Apple sluit overeenkomst met EMI voor online muziekdienst

Apple heeft een overeenkomst met EMI gesloten voor het aanbieden van online muziek. Een overeenkomst met Warner werd al eerder gesloten, mogelijk ook gericht op iCloud.com, de online locker.

apple cloud musicCNET schrijft dat Apple vannacht een overeenkomst met EMI heeft gesloten, om een cloud-muziekdienst te kunnen aan bieden. Warmer Music zou vorige maand al een overeenkomst hebben gesloten. Als Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC de muziekdienst wil aankondigen hebben ze nog twee partijen om over de streep te trekken: Sony en Universal.

Beide zouden al volgende week hun handtekening kunnen zetten. CNET baseert zich op meerdere bronnen uit de muziekindustrie. Wanneer Apple van start gaat met de dienst, konden deze bronnen niet zeggen. Apple’s dienst zou kunnen bestaan uit een abonnementensysteem waarbij je muziek kunt streamen die je nog niet bezit. Dit werkt op een soortgelijke manier als Spotify.

Ook zou je aankopen die je via de iTunes Store hebt gedaan kunnen streamen. Dat is anders van opzet dan de diensten die Amazon en Google onlangs hebben aangekondigd, waarbij je zelf je muziek moet uploaden, waarna je de muzieknummers kunt streamen. Amazon en Google hebben beide geen overeenkomsten met muziekmaatschappijen gesloten. Apple zou straks wel eens de enige partij kunnen zijn, die volledige ondersteuning van de muziekindustrie krijgt. De online muziekdienst gaat daarbij niet alleen deel uitmaken van iOS maar ook Mac OS X Lion en die zullen op 6 juni tijdens WWDC centraal staan. Verder heeft Apple het domein iCloud.com gekocht, als mogelijke naam voor een nieuwe online opslagdienst als aanvulling (of vervanging) van MobileMe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 12:40
Categorie Apps
Onderwerpen apple, cloud, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.