Reacties voor: Apple stopt wereldwijd met meeluisteren van Siri-gesprekken [update]

Apple gaat wereldwijd stoppen met het meeluisteren van Siri-gesprekken. Eerder kondigde Google al aan tijdelijk te stoppen met meeluisteren in de EU. Apple gaat echter nog een stap verder, door het programma om spraakopdrachten via externe partijen te laten uitschrijven, wereldwijd op te schorten. Mogelijk komt het later wel weer terug.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Dus blijkbaar is het meeluisteren niet noodzakelijk om Siri te verbeteren. Waarom deed men het dan wel?

  2. Het zou wel jammer zijn als hierdoor de ontwikkeling van Siri zou stagneren.

  3. Origineel geplaatst door Bollie
    Het zou wel jammer zijn als hierdoor de ontwikkeling van Siri zou stagneren.

    Valt wel mee verwacht ik. Heb jij de schakelaar uitgezet voor het delen van je locatie met Apple voor verbetering van Kaarten?

  4. Hoewel ik bij Apple blijf geloven dat ze geen misbruik maken van dit soort privacy gevoelige fragmenten (en de inhuurkrachten dat niet eens zouden kunnen door anonymisering), is de keus die Apple nu maakt beter. Siri is nog lang niet wat het zou moeten of kunnen zijn, om dat te verbeteren heb je dit soort fragmenten hard nodig.
    Alle fuzz om deze “klokkenluider” vind ik overigens wel zwaar overdreven.

  5. Nadat ik deze berichten had gehoord, heb ik direct Siri uitgeschakeld. Ik gebruik het nooit en zie het nog steeds als een functie die toch nooit goed werkt. Daarnaast moet ik nog steeds lachen om mensen die het “serieus” gebruiken. Er zullen nog heel veel grote stappen gezet moeten worden voordat dit iets is wat het “grote publiek” het echt gaat gebruiken.

  6. Origineel geplaatst door Walden
    Hoewel ik bij Apple blijf geloven dat ze geen misbruik maken van dit soort privacy gevoelige fragmenten (en de inhuurkrachten dat niet eens zouden kunnen door anonymisering), is de keus die Apple nu maakt beter. Siri is nog lang niet wat het zou moeten of kunnen zijn, om dat te verbeteren heb je dit soort fragmenten hard nodig.

    Alle fuzz om deze “klokkenluider” vind ik overigens wel zwaar overdreven.

    Ik niet. Juist eens met het eerste deel en daarmee is de oplossing des te duidelijk. De reden waarom Apple hier niet direct voor gekozen heeft is angst om geen verbeter data te ontvangen. Nou dat is makkelijk te tackelen: geef korting of een waardecheque voor een film ofzo als een klant het wel doet voor Siri. Voor wat hoort wat.

    Ik vind dat Apple hiermee wel mijn vertrouwen een beetje geschaad heeft wat betreft privacy. Ze zijn overal op privacy gebied transparant maar dit vergeten ze dan even te melden. Als ze dat hadden gedaan is er niks aan de hand.

  7. Waar Apple in het verleden zo hamerde op de privacy van gebruikers en dit als een soort marketingtool gebruikte vind ik het vooral kwalijk dat ze hierover gelogen hebben.
    ‘You’re only sorry cause u got caught’ komt dan bij mij op.
    Ook vind ik dat we (Apple gebruikers) best wel kritisch hierover kunnen en mogen zijn.

    En de ontwikkeling van Siri? Nou dat liep al niet zo’n vaart, dus daar zullen we niet zoveel van merken. Tis nog steeds niet wat het had moeten zijn.

  8. Ik zet die schakelaar gewoon aan!

  9. Spijtig van Apple. Voorvechter van de privacy en dan krijg je dit.

    Origineel geplaatst door Bollie
    Het zou wel jammer zijn als hierdoor de ontwikkeling van Siri zou stagneren.

    Best wel ja, Siri is al zo slecht. En dom. En …

  10. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik zet die schakelaar gewoon aan!

    Fijn Stefan, offer jij je privacy op, dan kan ik de mijne beschermen.

  11. Ah kom op mensen, privacy is een illusie en niets meer. Ja, het was fout van Apple, maar ze deden dit om Siri te verbeteren. En dat doen de andere bedrijven ook allemaal. Ze lossen het nu op, prima.

  12. @Flieps: niet gelezen dat de opnames anoniem zijn? Dus ze horen je stem maar weten totaal niet wie je bent…
    bij mij gaat die schakelaar ook gwn aan.

  13. Wacht: dus ze luisteren mee, en alsnog verstaat Siri geen reet van wat ik zeg?

  14. Opvallend toch hoeveel mensen deze privacyschending met de mantel der liefde bedekken. Illustratief: als Apple zegt dat ze geen misbruik maken, dan geloof ik dat. Koekoek. Dat is van een hoog WC-eend-gehalte.

    Ook iCulture doet er aan mee. Apple “zou hebben meegeluisterd” om daarna te zeggen dat Apple dat heeft toegegeven. Nee, dan hébben ze meegeluisterd!

    Maar o wee als dit Google was geweest. Dan was het leedvermaak niet van de lucht geweest.

  15. Allemaal de schuld van Google.
    Die zijn ermee begonnen, Apple heeft het alleen geperfectioneerd.

  16. En ze hadden nochtans van die mooie, gigantische billboards gehangen:

    “What happens on your iPhone, stays on your iPhone”

    Is overigens niet de eerste marketing leugen van ze. Maar goed, laten we hopen dat ze dit keer wel aan hun woord houden. Ben overigens wel een voorstander van zo’n zaken die standaard staan uitgeschakeld. Mijn betaalde emailclient en agenda app hebben ook zo’n instelling om gegevens te verzamelen en te analyseren. Dit stond standaard uitgeschakeld. Heb dit hierdoor aangezet. Ik vermoed niet dat een dure, betaalde app misbruik gaat maken van de manier waarop ik hun product gebruik en welke functies ik regelmatig gebruik zodat ze deze nog beter kunnen maken. Wanneer die app dat standaard aan had staan had ik het uitgeschakeld.

    Ik hoop dat ze die optie ook op de Mac zetten? Is overigens het enige product waar ik soms gebruik maak van Siri.

  17. Beste mensen, bedrijven zullen altijd doen wat voor hun het beste is en waar het meeste winst te behalen valt. Argumenten zoals: “ja maar Apple..”. Sorry maar Apple is ook gewoon een multinational die geld verdiend en ook zo zijn geheimen heeft. Het is erg mooi verpakt en ze pakken bepaalde dingen anders aan maar om nou in kunstmatige illusies te geloven?

    Het is een bedrijf zoals elk ander groot tech bedrijf nu.

  18. Origineel geplaatst door Vladimir
    Beste mensen, bedrijven zullen altijd doen wat voor hun het beste is en waar het meeste winst te behalen valt. Argumenten zoals: “ja maar Apple..”. Sorry maar Apple is ook gewoon een multinational die geld verdiend en ook zo zijn geheimen heeft. Het is erg mooi verpakt en ze pakken bepaalde dingen anders aan maar om nou in kunstmatige illusies te geloven?

    Het is een bedrijf zoals elk ander groot tech bedrijf nu.

    Helemaal mee eens

  19. Misschien dat Siri in Amerika goed werkt maar ik heb Siri en Google assistent op Android altijd volledig uit staan. Werkt allebei niet goed.

  20. Apple kan verklaren wat ze willen, ‘committed to improve bla bla bla’ maar ze zitten hier gewoon goed fout! Juist Apple die altijd een grote mond heeft over de bescherming van je privacy hoort dit niét te doen. Siri gebruikte ik al niet. Dus voor mij veranderd er niets.

  21. Wordt het nu afwachten op het bericht dat handel van verkregen data toch een verdien voor Apple is? Wat is dan nog het onderscheid met Fb, Google, Amazon?

  22. En ook hier mis ik weer het stukje in de tekst dat aangeeft dat Apple gewoon in de voorwaarden heeft staan dat ze dit doen.
    De voorwaarden die je ziet zodra je Siri activeert.
    De voorwaarden waarmee je zelf akkoord gaat.

    De media doen het voorkomen alsof het stiekem gebeurd, maar dat is NIET het geval. Je hebt zelf hiervoor toestemming gegeven.
    Dat je zelf te lui, of te dom bent om de voorwaarden niet te lezen, daarvan kan je Apple niet de schuld geven.

    Jammer dat de media dat stukje steeds maar weg laat. Geen sensatie genoeg zeker.

  23. Staat in de voorwaarden en net zoals elke stap die Google zet in de voorwaarden staan. Simpel toch? Waarom dan al die privacy schreeuwers hier? Lees volgende keer gewoon i.p.v. het hoogste woord schreeuwen.

  24. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Apple kan verklaren wat ze willen, ‘committed to improve bla bla bla’ maar ze zitten hier gewoon goed fout! Juist Apple die altijd een grote mond heeft over de bescherming van je privacy hoort dit niét te doen. Siri gebruikte ik al niet. Dus voor mij veranderd er niets.

    Apple zegt dat Apple producten daarom duurder zijn.
    Omdat Apple je privacy zou beschermen! Ik heb dat nooit geloofd. Ik geloof trouwens nooit grote merken, merken met een onbeperkt marketing budget.
    Marketing is helaas meestal een leugen. En je privacy beschermen kun je echt alleen zelf.

  25. @Leon: Ja staat allemaal uit en Siri staat ook uit. Locatievoorziening staat ook uit. Zo gek is dat niet.

  26. Ik snap ff niet het nut van het twitter bericht in dit artikel. Heeft geen toegevoegde waarde naar mijn mening

  27. Origineel geplaatst door Edwin
    En ook hier mis ik weer het stukje in de tekst dat aangeeft dat Apple gewoon in de voorwaarden heeft staan dat ze dit doen.

    De voorwaarden die je ziet zodra je Siri activeert.

    De voorwaarden waarmee je zelf akkoord gaat.

    De media doen het voorkomen alsof het stiekem gebeurd, maar dat is NIET het geval. Je hebt zelf hiervoor toestemming gegeven.

    Dat je zelf te lui, of te dom bent om de voorwaarden niet te lezen, daarvan kan je Apple niet de schuld geven.

    Jammer dat de media dat stukje steeds maar weg laat. Geen sensatie genoeg zeker.

    Yep! Mensen konden het uit de voorwaarden halen. Dat Apple nu publiekelijk aankondigt dat het publiek volgende keer de keuze hierin krijgt, vind ik wel een stuk beter!

  28. Ik heb vanaf het begin nog nooit iets zinnigs uit Siri kunnen krijgen, niet in het Nederlands, niet in het Engels. Apple Watch had zo nu en dan het idee dat er iets van hem verwacht werd, terwijl dat helemaal niet zo was. Ik heb het hele spul dus uitgezet, zoals dat trouwens keurig omschreven staat in de beschrijving van Apple zelf. Die moet je dan natuurlijk wel lezen ;-).

    Ik denk dat Apple soms te makkelijk vertrouwt op zijn juridische informatie en dan voorbij gaat aan hoe mensen in werkelijkheid reageren. Dit is weer een leermomentje. Lijkt mij dat ze dit goed gaan oppakken door die schakelaar toe te voegen.

  29. Origineel geplaatst door MJ
    Ah kom op mensen, privacy is een illusie en niets meer. Ja, het was fout van Apple, maar ze deden dit om Siri te verbeteren. En dat doen de andere bedrijven ook allemaal. Ze lossen het nu op, prima.

    Ik denk dat je echt beter kunt stoppen met iedere reactie omtrent privacy te stellen dat het een illusie is. Het lijkt net of je er niets om geeft en alles maar ‘normaal’ gevonden moet worden. Door mensen zoals jij kunnen bedrijven en overheden stapje voor stapje jouw privacy afpakken. En het wordt steeds moeilijker het terug te krijgen. Denk nog eens rustig na over jouw naïeve stelling.

  30. @Flieps:
    Ik vind het juist naïef om te denken dat je nog privacy hebt. Je bent via zo vreselijk veel kanalen traceerbaar… dat betekent echter niet dat je niet voorzichtig moet zijn met wat je op internet plaatst. Dat privacyschandaal van Facebook vind ik veel heftiger, want daarbij gaat het om je naam, je foto’s, waar je bent, wie je vrienden zijn…. dit gaat alleen over je stem en wat je als commando opgeeft nadat je He Siri hebt gezegd… ik zie hiervan de ernst een stuk minder in.

  31. (Red.) Het CDA heeft vragen gesteld aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid over het nieuws dat Apple spraakopnames van gebruikers heeft gedeeld met externe bedrijven. De Kamerleden willen nu van Grapperhaus weten of er hier sprake is van een privacyschending. Ook moet de minister volgens de Kamerleden van Apple eisen dat ze beter met de privacy van de gebruikers omgaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.