Apple Machine Learning

Apple ontvangt prestigieuze prijs voor eerste machine learning-artikel

Apple heeft een prestigieuze prijs voor machine learning-onderzoek gewonnen, met het eerste gepubliceerde onderzoeksartikel over slimme beeldtechnieken. Dat gebeurde op de 2017 Conference on Computer Vision & Pattern Recognition.

Apple is nog maar net begonnen met het publiceren van artikelen, of ze hebben al een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. Apple’s eerste AI-onderzoeksartikel over beeldanalyse met slimme technieken krijgt dit jaar een prijs op de 2017 Conference on Computer Vision & Pattern Recognition.

Apple Machine Learning

Apple wint prijs voor AI-onderzoek

Apple is de afgelopen tijd nogal bezig met machine learning, neurale netwerken en andere slimme technieken. Het bedrijf gebruikt het om Siri slimmer te maken, om gezichten op foto’s te kunnen onderscheiden en nog veel meer. Het eerste artikel over beeldherkenning was meteen een schot in de roos, want Apple wint er een prijs mee: de Best Paper Award. Ze versloegen daarmee een recordaantal van 2.680 andere geldige inzendingen.

Deelnemers aan de CVPR-conferentie haalden de 783 beste eruit, waarna 71 kanshebbers een mondelinge presentatie mochten geven. Uiteindelijk kwamen er twee winnaars uit: Apple en Facebook. Het andere prijswinnende stuk is het onderzoeksartikel ‘Densely Connected Convolutional Networks’ van Laurens van der Maaten en collega’s. Dit werd uitgevoerd door Cornell University in samenwerking met Tsinghua University en Facebook AI Research. Eigenlijk is Facebook dus ook een beetje een winnaar. Van der Maaten – voorheen werkzaam als docent in Delft – werkt tegenwoordig voor Facebook AI Research in New York.

Apple Machine Learning afbeelding met ogen.

Apple’s stuk gaat zoals we eerder schreven over beeldherkenning en heeft de titel ‘Learning from Simulated and Unsupervised Images through Adversarial Training’. Het is geschreven door computervisie-expert Ashish Shrivastava en een aantal engineers, waaronder Tomas Pfister, Oncel Tuzel, Wenda Wang, Russ Webb en Apple’s Director of Artificial Intelligence Research Josh Susskind. Shrivastava was degene die het onderzoek presenteerde op de CVPR-conferentie en daarbij blijkbaar zoveel indruk maakte dat hij er met de prijs vandoor ging. Het stuk gaat over het trainen van computeralgoritmes om objecten te herkennen, als je gebruik maakt van synthetische afbeeldingen. Volgens Apple is het niet voldoende om alleen naar afbeeldingen uit de werkelijke wereld te kijken als je een computer wilt trainen, maar is het efficiënter om dat met gegenereerde beelden van bijvoorbeeld en oog te doen.

Apple’s AI-expert Tom Gruber hield onlangs ook een TED Talk over de slimme technieken die Apple toepast om Siri slimmer te maken. Daarnaast publiceerde het bedrijf drie nieuwe artikelen, waarin wordt uitgelegd hoe Apple met machine learning ervoor zorgt dat Siri beter klinkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2017, 9:18
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp kunstmatige intelligentie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.