Reacties voor: Apple stelt iOS 5 beta 3 en iTunes 10.5 beta 3 aan ontwikkelaars beschikbaar

Apple heeft de derde beta van iOS 5 aan ontwikkelaars vrijgegeven.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Jammer. Niet over the air.

  2. Was er al op aan het wachten, weekje “te laat” niet?

  3. Kreeg net heel bijdehand een reactie op een Bugreport van Apple: “Does it happen in Beta 3 as well?”.

    Euh Beta3??? Vanmiddag was die er nog niet?! 😀

  4. Vergelijken met de vorige zat uit me hoofd 2,5 week tussen nu 3 weken… Denk dat ze nu ook wifi sync voor Windows aan Hebben gezet en dat FaceTime het weer doet netzo als controle buttons in safari bij het afspelen van media

    Zo maar even een gedachten spinsel

  5. Tip voor de mensen die gaan updaten: Zet niet je iCloud back-up terug en probeer een iCloud back-up te voorkomen. Die iCloud back-ups zijn nog niet goed genoeg om daadwerkelijk te gebruiken, dus gebruik gewoon je iTunes back-ups. Ik zelf heb er veel problemen mee gehad toen ik van beta 1 naar 2 ging 🙂

  6. Dat ging bij mij juist wel goed, het synchroniseren met iTunes gaat bij mij juist veel slechter

  7. @knislow: Ja dat probleem had ik ook. In OSX Lion (GM) heb ik dit echter niet meer en maakt die het synchroniseren gewoon af.
    Maar mijn probleem met de back-ups was dat die vrijwel geen enkele appkon terugzetten en continu aangaf dat dit niet kon, met irritante popups. Je kon de apps ook niet verwijderen. Heel erg irritant, dus heb uiteindelijk een oudere back-up via iTunes terug moeten zetten.

  8. Bedank voor de tip, heb hier ook een leeuw maar heb daar niet me iPhone meet gekoppelt toch maar eens doen dan ach donderdag komt de leeuw uit zijn kooitje kan nog we wachten tot die tijd

  9. Read Me Before Downloading
    This beta version of iOS should only be deployed on devices dedicated for iOS 5 beta software development.
    Devices updated to iOS 5 beta can not be restored to earlier versions of iOS. Devices will be able to upgrade to future beta releases and the final iOS 5 software.
    This version of iOS is intended only for installation on devices registered with Apple’s Developer Program. Attempting to install this version of iOS in an unauthorized manner could put your device in an unusable state, which could necessitate an out of warranty repair.
    A pre-release version of Apple TV Software is being provided in order to test AirPlay functionality with your iOS 5 apps.
    Xcode 4.2 Developer Preview, iOS 5 beta, iTunes 10.5 beta and Apple TV Software beta are pre-release software and are considered Apple Confidential Information and are subject to the terms of your iOS Developer Program License Agreement. Unauthorized distribution or disclosure of Apple Confidential Information is prohibited.

  10. Kan iemand even checken of de jailbreak nog steeds werkt onder beta3? Ben ik namelijk van afhankelijk ivm personal hotspot 🙂

  11. @MrVerCouter: ???? dus…

    De stappen die ik gevolgd heb:
    1. iCloud backup
    2. iTunes backup (vd iPhone)
    3. iTunes > 10.5 B3
    4. iPhone > 5.0 B3
    Na restore:
    Wilt u de iCloud restore terugzetten en zo ja welke?
    ‘JA’
    5. Restore van iCloud
    6. 100 passwords invullen :S (Exchange/mail/app stores)
    7. wachten tot alle Apps uit de cloud gedownload en geinstalleerd zijn…

    bier drinken

  12. Hoe kan je het best backuppen, want als je iTunes beta 2 backupped dan pakt ie de backup denk ik niet in iTunes beta 3? Ik had hier ookal problemen mee van beta 1 naar 2.
    Bedankt.

  13. Onder tussen al wat meer bekend op deze site.

  14. @MrVerCouter: Iedereen die de beta van iOS 5 gebruikt zou dit al moeten weten. Ook staat er niets vreemds in. dus?

  15. Origineel geplaatst door Knislow
    Onder tussen al wat meer bekend op deze site

    En deze

  16. Ik ben benieuwd hoe het nu staat met de batterijduur en de warme productie

  17. Wat ontzettend dom om de iPod app te hernoemen naar “muziek”.

  18. Wauw, de synchronisatie verliep deze keer in één keer goed. Werd tijd, mijn iPhone 3GS werd ontiegelijk heet en haperde mij íets te veel.

    Hij loopt nu snel, ben benieuwd wat hij doet na een aantal dagen…

  19. Daarstraks weer gedowngrade naar 4.3.3. Wacht wel op de volledige versie van iOS 5.

  20. Interessant, is deze nog steeds te jailbreaken? Ben echt benieuwd of de daadwerkelijke v5 nog te jailbreaken zal zijn.

  21. @Dikkie: Inderdaad. En dan nog de vraag of het PDF-gat gedicht is. Anders is er zo weer een jailbreak voor iOS 5 :-).

  22. Is deze versie ook te jailbreaken? Zoja, waarmee?

  23. Ik vond de batterijduur in B2 al heel goed, kon meer dan 2 dagen leven op 1 lading.

    Het ‘slechte’ nieuws:
    – De ontbrekende movie controls bij afspelen van media vanuit Safari: is nog niet gefixt.
    – Scrollen door een PDF lijkt nu te werken, maar doet Safari weer vrij snel crashen, ook verdwijnen de ‘Open in…’ knoppen bovenin veel te snel.
    – Apps die het bij mij niet deden, doen het nog steeds niet allemaal, al zijn er wel een paar bijgekomen die niet crashen. Weather Pro bijvoorbeeld doet het weer.

    het GOEDE nieuws:
    – iPhoneclub App doet het nog steeds 😀
    – Safari lijkt heel snel (?), overal lijkt de phone een stuk vlotter met het netwerk.
    – Dumpert App werkt!
    – Het notification center kun je als een rolgordijn een STUKJE naar beneden trekken, als je dan loslaat schiet hij naar boven of naar beneden (was dat al zo?).

    Wat heel onhandig is van een ‘pc loze’ iCloud restore is dat Apps als Sygic/Tomtom etc eeeeeeuwig duren om te installeren. Mijn iPhone4 is nu al bijna 2u bezig om die paar laatste apps erop te zetten.

  24. Dit is gaaf! voor zowel de iPad als iPhone:

    iOS 5 features gesture-based control panel that replaces hardware buttons

    zie video

  25. Eerste bevindingen:

    – Stupid fast. Maar dan ook echt heerlijk lekker snel!
    – Jailbreak werkt nog steeds.
    – Batterij wordt niet meer echt HEEL warm. Hopelijk doet dat de batterijduur ook goed (vandaag Efteling, was binnen een paar uur leeg… gelukkig altijd de MacBook mee).

  26. Hoe ziet de nieuwe remindersicoon eruit dan??

  27. Ik was over beta1 wel tevreden, maar bij beta2 liep de batterij zeer snel leeg. Vooral wanneer ik muziek streamde, spotify bijvoorbeeld, zag ik hem leeglopen en werd ie ook warm. Ik hoor graag wat de ervaringen van anderen zijn met beta3. Alvast mijn dank.

  28. Voor de statistieken: de nieuwe beta’s komen om de 2 weken en 3 of 4 dagen uit… Beta 4 kunnen we dus 28 of 29 juli verwachten! 😉

  29. @Roderik: Loopt Apple dan niet erg ver vooruit op de planning? Met dat tempo verschijnt de GM-versie al midden augustus. Dan hebben ze toch geen maand meer nodig om de uiteindelijke versie publiekelijk beschikbaar te maken?

  30. @Benjamin: De vraag is alleen hoeveel beta’s Apple wil gaan uitgeven want als dat oneindig is weten we ook niet wanneer de GM komt…

  31. iCloud Control Panel voor Windows: http://www.megaupload.com/?d=SR4QI4GE

  32. Heb alles terug gezet via iCloud werkt echt super aan deze kant.

  33. Zoals Michel eerder ook aangaf maar dan voor de iPad, is die control panel ook voor de iPhone 3Gs! Geweldig is dat zeg!!!!

  34. Origineel geplaatst door Richard
    Zoals Michel eerder ook aangaf maar dan voor de iPad, is die control panel ook voor de iPhone 3Gs! Geweldig is dat zeg!!!!

    en hoe is die te activeren dan? ik krijg dat bolletje niet, of moet je iets in het menu instellen?

  35. @Mack: Ik heb eerlijk gezegd geen idee, het stond er opeens..

    http://p.twimg.com/AUGohx7CIAECVYF.jpg

    EDIT:

    1. Zo te zien is het een ‘Toegankelijkheid’ optie. Daar kun je de optie dan ook uit en aan doen.

    2. De ontgrendel tekst bug is overigens ook opgelost. (wanneer je de camera optie op het lockscreen wilt gebruiken.

    3. Volgens mij zie ik ook veel nieuwe SMS tonen (echter werken deze nog niet, en is er de optie om een sound te geven na het versturen van een Tweet.

  36. Ik begrijp al die ophef over dat WiFi syncen niet. Ik begrijp dat het een veel gevraagde feature is, want het is soms inderdaad vervelend telkens dat kabeltje te moeten pakken, maar syncen via WiFi (150N) is bij mij vreselijk langzaam.

    Ik download regelmatig lange videopodcasts en het syncen daarvan duurt vreselijk lang. Ook het converteren van muziek naar een lagere bitrate gaat via wifi veel langzamer dan via USB. Als het niet teveel moeite is gebruik ik gewoon m’n kabeltje.

    Ik kan mij goed voorstellen dat dit de reden is dat Apple zo lang gewacht heeft met deze feature.

  37. En zijn er al kabels verfikt 😉

  38. @Jordy: Heb je al gekeken of er geen andere wifi-adapters verbonden zijn met 54 mbit of nog lager? Dat zou het geheel nl. naar beneden kunnen trekken qua snelheid.

  39. @Roeland: alleen m’n iPad, iPhone en MacBook, en allen op 11n. Ik overweeg wel binnenkort een Airport Extreme te halen. Dat schijnt 1 van de beste routers te zijn die je nu kunt kopen. En dan op 5 GHz, waar je weinig last hebt van storingen van andere apparaten.

    Ik ben alleen wel benieuwd of het echt aan de router en niet gewoon aan de grote hoeveelheid data ligt.

  40. Wie van jullie kan me vertellen of in de update ook is meegenomen dat je alle “openstaande” apps in de taakbalk onder, in 1 keer kunt sluiten?
    Dat vind ik nog een groot gemis, want na een dag iphonen, staan er bij mij veeel apps open (en ik denk niet alleen bij mij).

    graag hoor ik van jullie

  41. @v!p: je kunt niet all je Appa tegelijk sluiten. Persoonlijk zie ik geen reden waarom je dit nodig zou hebben. De meeste apps doen namelijk helemaal niets op de achtergrond. Ze staan in een soort slaapstand. En als je iPhone of iPad de resources nodig heeft, worden de apps die je het langst niet gebruikt hebt vanzelf afgesloten.

  42. Zucht.. Kan niet Wachten op deze update !!! Schiet op Apple !!

  43. En iemand al enig idee wat die voor nieuws brengt voor de apple tv2?

  44. Na de update van iOS5 Beta 3 ontvang ik geen Twitter notificaties meer… :S Deze zijn wel ingeschakeld.
    Iemand dezelfde problemen?

  45. Wanneer verloopt deze beta??
    Ga namelijk op vakantie en kan niet terug naar 4.3.3

  46. @Jurre: Volgens mijn provisioning profile ergens half september 🙂

  47. Helaas, heb gisteren mijn 3GS gedowngradet naar 4.3.3 omdat iOS 5b2 iets teveel haperde. Nu kan ik weer ff van heel wat tweaks en apps gebruikmaken, en het enige dat ik eigenlijk mis is het notification center van iOS 5. Ach, wacht wel tot de GM of anders de uiteindelijke versie.

  48. Let even op dat je de ‘Find my iPhone’ even test voor je verder gaat. Deze stond bij mij ineens default UIT. Dwz hij stond wel aan, maar ik moest hem even uit/aan flippen om mijn iPhone weer lokaliseerbaar te maken.

  49. Iemand enig idee wanneer beta 1 verloopt, en of ik makkelijk van beta 1 naar beta 3 kan overstappen (en welke procedure ik daarvoor moet volgen???)

  50. @Dominic Huls: opnieuw opstarten, had ik ook last van.

  51. Kan iemand mij vertellen welke veel gebruikte AppS niet goed werken met iOS 5 beta 3.

  52. Heeft iemand last van de batterij, dat deze verschrikkelijk snel leeg loopt… Vanaf vanmorgen 07:00 uur tot 12:18 uur verlies van 27%

  53. Wat ook fijn is: Als je een applicatie opent in volledig scherm (denk aan games o.i.d.) en je probeert vervolgens het Notification Center te openen, dan krijg je eerst een klein lipje, waarna je het hele center kan openen. In iOS beta 2 kon je “per ongeluk” het notification center openen. Was behoorlijk irritant.

    Tevens werken het Notification Center en de “scroll-to-top” functie elkaar nu niet meer tegen. In de vorige versie scrollde – in safari – de pagina gelijk naar boven als je het Notification Center opende.

  54. Enkele bugs:

    – De Hyves-app werkt niet meer sinds iOS 5. Wanneer je een foto open klikt kan je niet meer terug.
    – Multitasking werkt niet geheel goed. Vaak merk ik dat als je switcht tekst van één app door een andere app heen komt. Soms komt er willekeurig een zwarte balk boven- of onderaan het scherm.
    – Moeite met een snelle 3G-verbinding te behouden. Verbinding hapert meer dan gewoonlijk.
    – Continu het “GPS”-icoontje boven in beeld: dit wordt veroorzaakt door de in nieuwe optie in iOS 5 b3 “Tijdzone”-lokatie.
    – De weer-widget in het notification center laat niet meer het weer zien van waar je bent, maar van hetgeen je geselecteerd hebt in de weer-app. Mijn huidige lokatie wordt daar uberhaupt niet meer geladen.
    – Telefoon wordt nog steeds erg heet.
    – Facebook app geeft altijd de fout “Geen internet” wanneer je een reactie probeert te plaatsen. Tevens verliest de app z’n layout wanneer dit gebeurt.
    – De lelijke zwarte notificatiepopup verschijnt nog steeds.

    Dat is wat ik tot nu toe ben tegengekomen. Veel bugs zijn ook opgelost! 🙂

  55. @Roderik: Volgens mij is het bij mij nooit anders geweest. Ik vind dat nog betrekkelijk weinig verlies trouwens! Mijne ging van 76% om 07:45 naar 0% om 10:20. Wel gedurende deze tijd muziek geluisterd via Spotify…

  56. Het instellen van SMS tonen aan bepaalde contacten kon toch in iOS4 ook al? Of kan je nu zelf gedefinieerde tonen toevoegen?

  57. @Jurre: Volgens @i8Hsn0w

    OS 5 beta 3 will expire on Thursday, August 18, 2011 8:00:01 PM EST

  58. Weet iemand of itunes 10.5 b3 ook in het nederlands te krijgen is en of vwallpaper ook werkt onder ios 5

  59. @dimitrii Verschilt weinig van het oude icoon hoor. In plaats van ‘Milk, Eggs, Bread’ onder elkaar staan daar nu grijze balkjes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.