Reacties voor: Apple reageert op Masque Attack: ‘Geen slachtoffers bekend’

Apple heeft gereageerd op de Masque Attack malware. Volgens Apple zijn er geen slachtoffers bekend en is de malware goed te omzeilen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Het gaat dus om apps gesigned met een enterprise profiel en omdat ze wat parameters laten overeenkomen met de originele app wordt deze overschrijven.
    Ik vermoed dat dit gedrag “by design” is.

  2. Weet niet of het er mee te maken heeft, maar vermoed het wel: ik stuitte laatst op een iPhone met een app die het logo van Facebook had, met een of andere fantasy naam en dat bij gebruik eruit zag als een Safari browser. Het is onbekend hoe het erop is gekomen. Geïnfecteerd?

  3. Extra veiligheid simpel te implementeren – enterprise profielen koppelen aan specifieke toestellen.
    Als Apple/IBM business IT serieus nemen tenminste

  4. Ik vraag me steeds meer af waarom elke vermeende onveiligheid bij Apple zoveel media aandacht krijgt, terwijl diezelfde media zo weinig schrijven over de honderden onveiligheden die doorlopend in Android gevonden worden en die in de praktijk veel gevaarlijker zijn omdat updates daar vaak langer uitblijven en op iets oudere toestellen vaak helemaal niet meer komen.

    Dit laat m.i. heel duidelijk zien dat de journalisten die over dit soort zaken schrijven zelf niet of nauwelijks verstand van dit soort zaken hebben en dat alleen de bezoekersaantallen tellen.

    Zie voor gevonden aantallen onveiligheden in mobiele operating systemen in de laatste jaren pag 33 van dit cybercrime rapport van onze overheid. Naast de ca 1000 onveiligheden bij Android over de laatste 5 kwartalen vermeldt dit rapport maar 1 onveiligheid bij iOS!

  5. Kan het zijn dat moviebox hier misbruik van maakt zeg maar? Loop je dan gevaar?

  6. Origineel geplaatst door justin
    Kan het zijn dat moviebox hier misbruik van maakt zeg maar? Loop je dan gevaar?

    Daar ben ik ook wel benieuwd naar.
    Veel vervelende popups de laatste tijd.

  7. apple verklaard dat je uit betrouwbare bronnen moet installeren (zoals de appstore) mijn vraag is, welke betrouwbare bronnen er dan zijn naast de applestore. ik dacht dat je als niet jailbreaker niet veel andere keus had. of mis ik al jaren iets?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.