Spark: gebruik eigen lampen in iPhone-bedienbare fitting

De Spark is een fitting waar je eigen lampen in kunt schroeven, zodat je ze vanaf de iPhone kunt besturen. Hierdoor hoef je niet een dure nieuwe lamp te kopen als een lampje kapotgaat.

SparkAan iPhone-bestuurbare lampen is op het moment geen gebrek: naast Philips die onlangs de Hue-lamp introduceerde, zijn ook de makers van de LIFX bezig met hun alternatief. Een klein nadeel: de LED-lampen zijn nog relatief duur, waardoor de aanschaf van een gespecialiseerde lamp soms riskant lijkt. Zodra hij kapot gaat moet je immers een nieuwe bestellen. De Spark probeert dit probleem voor je op te lossen: dit apparaat bevat een aantal functies die je in andere slimme lampen vindt, maar laat je een eigen lamp gebruiken. Hierdoor kun je een kapotte lamp gewoon vervangen.

De Spark is in de praktijk een apparaat dat je tussen jouw lampaansluiting en de fitting van je lamp schroeft. Via Wi-Fi maakt de Spark verbinding met je netwerk, waardoor je hem met een iPhone-app kunt besturen. Je moet wel een dimbare lamp in de Spark schroeven.

Vanuit de app van Spark kun je bijvoorbeeld lichten in- of uitschakelen, de lichtintensiteit aanpassen en je lampen ‘s ochtends langzaam aan laten gaan. Een API maakt het mogelijk voor ontwikkelaars om applicaties te maken die op andere manieren van de lampen gebruikmaken. De Spark mist echter wel een functie die je wel in bijvoorbeeld de Philips Hue vindt: je kunt de kleur van de lampen niet aanpassen, omdat je standaard dimbare lampen gebruikt.

Spark 2

Wil je een Spark in huis halen, dan moet je op Kickstarter minstens 74 dollar doneren, omgerekend zo’n 58 euro. Dit is inclusief verzendkosten – en iets minder dan een aparte Philips Hue-lamp, die in de online Apple Store 60 euro kost. De Spark wordt pas verstuurd nadat het Kickstarter-project succesvol is afgerond. De makers hopen 250.000 dollar in te zamelen. Lukt dit ze niet, dan wordt er ook geen geld van je creditcard gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2012, 15:15
Categorie Accessoires
Onderwerp lamp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.