‘iPhone-locaties opslaan is een foutje’, aldus John Gruber

Volgens Apple-kenner John Gruber heeft Apple niet bewust de locatie van gebruikers vastgelegd. Iemand heeft de code voor het vastleggen van de locatie geschreven, maar vergat om de oude locaties te wissen. Het zal in een volgende iOS-versie worden opgelost.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone-tracker-224x250Volgens Apple-kenner John Gruber was het helemaal niet Apple’s bedoeling om de locatiegeschiedenis van gebruikers op te slaan. Hij spreekt over een foutje in de manier waarop met het bestand consolidated.db wordt omgegaan. Dit bestand legt je meest recente locatie vast. Het was de bedoeling dat de oude informatie steeds wordt gewist, maar dat gebeurt niet. Een informant van John Gruber heeft nu uitgelegd dat Apple niet bewust erop uit is om je locatie vast te leggen. Het gaat om een bug of iets wat een medewerker van Apple domweg over het hoofd heeft gezien.


Een medewerker heeft de code geschreven om de locatiedata in een cache vast te leggen, maar vergat code toe te voegen om de oude gegevens te wissen. Daardoor fungeert consolidated.db nu als een zich constant uitbreidend logbestand van je locatiehistorie. Gruber zegt dat de bug in een volgende versie van iOS wordt opgelost. Mocht je je toch zorgen maken over je locatie, dan is er de jailbreak-tweak Untrackerd waarmee je het vastleggen van je locatie kunt stoppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

65 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.