the-interview

The Interview toch via iTunes te kijken

De omstreden film The Interview is toch via iTunes te kijken, althans in Canada en de VS.

the-interviewApple heeft er uiteindelijk toch voor gekozen om de film ‘The Interview’ via iTunes aan te bieden – ook al zal het weinig impact meer hebben. The Interview was al op diverse manieren te downloaden en werd uitvoerig bekritiseerd omdat mensen meer hadden verwacht van de komedie. Om de film te kunnen zien moet je wel een Canadees of Amerikaans iTunes-account hebben.

Het kost je vervolgens $5.99 om te huren en $14.99 om te kopen. Sony’s omstreden lachfilm is sinds 19:00 uur Nederlandse tijd te kijken via iTunes. Voorheen was The Interview al te huur via Google Play, YouTube, Microsoft Xbox en Sony’s eigen website. Apple’s enige commentaar: “We’re pleased to offer The Interview for rental or purchase on the iTunes store.”

Daaruit blijkt niet waarom Apple iets meer tijd nodig had om de video aan te bieden, die al sinds woensdag via andere kanalen te kijken is. De film bracht ondertussen meer dan 1 miljoen dollar op aan ticketverkoop bij bioscopen. Bij zo’n driehonderd kleine bioscopen was de film te bekijken. Hoeveel mensen de film thuis online hebben bekeken, is nog niet bekendgemaakt. De film krijgt 2,5 sterren op Rotten Tomatoes en 63% van de kijkers vind ‘m leuk. Verwacht echter geen kritisch verhaal; The Interview is bedoeld als komedie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2014, 19:27
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.