Apple Store niet meer gratis toegankelijk

Apple gaat een toegangsprijs van $5 vragen voor de Apple Store. Deze maatregel wordt genomen om enorme bezoekersstromen tegen te gaan, na de lancering van de iPhone. Voor $5 kun je rustig producten uitproberen, workshops volgen en vragen stellen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple StoreEr komen zoveel mensen af op de iPhone, dat de Apple Store de enorme bezoekersstromen niet meer aan kan. Om te zorgen dat voortaan alleen het juiste soort mensen de winkel komt, zal voortaan een toegangsprijs van $5 worden gevraagd. In ruil daarvoor kun je rustig alle producten uitproberen, workshops volgen en gratis internetten.

Het bericht is afkomstig van BBspot, een website die wel vaker nepnieuws naar buiten brengt. Volgens de website zullen er naast de Apple Geniuses ook Apple Muscleheads rondlopen, die de displays en toegangsdeuren in de gaten houden. Voor $5 koop je een Apple-button waarmee je toegang krijgt tot de winkel. Er zit een chip in, waarmee de beweging van de klant door de winkel kan worden gevolgd. Vice-president voor de winkels Vince Sciopiano zegt dat mensen de $5 eventueel terugkrijgen bij een aankoop.

De klanten zijn enthousiast, blijkt uit een pilotproject in de Apple Store van Canoga Park (Californië). Dat houdt de iPhone-gluurders en Windows-gebruikers tenminste buiten de deur. Voor alle duidelijkheid: dit is natuurlijk een nepbericht, zoals BBspot ze wel vaker publiceert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:49
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.