Cijfers: slechts 5 procent van Amerikanen heeft een tablet

Een onderzoek van TMT Research wijst uit dat 5 procent van de Amerikanen een tablet heeft. De iPad is met 80 tot 85 procent absoluut marktleider in de tabletsector, maar kan dus veel mensen nog niet verleiden.

Tablets van CrunchGearDe tablet is nog lang niet zo’n gemeengoed als de pc of de smartphone. Op dit moment heeft nog maar 5 procent van de Amerikanen namelijk zo’n touchscreen-apparaat. Dat wijst een recent onderzoek van TMT Research uit onder 12.000 ondervraagden. En die vijf procent is nog een hoog percentage, weet Paul Lee van het onderzoeksbureau. In ‘zijn’ Groot-Brittannië bezit slechts 1,7 procent van de inwoners een gadget als de iPad. Nederlandse cijfers zijn helaas onbekend.

Volgens Wikipedia telde de Verenigde Staten in 2010 bijna 309 miljoen inwoners. Dat betekent dat ongeveer 15 miljoen Amerikanen een tablet hebben. Uit eerdere onderzoeken blijkt constant dat Apple 80 tot 85 procent van de tabletmarkt in handen heeft. Simpel gerekend heeft Apple 12,5 miljoen iPads verkocht in de Verenigde Staten. Dat ligt ogenschijnlijk in lijn met de globale verkopen van 19 miljoen iPads in april 2011.

Het percentage betekent wel dat met name Apple een enorme 95 procent van de Amerikaanse bevolking nog niet verleidt tot een tablet. Anderzijds is het wel zo dat niet iedereen een iPad kan betalen natuurlijk. Wat ook zeker noemenswaardig is, is dat Apple’s tablet nog geen anderhalf jaar te verkrijgen is. Ook de radio, televisie, dvd-speler, mobiele telefoon en de pc waren in een jaar tijd nog lang niet verzadigd op de markt.

Volgens CrunchGear is de vijf procent van de bevolking die een tablet heeft, een aantrekkelijke groep om op te adverteren en om voor te produceren. Gemiddeld lezen tabletgebruikers veel boeken, kijken ze veel video’s en gaan ze actiever met advertenties om dan smartphonegebruikers.

Afbeelding: CrunchGear

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 14:30
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen cijfers, ipad, onderzoek, tablets

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.