Apple-sneakers

Deze Apple-sneakers moeten 15.000 dollar opbrengen

Een paar Apple-sneakers uit de jaren 90 is boven water gekomen. Op een veiling moeten de schoenen met Apple-logo meer dan 15.000 dollar opbrengen.

We hebben al eens eerder geschreven over de kledinglijn die Apple in de jaren tachtig en negentig uitbracht. Later wilde Apple ook sneakers gaan maken, maar die zijn nooit op de markt gekomen. De witte sneakers op de foto zijn dan ook een bijzonder collectors item, dat op een veiling minimaal 15.000 dollar moet opbrengen.

Apple-sneakers

Eerder schreven we:

Adidas was de aangewezen partner om de schoenen te gaan produceren. Je zou misschien eerder denken aan New Balance, maar Steve Jobs was op dat moment nog niet teruggekeerd naar Apple. De tennisschoenen op de foto hebben de productiefase nooit gehaald en de modellen die als proef waren geproduceerd werden verkocht aan werknemers.

En ook:

Terwijl ze ooit voor $79 werden verkocht zijn ze nu op eBay veel meer waard. Er zijn ergens ter wereld nog mensen die dergelijke Apple-sneakers in de kast hebben staan, maar wie ze heeft of waar ze zijn is niet bekend.

In ieder geval één paar is nu dus boven water. De sneakers zullen via Heritage Auctions worden verkocht met een startprijs van 15.000 dollar. De witte sneakers met regenboog-logo zijn nog in topconditie en door hun zeldzaamheid zou de prijs wel eens flink hoger kunnen uitvallen. Wat ook meehelpt dat de jaren 90 weer helemaal terug zijn. Het Amerikaanse kledingmerk Gap brengt bijvoorbeeld hun kledingcollectie uit de jaren 90 weer terug op de markt.

Heritage Auctions verwacht dat de sneakers rond de 30.000 dollar zullen opbrengen en misschien wel meer. Het is maar net wat verzamelaars ervoor over hebben. Hopelijk komen de sneakers in één van de vele musea terecht, bijvoorbeeld het Apple Museum in Praag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2017, 9:42
Categorie Achtergrond
Onderwerpen kleding, veiling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.