Reacties voor: Apple-patenten beschrijven panoramafunctie in iOS 6

Vijf nieuwe patenten van Apple beschrijven de panoramafunctie in iOS 6, waarmee je een extra lange foto kunt maken.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Op het patent zie ik ook een iphone in landscape een panorama maken
    Vreemd dat dat het niet kan eigenlijk.

  2. Hopelijk komt Apple snel met een functie zoals Photo Sphere in Android 4.2. Tegenwoordig verwacht ik wel iets meer dan alleen panorama’s … dat kon mijn Sony Ericsson K810i uit 2007 namelijk al, zij het met een wat slechter resultaat.

  3. @Franklin: De app Microsoft Photosynth kan dat wat jij bedoelt aardig goed!

  4. Origineel geplaatst door John
    @Franklin: De app Microsoft Photosynth kan dat wat jij bedoelt aardig goed!

    Ik heb daarvoor de app 360 gekocht, maar het gaat me juist om een betere integratie. PhotoSynth heb ik ook geïnstalleerd vorige week, maar nog niet geprobeerd. 🙂

  5. Origineel geplaatst door Franklin
    Origineel geplaatst door John@Franklin: De app Microsoft Photosynth kan dat wat jij bedoelt aardig goed!Ik heb daarvoor de app 360 gekocht, maar het gaat me juist om een betere integratie. PhotoSynth heb ik ook geïnstalleerd vorige week, maar nog niet geprobeerd.

    De 360 app heb ik vergeleken met Photo Sphere van mijn Nexus 4, maar ik vindt dat de 360 app toch een beter resultaat levert.

  6. Origineel geplaatst door Franklin
    dat kon mijn Sony Ericsson K810i uit 2007 namelijk al, zij het met een wat slechter resultaat.

    Dat is denk ik ook de achterliggende gedachte van dit patent. De panorama’s uit de iPhone zijn bijzonder goed van kwaliteit, het stukje “full resolution slit” lijkt hier voor te zorgen, normaal plakken die appjes een aantal fotos aan elkaar, bij de implementatie van Apple lijken er heel veel fotos gemaakt te worden waarbij dmv “slit” (wat uit de filmwereld komt) de juiste plaatjes worden afgewogen.
    Misschien ook de reden waarom de iPhone 4 geen panorama functie heeft – die is beperkt(er) in het aantal fotos wat achter elkaar gemaakt kan worden.

    Maar goed misschien natte vinger werk 😉

  7. Sorry, dat staat al maanden voor iOS 6 op mijn Nokia Lumia 800.

  8. Origineel geplaatst door Bart
    Sorry, dat staat al maanden voor iOS 6 op mijn Nokia Lumia 800.

    Haha.. Een Nokia… Hahaha.

  9. Is dat om mee te lachen? Ik heb van de eerste tot en met de 4S ze allemaal gehad beste maar voor wat ik hem gebruikte heb ik geen 699€ meer over, de prijzen vliegen de pan uit en bij mij was het welletjes, ieder zijn prioriteiten hè. Ik mis totaal niets nu, mijn iPad vangt het wel op. Ik ben van 2007 een trouwe Apple fan geweest maar je moet daarom de rest niet afbreken want dan ben je een blinde Apple fanaat, ondanks alles.

  10. @Justin koopmans: Fout! Er staat duidelijk bij dat het om een preview van de gemaakte panorama gaat, ofwel het bekijken in landscape. Dat kun je ook al in iOS 6

  11. De laatste keer dat ik keek hoe dit soort functionaliteit is ingeknutseld bij android, dan denk ik maar weer dat Apple het bij het rechte eind heeft: eenvoud!

    Wat velen waarschijnlijk vergeten is dat de technologie die Apple gebruikt best wel een knap staaltje werk is. Waar ander apps een aantal plaatjes probeert te monteren met behulp van (al dan niet automatisch gevonden) herkenningen punten en achteraf gaat renderen… doet Apple er duidelijk een schep boven op en gebruikt de gyroscoop om te detecteren welke hoek de camera beweegt en wordt real-time de afbeelding gegenereerd. Niks geen “rendering panorama…”, gewoon direct klaar

    En, inderdaad, niks ‘interactiefs’ – want wat is er nu interactief aan een ‘rond draai bolletje’ – evenmin noemt Apple het een ‘interavtive panorama’ waarbij je kunt swipen en kunt zomen, net als bij alle andere normale foto’s.

    En dan de kwaiteit, Sphere heeft de nare eigenschap om afbeeldingen te blenden, en dat geeft hele rare wazige effecten op sommige plaatsen.

    Ik heb heeeeel wat panorama stich apps geprobeerd, maar niets dat zo goed en eenvoudig werkt als de panorama functie die Apple cadeau doet bij elke iPhone 4S/5 met iOS6. En ja, het vraagt aardig wat processor capaciteit om dit real-time te doen, dus reden genoeg om toestellen van voor de 4S niet te ondersteunen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.