Apple-patenten beschrijven panoramafunctie in iOS 6

Vijf nieuwe patenten van Apple beschrijven de panoramafunctie in iOS 6, waarmee je een extra lange foto kunt maken.

Panorama
De iPhone 4S en iPhone 5 kunnen met iOS 6 panoramafoto’s maken vanuit Apple’s Foto-applicatie. Deze foto’s maak je door de iPhone langzaam van links naar rechts te bewegen, terwijl je de camera ook zo recht mogelijk probeert te houden. Er zijn nu een vijftal patenten gepubliceerd, die uitleggen wat er allemaal achter de panoramafunctie schuilgaat. Dit ontdekte Patently Apple. Zo maakt Apple gebruik van “motion filtering” om ervoor te zorgen dat de foto scherp wordt vastgelegd terwijl je de iPhone van kant naar kant beweegt.

Door gebruik te maken van de bewegingssensor weet je iPhone welke kant je hem op beweegt en of je de iPhone ook nog rechthoudt. Hierdoor hoef je niet later met de hand een panoramafoto in elkaar te zetten. In een van de patenten staat beschreven hoe de iPhone de geschoten beelden interpreteert en hoe er ook onderscheid wordt gemaakt tussen hoe de iPhone precies van links naar rechts wordt bewogen..

Apple staat erom bekend zoveel mogelijk functies van de iPhone te patenteren. Toen de iPhone voor het eerst werd onthuld zei Steve Jobs nog dat ze ontzettend veel patenten hadden aangevraagd.

Panorama patent

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 22:52
Categorie Apple
Onderwerpen panorama, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.