Reacties voor: ‘Apple sluit overeenkomsten met grote platenlabels voor iTunes-muziekkluis’

Apple is klaar met de voorbereidingen voor zijn online muziekkluis en heeft reeds overeenkomsten met twee van de vier grote platenlabels gesloten.
Michel Lusthof -

Reacties: 22 reacties

  1. Ben erg benieuwd naar de cloud-service, vraag me wel af of ze hier niet mee in hun eigen vaarwater gaan zitten. De grootste reden dat mensen 32GB+ iPhones kopen heeft toch vooral te maken met de grootte van hun muziek en video collectie? Dan wordt zo’n opslag capaciteit al snel overbodig als alles over de ‘cloud’ zal gaan.

    Het is natuurlijk nog maar de vraag of dit een betaalde service gaat worden, maar ik denk hoe dan ook dat dit een goede stap is van Apple 😉

  2. Klinkt goed. Maar hoop wel dat de mogelijkheid voor offline storage mogelijk blijft, en daarbij de grote opslag mogelijkheden van de iPhone/ iPad. Anders zou muziek luisteren wel erg duur of onmogelijk worden. (Denk aan vakantie in buitenland (roaming kosten), of in een vliegtuig waar geen data mogelijk/ toegestaan is. Of gewoon geen bereik hebben met T-Mobile).

    Het zal zeker handig zijn om muziek uit je “kluis” te kunnen halen als je bereik hebt en je was vergeten het op je iPhone te syncen. Maar ik denk niet dat dit DE manier van muziek luisteren word. Je bent te afhankelijk van data gebruik en netwerk operators…

  3. En tot die tijd gebruiken we audiogalaxy. Perfecte app!

  4. Als het nog beter werkt dan spotify (ik ben al meer dan tevreden daarmee) en ongeveer dezelfde kosten heeft, dan word het interessant naar mijn mening 🙂

  5. Dit moet de KPN als goud in de oren klinken!
    “Meer dataverbruik! Gaan wij weer meer verdienen aan onze klanten!”
    Zelfde voor alle databeperkte abo’s bij de andere providers…

    Als het puur online opslag en streaming is, dan zal ik het niet gaan gebruiken. Heb muziek gewoon liever lokaal staan.

  6. Leuk voor KPN en kornuiten!
    Kunnen ze daar ook weer een deelabonnement voor maken en dus weer (nog meer) aan verdienen.
    Ik sla mijn muziek zelf wel op.

  7. Dat schiet lekker op. Datalimiet en dat al je muziek moeten streamen. Daar gaat je bundel.

  8. Op deze manier kun je op je iDing met je gekochte muziek hetzelfde om gaan als met je apps: je wist een plaat die je voorlopig niet meer hoeft te luisteren en vervangt deze door een andere.
    Als dit inderdaad zo zou gaan werken vind ik het een grote vooruitgang.

  9. Het lijkt erop dat alleen de muziek die gekocht is in de iTunes store beschikbaar zal zijn. Erg jammer, meeste van mijn muziek is geript van eigen CD’s of ergens anders gekocht. Zonder toegang tot het grootste deel van mijn collectie wordt dit nogal waardeloos.

  10. @Arnoud: het zal natuurlijk enorm lastig worden dit te authorizeren (als dit al mogelijk is). Ik denk namelijk dat het onmogelijk is om gedownloade muziek te onderscheiden van ‘geripte’ nummers van een originele CD of andere sources.

    Apple is namelijk verantwoordelijk voor de content die ze zullen aanbieden in de cloud en kunnen dit waarschijnlijk alleen garanderen doordat ze weten dat de muziek afkomstig is van aankopen uit hun eigen store.

  11. @Arnoud – Er staat ‘eigen muziek en via iTunes gekochte muziek’ dus je kunt al je muziek opslaan. Alleen zullen ze voor in iTunes gekochte muziek één masterversie opslaan, dat scheelt veel ruimte dacht ik zo.

  12. Gave techniek!
    Erg leuk ook nu de onbeperkte databundels verdwijnen……

    Ik vernieuw mijn contract gewoon niet meer dan gelden de oude voorwaarden. Dan koop ik mijn iPhone wel los.

  13. @Yingie – en waar lees jij dat dit het officiële persbericht is? Aannames, aannames, geruchten, geruchten…

  14. Origineel geplaatst door Yingie
    @Arnoud Er staat ‘eigen muziek en via iTunes gekochte muziek’ dus je kunt al je muziek opslaan. Alleen zullen ze voor in iTunes gekochte muziek één masterversie opslaan, dat scheelt veel ruimte dacht ik zo.

    Oops, overheen gelezen. Zou verbaasd zijn als dat echt zal blijken te kunnen, maar als het wel kan is het zeker een mooie dienst!

    Origineel geplaatst door Vincent de Vos
    @Arnoud: het zal natuurlijk enorm lastig worden dit te authorizeren (als dit al mogelijk is). Ik denk namelijk dat het onmogelijk is om gedownloade muziek te onderscheiden van ‘geripte’ nummers van een originele CD of andere sources.Apple is namelijk verantwoordelijk voor de content die ze zullen aanbieden in de cloud en kunnen dit waarschijnlijk alleen garanderen doordat ze weten dat de muziek afkomstig is van aankopen uit hun eigen store.

    Precies, snap het ook wel. Vraag me alleen af of het op die manier wel succesvol kan worden.

  15. @Vincent de Vos: Beetje een raar antwoord, eerst vraag je je af of ze zich niet in hun eigen vingers snijden, vervolgens vind je het “hoe dan ook” een goede zet van Apple.

    In principe zou je gelijk kunnen hebben dat de vraag naar grotere opslag hierdoor afneemt. Dat zou voor Apple ook weer de mogelijkheid kunnen creëren om goedkopere iPhones aan te bieden, juist omdat ze er minder opslag in hoeven stoppen. Daardoor kunnen ze het iPhone marktaandeel door laten groeien, terwijl het nu stagneert. Hoeveel argeloze consumenten zouden nog een Android toestel kiezen als ze een iPhone gratis kunnen krijgen bij een abonnement van ± 30 euro..

    Aan de andere kant zal er ook een groep mensen zijn die alsnog behoefte heeft aan veel opslag. Zo heb ik binnen een jaar tijd al 9 GB aan video vastgelegd en ik ben er vrij zeker van dat er gebruikers zijn die meer en langere films maken met hun iPhone. Apps worden daarnaast ook steeds groter, zeker nu steeds complexere games mogelijk worden.

    Het kan dus 2 kanten op werken. Voor sommige gebruikers zou dit betekenen dat ze minder ruimte nodig hebben op hun iPhone, voor anderen betekend het dat ze meer ruimte over houden voor andere content.

  16. Itunes is expensive if you want to redownload an album as you have to pay again , with the old nokia music was that not a problem , just download again , why apple cant is simple , they want more money , when will brien get their fingers out thier butts and let us download videos and films on itunes as holland is way behind on the download side , it could also reduce the huge piracy problem here , know wonder its the highest in europe when you cant legally download tv and movies

  17. Zou KPN dit wel snappen?

  18. @Nibs: You can redownload from iTunes for free if you’re logged in with the account you used to purchase the music.

  19. Ik download muziek, ik koop t niet. Neexxxttt

  20. Waarom zou je dit nu liever willen dan Spotify???

  21. Zijn we nou gek geworden met zijn allen! Je gaat je eigen muziek toch niet streamen! Zet het op je iPhone of wat dan ook. En als je ruimtegebrek krijgt, maak je gewoon een selectie wat je graag op je iPhone houdt; kun je af en toe eens wisselen… Ik vind dit gewoon geld/energie/stralings-verspilling!

  22. Ben benieuwd hoe ze het gaan doen in gebieden waar je slecht bereik hebt… Hier thuis in Frankrijk Heb ik maar net berijk, en het valt nogal vaak weg. Lekker dus… Doe mij maar gewoon een HDD ofzo dan ben ik tevreden !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.