iPhone blijkt geen lucratieve handel op eBay

Er valt op eBay weinig winst te maken met verkoop van iPhones. Zelfs bij gloednieuwe modellen in ongeopende verplakking moet je geld toeleggen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

dikke winstHet verhaal van de vrouw die op 29 juni een eerste plek in de wachtrij kocht voor $800, om een partij iPhones voor eBay te kopen, ging de hele wereld over. Ze had er even geen rekening mee gehouden dat je maar één iPhone per persoon mocht kopen. Maar zij is niet de enige die weinig succes heeft met iPhone-handel op eBay.

De situatie is anders bij de iPhone, dan bij andere gewilde producten zoals de Playstation 3, Nintendo Wii of zelfs de Tickle Me Elmo. Daar lukte het nog om een flinke bonus op te strijken. Maar bij de iPhone moet je zelfs geld erop toeleggen. Op internet zijn meerdere verhalen te vinden van mensen die het hebben geprobeerd. Nieuw in ongeopende verpakking en een openingsbod van slechts 100 dollar is zelfs niet voldoende om het publiek te interesseren. Wie een iPhone wil kopen gaat gewoon langs de Apple Store, trekt de creditcard en staat 5 minuten weer buiten. Zelfs wanneer een koper $665 voor de ‘tweedehands’ iPhone betaalt maak je er nog verlies op, omdat taxes, verzendkosten en eBay-vergoeding ook geld kosten. Weinig lucratieve handel, kortom.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:11
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.