Onderzoek: 40 procent gebruikt iPad als hoofdcomputer

Volgens een onderzoek van Business Insider gebruikt 40% van de deelnemers aan een onderzoek de iPad als belangrijkste computer. Ook heeft de overgrote meerderheid nooit een Android-tablet overwogen.

onderzoek ipadToen de iPad ruim een jaar geleden in de verkoop ging, wisten veel mensen nog niet waar ze het voor zouden gebruiken. Zou het een apparaat worden om boeken te lezen? Dat blijkt erg tegen te vallen, ontdekten we al eerder uit onderzoeken. Maar waar gebruiken mensen hun iPad wel voor? De website Business Insider besloot het uit te zoeken en liet meer dan 850 mensen een uitgebreide vragenlijst invullen. Daaruit bleek dat 40% van de ondervraagden hun iPad gebruiken als belangrijkste computer. Ook interessant: 87,4 procent heeft nooit overwogen om een Android-tablet te kopen toen ze op pad gingen om een iPad aan te schaffen. En 90% heeft nooit een BlackBerry PlayBook of HP TouchPad overwogen.

Interessant is verder, dat de helft van de mensen een iPad met 3G-functie heeft (52% Wi-Fi, 48% Wi-Fi en 3G). Van de mensen die een iPad 3G hebben, heeft maar 49% een maandelijks 3G-data-abonnement afgesloten. En om even terug te komen op de opmerking aan het begin van dit artikel, dat mensen de iPad niet zoveel gebruiken om boeken te lezen: dat blijkt ook uit Business Insider’s onderzoek toch niet helemaal te kloppen: 72% van de ondervraagde mensen leest boeken op de iPad, vooral in iBooks en Kindle. De iPad wordt verder vooral gebruikt voor webbrowsen (35%), sociale netwerken en communicatie (22%), het kijken van video (12%), spelen van games (12%) en gebruik van overige apps (20%). Wat het lezen van nieuws betreft gebruikt 38% de webbrowser van de iPad, 34% gebruikt een specifieke nieuwsapp en 28% gebruikt een rss-lezer zoals Reeder of Flipboard.

Natuurlijk willen we ook weten hoeveel iPads de ondervraagden in huis hebben. In 70% van de gevallen was dat maar één iPad. Slechts 23% heeft twee iPads en minder dan 7% heeft drie of meer iPads in het huishouden. Bijna 40% had tussen de 20 en 50 apps gedownload, terwijl 30% meer dan 50 apps had gedownload. Slechts 6% wil niet betalen voor apps.

Op The Atlantic zijn meerdere grafieken te zien. Daarin komt ook de vraag voor of mensen al de nieuwste MacBook Air hebben geprobeerd en of dit het gebruik van de iPad heeft verminderd. In de grafieken zijn de resultaten van november 2010 en maart 2011 met elkaar te vergelijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 15:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen gebruikers, ipad, onderzoek, statistiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.