Apple toeleveranciersrapport 2019 onderwijs

Apple brengt rapport over toeleveranciers voor 2019 uit: meer trainingen, minder afval

Apple heeft voor de dertiende keer op rij het Supplier Responsibility Progress Report (voortgangsrapport Verantwoordelijkheid van toeleveranciers) uitgebracht, waarin verantwoording wordt afgelegd over toeleveranciers. Met de slogan "People come first" wil Apple benadrukken dat het in eerste instantie om de mensen en om de planeet gaat.

Rapport toeleveranciers 2019

Elk jaar brengt Apple een Supplier Responsibility Progress Report uit, waarin de mijlpalen worden genoemd die bij toeleveranciers zijn gehaald. Dit jaar bereikte Apple nieuwe mijlpalen op het gebied van milieu en onderwijs. In 2018 kregen 17,3 miljoen werknemers van toeleveranciers een training over rechten op de werkplek en mochten 3,6 miljoen werknemers een vervolgopleiding doen. Alle Alle eindassemblagefabrieken voor iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, AirPods en HomePod hebben nu het certificaat ‘Zero Waste to Landfill’, wat aangeeft dat er geen restafval wordt geproduceerd. Ze verbruiken bovendien miljarden liters minder water minder en stoten ze minder broeikasgassen uit.


Apple heeft de toeleveringsketen verder verbeterd door minder vaak een beroep te doen op natuurlijke hulpbronnen, minder gevaarlijke chemicaliën en minder vervuiling. Dankzij ‘Zero Waste to Landfill’ konden Apple’s toeleveranciers in drie jaar tijd één miljoen ton minder restafval produceren. Daarnaast hebben 116 nieuwe toeleveranciers zich aangesloten bij het Clean Water Program van Apple en dat leverde in 2018 een besparing van 28 miljard liter water op. De hoeveelheid broeikasgassen werd op jaarbasis met 466.000 ton verminderd, wat gelijk staat aan 100.000 minder auto’s op de weg.

Apple toeleveranciersrapport 2019 productie

Apple legt toeleveranciers strenge normen op voor de werkplek. Dit moet veilig en respectvol zijn en dit wordt gecontroleerd aan de hand van ruim 500 criteria. Klopt er iets niet, dan gaat Apple het samen met de toeleverancier aanpakken. Voor 2018 lag de nadruk op werkplekken voor moeders met pasgeboren kinderen. Apple eiste van toeleveranciers dat er een ruimte op het werk is waar deze moeders melk kunnen afkolven. In 2018 voerde Apple 770 controles uit in 30 landen, waarmee 93 procent van alle uitgaven aan Apple-toeleveranciers is afgedekt.

Apple toeleveranciersrapport 2019 productie

Het rapport gaat ook in op onderwijskansen. In 2018 werden de bestaande onderwijs- en loopbaanprogramma’s uitgebreid met nieuwe cursussen, zoals het ontwikkelen van apps met Swift. De eerste deelnemers aan deze cursus hebben inmiddels meer dan 40 apps gemaakt. Vorig jaar haalden meer dan 1500 werknemers van Apple-toeleveranciers een hogeschooldiploma. Er zijn gezondheidstrainingen opgezet waar meer dan 250.000 mensen wereldwijd aan hebben meegedaan. Zij krijgen voorlichting over onder andere voeding en de gezondheid van moeder en kind.

Het complete rapport lees je hier in het Engels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
6 maart 2019 om 18:32
Onderwerp
Categorie
Apple
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.