Reacties voor: Apple Pay werkt in België nu ook bij bunq en Monese

Apple Pay breidt uit naar meer banken in België. Naast de eerdere banken, kan je nu ook terecht bij bunq en Monese. Binnenkort komen daar nog drie banken bij.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 60 reacties

  1. En wat met Belfius? Een van de grootste Belgische banken.

  2. Dan vrees ik dat het nu voor mij game over is met KBC.

  3. Hier ook KBC , spijtig dat alle banken niet mee op de kar springen .

  4. Apple Pay één keer gebruikt, ik zie er het nut niet van in, enkel voor mensen die ook een Watch hebben dan weer wel.

    • @Kevin: Inderdaad, ik snap ook niet goed wat je er aan hebt, draadloos betalen die ik wel gewoon met mijn bankkaart. Of ik nu m’n iPhone tegen het kastje aanhoudt of m’n portemonnee, wat is het verschil!?

  5. Origineel geplaatst door Steve Spruyt
    Dan vrees ik dat het nu voor mij game over is met KBC.

    Bij mij als ING de komende 3 maanden het niet lanceert zal het ook gedaan zijn.

  6. Laten we deze petitie eens proberen?

  7. Volgens mij kan je bij de Revolut app al betalen met Apple Pay. Ik downloadde net de app en ik kreeg de optie om mijn kaart toe te voegen aan Apple Pay.. 🤔

  8. Bij ApplePay heb ik niet het gevoel iets te missen. Maar wellicht kom ik tot andere gedachten als het over tig jaar in Nederland wordt ingevoerd.

  9. Origineel geplaatst door Digilike
    Bij ApplePay heb ik niet het gevoel iets te missen. Maar wellicht kom ik tot andere gedachten als het over tig jaar in Nederland wordt ingevoerd.

    Het is héérlijk. Het is veilig, snel en gemakkelijk. Ik ga nu rustig zonder portemonnee uit huis, want mijn mobiel heb ik altij bij me.

  10. Zit ook bij ING Belgie maar heb direct na de lancering van Apple Pay een gratis Hello Bank rekening erbij geopend. Ik vind het heel erg handig, vooral met mijn Apple Watch (2). Leuk die verbaasde gezichten te zien bij het afrekenen 😀, zeker bij gebruik in NL waar het er nog niet is. Watch bij de betaalterminal en klaar, zonder pincode. Ik hoef mijn iPhone er niet eens bij te hebben want een internet verbinding is niet nodig dus 100% vervanging van een bankpas ook als je de iPhone gebruikt.

  11. ik zit eerder te wachten totdat Edenred maaltijd kaart, apple pay activeert. Betaal dagelijks mijn eten met deze kaart.

  12. @Kevin: Gebruik Apple Pay al een tijdje. Er zijn vele voordelen, je hoeft bijvoorbeeld niet je kaart te nemen, pincode in te toetsen. Gewoon je gsm die steeds binnen handbereik is en ik stap de winkel even snel buiten als ik binnen ben gegaan.

    De watch gebruik ik minder omdat mijn gsm toch steeds in mijn broekzak zit.

    Je zit nooit zonder geld, ook al heb je je portefeuille niet bij.

  13. @Kevin: Heb Apple Pay op zowel mobiel als Apple Watch. De Apple Watch gebruik ik altijd, de iPhone bijna nooit. De apple Watch zit om de pols, dus altijd binnen handbereik. Wil het echt niet meer missen.

  14. Ik gebruik m’n Apple Watch bijna altijd voor te betalen, iets sneller en gebruiksvriendelijker dan m’n pasje. Het wordt toch echt tijd dat Apple Pay in Nederland komt via ING.

  15. Origineel geplaatst door Ton
    Zit ook bij ING Belgie maar heb direct na de lancering van Apple Pay een gratis Hello Bank rekening erbij geopend. Ik vind het heel erg handig, vooral met mijn Apple Watch (2). Leuk die verbaasde gezichten te zien bij het afrekenen 😀, zeker bij gebruik in NL waar het er nog niet is. Watch bij de betaalterminal en klaar, zonder pincode. Ik hoef mijn iPhone er niet eens bij te hebben want een internet verbinding is niet nodig dus 100% vervanging van een bankpas ook als je de iPhone gebruikt.

    Exact hetzelfde hier, en toen nog 50€ gekregen als welkomstgeschenk.

  16. Origineel geplaatst door Jeffrey
    @Kevin: Inderdaad, ik snap ook niet goed wat je er aan hebt, draadloos betalen die ik wel gewoon met mijn bankkaart. Of ik nu m’n iPhone tegen het kastje aanhoudt of m’n portemonnee, wat is het verschil!?

    Met de kaart is er maar één beveiliging, en dat is dat je tot maximum €20 contactloos kan betalen zonder code.
    Daardoor kan je in principe wel elke dag voor €20 bestolen worden, wat met de iPhone onmogelijk is omdat de transactie beveiligd is door Touch ID of Face ID.

  17. De omweg via Bunq werkt denk ik niet meer, voor mensen die dat nu zouden willen? Of heb ik dat verkeerd begrepen?

  18. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Digilike: Werkt nog prima hoor 🙂 Zie o.a. ons stappenplan.

    Ah, bedankt!

  19. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Digilike: Werkt nog prima hoor 🙂 Zie o.a. ons stappenplan.

    Ah, bedankt!

  20. Ik zit bij de ABN in Nederland maar heb nu sinds 10minuten ook Apple pay via Bunq en heb net mijn eerste koekje gekocht bij de AH to Go 🙂
    heb nu nog een gratis account voor 30 dagen dus kijken of ik ermee doorga na dit free account want zou mij 8€ per maand gaan kosten. Werkt wel goed en je hoeft je pinpas niet mee te nemen. Dus vooral met wielrennen is dit handig.

  21. Apple Pay instellen via Bunq ging goed. En de eerste betaling verliep ook soepel. Eens even gaan uitproberen de komende tijd 👌

  22. @Whazaaaa: de bank belooft in dat geval te vergoeden,
    Opzich lijkt Apple pay best mooi al is het ook wel weer zo dat een pasje ook niet heel veel lastiger is.
    Minder pasjes is opzich handig, daarom ook mijn bonus pas op de gsm i.p.v. een plastic pasje, hierbij moet gezegd plastic is makkelijker, je zoekt nogal op de gsm…..

  23. (Red.) Artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd na beschikbaarheid bunq en Monese.

  24. Zat net een verslag te lezen in de telegraaf over de ING aandeelhouders vergadering. Ik ben een leek in dit wereldje maar als ik het lees maak ik er wel uit op dat het een stelletje zielige mannetjes is daar bij ING. Zij zijn ook een van de banken die applepay in Nederland tegenhouden. We zijn er mooi klaar mee met dat stropdassenvolk.

  25. Wij in Nederland hebben Apple pay niet nodig. Ik heb een pinpas met draadloze betaling. Die zit achter mijn telefoon in de hoes. Dus het heeft geen verschil. Payonic gaat groot worden in Nederland.

  26. @Ben: zet je bonus kaart als widget in je iPhone. Swipe van links naar rechts en je hebt hem direct beschikbaar…

  27. Dus we kunnen de Bunq pas (en iPhone) ook activeren met een postcode in België?

  28. Ik heb via omweg apple pay en ik zou overal waar ik contactloos kan pinnen mijn apple watch met apple pay moeten kunnen gebruiken.
    Dat gaat bijna overal behalve bij een total tankstation, ik kan daar wel contactloos betalen maar apple pay werkt het daar niet, weet iemand waardoor dat kan?
    Kan je op alleen apple pay blokkeren of is het iets anders ?

  29. @Pedro: En als ik geen telefoon bij me heb en wel mijn apple watch ?

  30. Origineel geplaatst door Eddy
    @Pedro: En als ik geen telefoon bij me heb en wel mijn Apple Watch?

    Met je eens Eddy. Er gaat niets boven het betalingsgemak met de Apple Watch

  31. @Pedro: die pinpas heeft wel een limiet van 25€ per transactie.

  32. Origineel geplaatst door Edbdgsk
    Zij zijn ook een van de banken die applepay in Nederland tegenhouden. We zijn er mooi klaar mee met dat stropdassenvolk.

    Natuurlijk, de banken houden Apple pay tegen. Right… Stropdassen volk, volgende cliché. Apple is natuurlijk het slachtoffer in deze, staan te trappelen om ons miljoenen vragende Nederlandse Apple fans van Apple pay te voorzien – maar de boze banken, ze blokkeren het gewoon! Snap ook niet dat “de banken” niet eindelijk dik gaan investeren in een nieuwe partij, daar een percentage per transactie voor afgeven, gegevens richting de vs-cloud sturen, zich bedanken bij Apple dat de NFC chip Apple only is. Nee, die stropdassen, jullie zijn schuld dat al die vele mensen die toch gewoon recht op Apple pay hebben (de klant betaalt toch, en bepaalt, maak toch zelf wel uit dat ik extra wil betalen, kom op zeg banken, ik betaal toch, dan moeten jullie – ik eis! – gewoon Apple pay aanbieden. Anders ga ik en miljoenen met mij wel naar bunq!). Ja, die stropdassen toch, snappen er niks van, graaien, en willen zich niet op de kop laten zitten door ons Apple! En onze data willen ze ook al niet met Apple delen. Stropdassen zijn het!

  33. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  34. @Hotemetoot: Onzin, dat kan je verhogen en evt met een pincode beveiligen.

  35. Origineel geplaatst door Eddy
    @Pedro: En als ik geen telefoon bij me heb en wel mijn apple watch ?

    Je gaat nu toch ook niet zonder pinpas de deur uit? Ik snap niet dat mensen extra willen betalen voor hetzelfde🥴.

  36. @Pedro: Haha nu dus wel en gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. En laat iedereen zelf bepalen of ze wel of niet voor apple pay willen betalen 🥴

  37. @Pedro: Boven de 25 euro moet je altijd pincode invoeren bij contactloos, maar bij apple pay niet nodig ook niet boven 25 euro

  38. Ik vraag me nu af of er mensen zijn die ervaringen hebben met Apple Pay bij banken die gratis zijn. Lees iets over N26 of Revolut. Maar zijn dit betrouwbare banken en kan je daar ook echt volledig een gratis account nemen en dan Apple Pay gebruiken?

    Lees op Bunq dat je Apple Pay kan gebruiken maar dan moet je zoveel per maand gaan betalen en dan staat er achter Apple Pay ook nog dat het niet mogelijk is om aan te melden in alle landen. Dus een zekerheid heb ik nooit als ik me ga aanmelden via een omweg.

    Nee, ik ben op zoek naar een bank waar ik niets voor hoef te betalen, betrouwbaar is en ook Apple Pay kan gebruiken. Ja hoor, noem me maar een zuinige Hollander 🙂

  39. Origineel geplaatst door Eddy
    Ik heb via omweg apple pay en ik zou overal waar ik contactloos kan pinnen mijn apple watch met apple pay moeten kunnen gebruiken.

    Dat gaat bijna overal behalve bij een total tankstation, ik kan daar wel contactloos betalen maar apple pay werkt het daar niet, weet iemand waardoor dat kan?

    Kan je op alleen apple pay blokkeren of is het iets anders ?

    Ik heb daar last van bij Bob Autowas Schiedam en Pathe Amsterdam Kassa.
    Ik kan die 2 plekken niet met apple pay betalen met me iphone xs (bunq). Niet met Mastercard en niet met Maestro.
    Terwijl contactloos met me Pinpas / Mastercard betalen lukt deze plekken wel gewoon.

    Reden? Onbekend…

    Andere plekken als Tankstations, Fastfood restaurant enz lukken gewoon PRIMA!!

  40. Origineel geplaatst door Pedro
    Wij in Nederland hebben Apple pay niet nodig. Ik heb een pinpas met draadloze betaling. Die zit achter mijn telefoon in de hoes. Dus het heeft geen verschil. Payonic gaat groot worden in Nederland.

    Jou pas is draadloos? Episch! Mijn bankpas is nog ouderwets, zit nog wel een draad aan, heel vervelend als die weer in de knoop zit!

  41. Na het bericht dat het volgens Rabobank vastzit op de te lage commissies die er te behalen zijn op transacties in Nederland ben ik nu overstag gegaan. Welkom Bunq. Binnen een half uurtje had ik me ingelezen, een account aangemaakt en Apple Pay geactiveerd in Nederland. EINDELIJK. Ik wacht simpelweg niet meer op de strijd tussen de Nederlandse grote banken en Apple. En daarmee is in dit geval Rabobank een klant armer.

  42. @Jeffrey: Dat je geen portemonnee meer nodig hebt. Enkel m’n ID kaart heb ik nog bij me.

  43. Origineel geplaatst door Jeffrey
    @Kevin: Inderdaad, ik snap ook niet goed wat je er aan hebt, draadloos betalen die ik wel gewoon met mijn bankkaart. Of ik nu m’n iPhone tegen het kastje aanhoudt of m’n portemonnee, wat is het verschil!?

    Een typische reactie van een niet gebruiker van de service.

  44. Ik vraag me af of je via Apple Pay ook geld van je rekening kunt halen bij de geldautomaat?

    Bij KBC kan dat al door met je pasje tegen de terminal te houden (zoals bij contactloos betalen) en ook kun je geld afhalen met je telefoon middels de KBC app.

    Helaas geen Apple Pay echter bij KBC. Dus wellicht bij ING wel? Kun je daar je Apple Watch of iPhone tegen de terminal houden om geld af te halen zoals je dat bijvoorbeeld met je pasje bij KBC al kunt?

  45. @Marc: Misschien is dit iets voor je.
    Leuk om te proberen, de eerste drie maanden zijn gratis, daarna € 1,49 per maand. Er zijn regelmatig cash back acties (b.v. doe 3 betalingen van min. € 5,- voor een bepaalde datum en ontvang € 5,- retour). Per saldo kost het je dan op jaarbasis echt heel weinig.
    Het is helaas alleen een MasterCard Debit Card, dus je kunt er alleen mee betalen waar Credit Cards geaccepteerd worden. AH dus niet, Jumbo, McDonalds en tankstations weer wel.
    Handig is ook dat je kunt auto-aanvulllen, ook vanaf een Credit Card. Zo kun je ‘m toch een beetje als een Credit Card gebruiken. Ik heb er b.v. 1x € 100,- op gestort en daarna ingesteld dat-ie bij een saldo lager dan € 80,- weer aanvult tot € 100,- vanaf mijn ‘echte’ Master Card. Voor 99% van al mijn transacties (boodschappen, tanken etc.) is dit een prima bandbreedte.
    Het is een goedkope manier om te proberen of Apple Pay iets voor je is of niet. In mijn geval was het wat, ik heb na een paar maanden ook een bunq premium account genomen. Dat is een iets grotere stap, omdat je er dan ook opeens anders van gaat bankieren, maar zo’n boon kaart is zo weer opgezegd als je het niets vindt of de kleine bijdrage toch nog te veel van het goede vindt.

  46. Origineel geplaatst door Eddy
    @Pedro: Boven de 25 euro moet je altijd pincode invoeren bij contactloos, maar bij apple pay niet nodig ook niet boven 25 euro

    Dus als ik jou watch om mijn pols doe, en die tegen de pin terminal hou kan ik betalen? Dat klinkt onveiliger dan de pincode bij een transactie boven de 25€.

  47. @Pedro: Een Apple Watch van een ander kan je NIET zomaar gebruiken.

  48. @Chris: je kan je bunq rekening ook importeren in de rabobank app 🙌

  49. Origineel geplaatst door Chris
    Na het bericht dat het volgens Rabobank vastzit op de te lage commissies die er te behalen zijn op transacties in Nederland ben ik nu overstag gegaan. Welkom Bunq. Binnen een half uurtje had ik me ingelezen, een account aangemaakt en Apple Pay geactiveerd in Nederland. EINDELIJK. Ik wacht simpelweg niet meer op de strijd tussen de Nederlandse grote banken en Apple. En daarmee is in dit geval Rabobank een klant armer.

    Dit dus. 🙂

  50. Werkt Apple Pay in Nederland nog op dit moment via de omweg van Bunq?

  51. Wie kan mij helpen, ik heb het stappenplan voor Apple Pay icm met bunq gevolgd en helaas werkt het nog niet.

  52. Origineel geplaatst door Kevin
    Wie kan mij helpen, ik heb het stappenplan voor Apple Pay icm met bunq gevolgd en helaas werkt het nog niet.

    Is je adres (dus postcode en land) wel 5 cijfer dus bijvoorbeeld je PC is 1234AB maak je 01234 van en land ITALY.

    Straat en huisnr laat je gwn van nederland.

    Let wel op! Deze adreswijziging moet je dus doen via de PC en niet via Tablet of Mobiel, anders vindt er een regio check plaats.

    Vervolgens als de adres dus gewijzigd is (5 cijferig PC en Land IT) dan maak je de BUNQ app open Op je Mobiel en kijk bij je profiel of je adres daar ook al is aangepast.

    Want als hij daar is aangepast, en je iPhone en Apple Watch REGIO op SPANJE/ITALY staat dan pas kan je de bunq kaart aan Apple Pay toevoegen. Anders weigert hij.

    Dus check nog keer

  53. @Rosh: Bedankt voor de reactie, de volgorde is niet helemaal goed gegaan, is het daarna nog steeds mogelijk om het aan de praat te krijgen of niet meer?

  54. Origineel geplaatst door Kevin
    @Rosh: Bedankt voor de reactie, de volgorde is niet helemaal goed gegaan, is het daarna nog steeds mogelijk om het aan de praat te krijgen of niet meer?

    Maak niet uit. Als je nu deze stappen doet. Moet hij wel werken. Gewoon proberen.
    Dus download de BUNQ DESKTOP APP op je PC/MAC en dan log je in. Vervolgens wijzig je daar je PC en LAND. En dan vervolgens klik je op de knop sync gegevens. Vervolgens maak de bunq app op je mobiel open en kijk in je profiel of de PC en LAND daardwerkelijk is gewijzigd. Zo ja. De app helemaal afsluiten. Vervolgens je iphone en apple watch regio veranderen naar italy/spanje, de bunq app openen op je mobiel, vervolgens bij kaarten de Maestro kaart en Mastercard kaart natuurlijk beide eerst activeren en dan Toevoegen aan Wallet. Akkoord gaan met de voorwaarden. En voila je kan apple pay gebruiken. Hierna kan je in de mobiel app van bunq je NL adres dus PC en LAND gewoon terugzetten.

  55. @Rosh: Bedankt voor de uitleg, het is gelukt bedankt!

  56. Origineel geplaatst door Kevin
    @Rosh: Bedankt voor de uitleg, het is gelukt bedankt!

    Graag gedaan en succes en veel betaal plezier 🙂

  57. @Belgen: Vergeet niet dat als je een buitenlandse rekening opent, zoals N26, je die rekening moet aangeven bij de Nationale Bank van België (NBB)
    Dat kan via deze website.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.