat de Duitse wet dat niet toestaat.

  36. Als je gewoon een weekje wacht koop je m overal hoor, en grote ketens geven er soms enkele iTuneskaarten bij, die je nooit in de apple store krijgt. Even geduld en je wordt extra beloond.

  37. …Ach, wat enig! Een feest van herkenning. Zo kan’t blijkbaar dus ook nog!! Thumbs up!!

  38. Ik wacht wel een maand, heb goede hoop dat de iPhone 5S ergens in oktober in Nederland beschikbaar zal zijn.

  39. Het is maar net waarvoor je t’ doet

  40. Origineel geplaatst door annelien
    Het is maar net waarvoor je t’ doet

    …voor een 5c of 5s misschien?!

  41. Vanaf de iPhone 4S in Oberhausen, iPhone 4 en de iPad in Londen. Verleden jaar stond ik ergens vooraan bij de eerste 50. Ik was van plan om er weer heen te rijden, maar ik denk dat ik me heil elders zoek. Dan rij ik maar 2 uurtjes verder, maar mij krijg je niet meer tussen de asociale handelaren. Meeste hebben het over Russen, maar de Hollandse handelaren die lusten er ook pap van.

  42. Ik zou gewoon daar ‘s avonds / ‘s nachts bij zo’n rij willen gaan staan. Gewoon puur om de sfeer te proeven en kijken waarom het de mensen zo boeit. Ik geef toe, zelf zou ik het ook meteen willen kopen zodra hij in de winkel ligt. Maar een weekje of wat extra wachten kan ook geen kwaad. Het blijft immers dezelfde 5s als die op dag 1 wordt verkocht.

  43. Ik vind die wachtrijen voor een gsm die een paar uur later iedereen zal hebben nogal zielig eerlijk gezegd. En als het maar is om één van die honderdduizenden eersten te zijn(wereldwijd), is het nog belachelijker. Zo exclusief ben je dan ook weer niet. En dan nog. Ik herinner me nog de mensen die nachten voor een winkel kampeerden om een iPhone 4 te “bemachtigen” destijds. 12 uur later ging ik in die zelfde winkel er gewoon eentje halen, zoals ik op een doordeweekse dag naar de bakker ging om een pistolet te kopen. Dus waarom al dat onnozel gedoe?

  44. “… flauwvallende mensen, agressieve handelaren, levensbedreigend duw- en trekwerk .. “

    Gut o gut, wat een compleet OVERDREVEN onzin. Ik heb in dezelfde menigte gestaan vanaf 4am vorig jaar en vond het allemaal wel meevallen. Snap niet waarom de meeste media deze onzin allemaal zo opschrijft!

  45. Origineel geplaatst door Robbie
    “… flauwvallende mensen, agressieve handelaren, levensbedreigend duw- en trekwerk .. ”Gut o gut, wat een compleet OVERDREVEN onzin. Ik heb in dezelfde menigte gestaan vanaf 4am vorig jaar en vond het allemaal wel meevallen. Snap niet waarom de meeste media deze onzin allemaal zo opschrijft!

    Wel iemand flauw gevallen en wel iemand geslagen.
    Maar thats it. Duwen gebeurde niet veel bij de eerste 200 sowieso. En dat hoefde ook niet want iedereen was gezegt dat je per groepjes van 10 het centrum in geleid zou worden. Dus geen deur die je open kon breken of omver kon duwen. Eigenlijk denk ik dat ze deze keer het nog beter gaan doen.

  46. Met verbazing lees ik dit artikel en een aantal reacties… Het lijkt de hongerwinter wel dat iedereen moe(s)t vechten voor een stuk brood of aardappel! Waar gaat het allemaal om? Een mobieltje! Kom op zeg! ???????

  47. Ik ga binnenkort naar China en Singapore – heeft het zin daar vandaan wat mee te nemen?

  48. Jongens, Zal er dit jaar weer een soort van loting, resevering plaatsvinden op de duitse apple site?,,,,,

  49. Origineel geplaatst door iNick
    Met verbazing lees ik dit artikel en een aantal reacties… Het lijkt de hongerwinter wel dat iedereen moe(s)t vechten voor een stuk brood of aardappel! Waar gaat het allemaal om? Een mobieltje! Kom op zeg! ???????

    Nou zeg, het is helemaal niet vechten voor een stuk brood. Het is een leuke traditie om in de rij te staan. Ik vind het zelf erg leuk om een beetje moeite te doen om er eentje te bemachtigen, als één van de eersten. Ik vind t zo suf om de telefoon te kopen alsof je een broodje bij de bakker haalt… In de rij staan voelt als een heel avontuur, zeker als je em in het buitenland gaat halen. En de sfeer in de rij is ook altijd erg goed (in Nederland tenminste). Lees anders dit artikel eens, daar staat goed uitgelegd waarom mensen dit doen.

  50. Wat ik heel graag wil weten: Heeft er iemand ervaring met vorig jaar de dag ná de introductiedag? Was er toen nog voorraad of was alles de eerste dag gelijk uitverkocht?

    Ben namelijk van plan om zaterdag naar Oberhausen te gaan.

  51. @Peabz21: Een paar dagen lang was alles op. De weken erna was er een online reserveringssysteem.

  52. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Nou zeg, het is helemaal niet vechten voor een stuk brood. Het is een leuke traditie om in de rij te staan. Ik vind het zelf erg leuk om een beetje moeite te doen om er eentje te bemachtigen, als één van de eersten. Ik vind t zo suf om de telefoon te kopen alsof je een broodje bij de bakker haalt… In de rij staan voelt als een heel avontuur, zeker als je em in het buitenland gaat halen. En de sfeer in de rij is ook altijd erg goed (in Nederland tenminste). Lees anders dit artikel eens, daar staat goed uitgelegd waarom mensen dit doen.

    En zo is het maar net. De sfeer zit echt goed – tenminste als niet iedereen door plastieken lintjes naar voor probeert te lopen – en daarom ga ik dit jaar terug. Vorig jaar een leuke bende Nederlanders tegengekomen die – en ik was echt slecht voorzien- voor mij een stoel, slaapzak etc extra hadden. Zonder hen had ik om 3u de rij verlaten en naar de wagen teruggekeerd, zonder iPhone.

    Dit jaar iets beter voorzien op de temperatuur en dan zit dat wel goed 🙂

  53. The main queues will be divided in three waiting sections and customer groups of only 10 persons will be forwarded into the mall.

    Dan hebben zij toch iets geleerd van de opening van de Apple Store Berlin-Kurfürstendamm die op 3 mei 2013 geopend werd (als eerste Apple Store in Berlijn). 😉

  54. In de rij staan voor een iPhone. Haha. Wacht gewoon een maandje en je kan ‘m gewoon kopen in de winkel zonder al die opgefokte zooi.

  55. Pffffff dit lijkt de Story wel te worden, wat een nieuws waarde. Als of heel Nl straks in het buitenland zit om een telefoon te kopen.

    Over een half jaar komt de 6 uit, zie de nieuws stukjes al komen:

    Gerucht iphone 6 voorkant is dunner, gerucht achterkant is dikker, gerucht iphone snel uit verkocht, gerucht nederlanders masaal naar Berlijn.

    Deze note zal wel weer verwijderd worden, net als zovele. Denk maar eens betere flora over Apple te volgen, iets meer inhoud.

  56. Ik zou het echt bizar vinden als het dit keer nóg drukker wordt.
    Het gaat maar om een ‘S’-model en een model met dezelfde eigenschappen als de 5 met een ander omhulsel..
    Ik snapte de hype van vorig jaar nog enigszins, maar nu… Nee.

  57. Origineel geplaatst door hepaul
    Ik zou het echt bizar vinden als het dit keer nóg drukker wordt.
    Het gaat maar om een ‘S’-model en een model met dezelfde eigenschappen als de 5 met een ander omhulsel..
    Ik snapte de hype van vorig jaar nog enigszins, maar nu… Nee.

    Pardon, de S versie van iedere iPhone is wel steeds de sterk verbeterde versie. In elk nieuw model zitten tekortkomingen, die ze in de S versie volledig wegwerken en tal van verbeteringen toevoegen die volgen uit reacties en klachten, bv nu de batterijcapaciteit vergroten, meer 4G kanalen, misschien niet zo tere behuizing…
    De 4S was ook stukken beter dan de 4, (Bluetooth 4.0 die aanzienlijk minder verbruikt, betere antennes,…) iedereen kan dit beamen

  58. een vriend zou naar daar gaan om 1 voor hem & 1 voor mij te gaan halen dus die zal er maar 1 kunnen mee krijgen dan?

  59. Origineel geplaatst door Mondo
    In de rij staan voor een iPhone. Haha. Wacht gewoon een maandje en je kan ‘m gewoon kopen in de winkel zonder al die opgefokte zooi.

    Twee weken en je koopt m in de carrefour met enkele iTunes kaarten erbij als cadeau

  60. Origineel geplaatst door Gilles D’huyvetter
    een vriend zou naar daar gaan om 1 voor hem & 1 voor mij te gaan halen dus die zal er maar 1 kunnen mee krijgen dan?

    Nee, het limiet is 2 per persoon.

  61. de update klinkt goed. gaat goed komen:) op deze manier kunnen die vrouwen van de russen er ook niet meer tussen als er ook nog eens een oogje in het zeil gehouden word.

  62. Gonny, kun je nog vragen of we wachtrij buiten begint of binnen?

  63. Origineel geplaatst door borgqueenx
    Gonny, kun je nog vragen of we wachtrij buiten begint of binnen?

    Zie dit artikel.

    “Wachtrij: De wachtrij staat buiten, naast de ingang/uitgang van Burger King. Rond 18:00 uur verzamelen zich daar de eerste mensen.”

  64. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Origineel geplaatst door borgqueenxGonny, kun je nog vragen of we wachtrij buiten begint of binnen?Zie dit artikel.“Wachtrij: De wachtrij staat buiten, naast de ingang/uitgang van Burger King. Rond 18:00 uur verzamelen zich daar de eerste mensen.”

    nee….dit klopt voor geen meter. alle vorige keren waren de eerste 5 er sowieso voor 2 uur ‘s middags.

  65. Als ik daar nou donderdag ochtend 8uur al ga zitten is er dan iemand die mijn plekje wil overkopen voor €699 (prijs van de nieuwe iPhone) ben toch twee dagen vrij!

  66. @borgqueenx: Wat is je punt? Je vroeg of het buiten of binnen was en die vraag is beantwoord nu toch? Leuk dat er 5 mensen ‘s middags waren maar dat is geen benoemenswaardig aantal. En bovendien heeft het niets te maken met je originele vraag 😛

  67. Ik koop hem wel in Zwitserland. Vorig jaar was de iPhone 5 daar 80euro goedkoper dan in Duitsland. Dan heb je hem alleen niet meteen.

  68. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @borgqueenx: Wat is je punt? Je vroeg of het buiten of binnen was en die vraag is beantwoord nu toch? Leuk dat er 5 mensen ‘s middags waren maar dat is geen benoemenswaardig aantal. En bovendien heeft het niets te maken met je originele vraag

    nee, mijn vraag is niet beantwoord. straks komen we van binnen naar buiten, staan daar al mensen, krijg je gezeur over wie achteraan moet gaan zitten.
    en de info van het artikel klopt simpelweg niet.

  69. ik hoop dat we buiten ook nog internet hebben 🙂 anders wordt het lastig om iedereen in nederland op de hoogte te houden.

  70. Origineel geplaatst door borgqueenx
    nee….dit klopt voor geen meter. alle vorige keren waren de eerste 5 er sowieso voor 2 uur ‘s middags.

    Vorig jaar stond de eerste er rond 16u, gevolgd door de volgende paar rond 18u. -> De eerste mensEN verzamelen zich rond 18u.

  71. Origineel geplaatst door Alexander Ribbink
    ik hoop dat we buiten ook nog internet hebben anders wordt het lastig om iedereen in nederland op de hoogte te houden.

    Er is buiten geen wifi meer van de Apple Store. Aan te raden is om op voorhand bij O2 voor sluitingstijd even binnen te springen en een prepaid sim te nemen of om een bundel bij jouw provider af te sluiten die voorziet in data voor in het buitenland.

  72. @Bram: Waar parkeren jullie de wagen?
    (Red.) Specifieke besprekingen graag *alleen* in ons forumtopic. De ondersteuning daar is meer toegespitst op dat soort overleg.

  73. Origineel geplaatst door Geani
    @Bram: Waar parkeren jullie de wagen? (Red.) Specifieke besprekingen graag *alleen* in ons forumtopic. De ondersteuning daar is meer toegespitst op dat soort overleg.

    Ik ga even toch reageren: er is meer dan parking genoeg voorzien aan CentrO, zoals eerder op iPC al verschenen is. Vorig jaar had ik ‘m lukraak in een parking gezet, dit jaar ga ik toch proberen 1, 8, 9 of 10 te nemen.

  74. Bij het Louvre in Paris zijn geen toiletten. Vorig jaar klapte mijn blaas bijna na 5 uur……
    Voor dames geen feest dus daar! Weet iemand of er nu wel ergens openbare toiletten te vinden zijn? (wil nu vroeger gaan en dan sta ik er vermoedelijk 8 uur)

  75. Even checken, staan er al mensen voor de deur in Oberhausen? Of wordt die topic ergens anders bijgehouden?

  76. @LucP: Ik las om 12 uur al dat er al 20 mensen voor de deur stonden.

  77. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @LucP: Ik las om 12 uur al dat er al 20 mensen voor de deur stonden.

    Me dunkt dat is vroeg en veel. heb je een link voor me waar de communicatie over die wachtrij wordt gevoerd?

  78. @LucP: Heb ik niet. Er is een Facebook groep “Oberhausen 2013” waar iemand dit noemde die t weer van iemand anders gehoord had. Dus hoe betrouwbaar dit is weet ik niet 🙂

  79. Ik staat op het ogenblik met 4 personen in de rij, ik staat er een circa een anderhalf uur. Staan inmiddels 70 mensen. Dranghekken en beveiliging is ter plaatse om alles in goede banen te begeleiden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.