Apple haalt hogere omzet dan elke andere telefoonmaker

Apple maakte in het eerste kwartaal van 2011 meer winst met zijn verkoop van telefoons van voormalig wereldwijd marktleider Nokia. Ondanks dat zijn er veel minder iPhones dan Nokia's verkocht.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nokia telefoon op iPhoneclubIn het eerste kwartaal van 2011 heeft Apple met het verkopen van mobiele telefoons meer omzet gemaakt dan ‘s werelds grootste telefoonverkoper Nokia. Het Finse merk zette 6,45 miljard euro om, maar Apple ging er overheen met maar liefst bijna 8,2 miljard euro aan inkomsten. Het cijfer is bijzonder omdat Nokia meer dan vijf keer zoveel mobiele telefoons verscheepte in dezelfde periode, maar is eenvoudig te verklaren.

Nokia verscheepte 108,5 miljoen telefoons wereldwijd in het eerste kwartaal van 2011. Apple legde 18,6 miljoen iPhones in de schappen. Het grote verschil in opbrengsten is te verklaren. Nokia verkoopt telefoons voor alle segmenten van de markt, waaronder goedkope telefoons in Nederland maar ook low-end toestellen in de derde wereld. Apple heeft geen andere toestellen dan de iPhone.

Volgens marktonderzoeksinstantie Strategy Analytics was de gemiddelde verkoopprijs van een verkocht Nokia-toestel in het eerste kwartaal van 2011 net geen 60 euro. Een iPhone kostte wereldwijd gemiddeld 438 euro.

Verkoopcijfers iPhone ten opzichte van Nokia

Via Electronista.

Dit artikel is op 24 april 2011 om 20:40 uur aangepast. Gecorrigeerd is het feit dat er omzet werd bedoeld in plaats van winst. Verder is duidelijk de bronlink toegevoegd. Onze excuses voor het misverstand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2011, 3:00
Categorie Apple
Onderwerpen apple, nokia, winst

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.