apple pay afrekenen winkel

Apple Pay eerste helft 2015 in Europa

Apple gaat begin 2015 Apple Pay al beschikbaar stellen in Engeland en vanuit dat land de uitrol in Europa, A

apple pay afrekenen winkelApple Pay zal vanaf de eerste helft van 2015 in het Verenigd Koninkrijk van start gaan, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. Dat beweert de Britse krant The Telegraph. Het betekent dat Apple Pay al over een paar weken of maanden Europa bereikt.

De Britse krant noemt geen namen van banken die al in gesprek zijn met Apple. Bij tenminste één van de grote banken zouden de gesprekken echter moeizaam verlopen. De angst is daarbij dat Apple allerlei informatie in handen krijgt, zoals persoonlijke en financiële informatie. Ook zou men bang zijn dat Apple de bankwereld in handen krijgt. In Engeland wordt de markt gedomineerd door HSBC, Barclays, Lloyds Banking Group, Royal Bank of Scotland Group en Santander, die onder verschillende merknamen actief zijn.

Europese uitrol vanuit Londen

Dat Apple plannen heeft om Apple Pay ook spoedig in Europa uit te rollen, bleek al eerder. Er was een vacature voor een stagair die zich bezig gaat houden met Apple Pay (inmiddels ingetrokken) en vanuit Londen werkt een team aan de Europese uitrol. The Telegraph schrijft:

The new London-based Apple Pay team will work to drive the roll-out of this technology across EMEIA* by working with a variety of internal and external partners, including teams in the US where the product will first launch and the EMEIA organisation, as well as Issuers, payment networks and merchants across Europe.

EMEIA staat voor Europa, Midden-Oosten, India en Afrika. In de VS is Apple Pay inmiddels een groot succes: vooral bij Whole Foods, Walgreens en McDonalds grijpen mensen graag naar de NFC-chip in hun iPhone om mobiel te betalen. Apple Pay is goed voor 1,7 procent van de mobiele betalingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2014, 6:30
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.