Apple Pay Marokko

Reacties voor: Apple Pay nu in Marokko: het tweede land in Afrika

Voor Nederlanders met Marokkaanse roots is er goed nieuws, tenminste als je een rekening bij CIH Bank hebt. Apple Pay heeft Marokko bereikt en dat is het tweede land op het Afrikaanse continent.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 4 reacties

  1. Apple Pay vanaf een iPhone 5s? Volgens mij heeft dat toestel geen NFC ingebouwd, en is het geïntroduceerd met de iPhone 6. Ik Afrika is niet echt een markt waar Apple niet veel toestellen aan de man slijt, hooguit refurbished. De meesten kunnen alleen maar dromen van een iPhone, (rijken daargelaten) dus ook Apple Pay zul je daar niet veel tegenkomen.

  2. @Lemco: Aardig kortzichtige comment. Is je comment gebaseerd op feitelijke data of aannames? Heb je in overwegingen genomen dat de diaspora vaak spullen in het westen meenemen en daar aan familie geven. Bijvoorbeeld een iPhone 12 daar aan een familielid geven omdat ze zelf al een iPhone 14 hebben.

    Nog daar gelaten dat Marokko tegenwoordig steeds meer Westerse toeristen trekt, voor wie het makkelijker zal worden betalingen te verrichten. Alhoewel het marktaandeel van Apple veel kleiner is dan die van Android oid. moet je dit zeker niet bagataliseren. Bepaalde Afrikaanse landen maken op hun tempo vooruitgang en zullen in de toekomst veel belangrijker worden. Dus slim dat de Marokkaanse banken al bepaalde technologische ontwikkelingen omarmen en hierin samenwerken met Apple.

  3. @Vladimir: Volledig met je eens. Mijn vrouw is Afrikaanse en iPhones zijn daar al lang te koop. Meer en meer vraag en aanbod. Geen oude iPhones meer, Vorig jaar nog Apple Watch moeten meebrengen voor een vader zijn dochter met iPhone 13 Pro. Zoals gezegd zij hebben de toekomst en slim om ook daar het aanbod uit te rollen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.