Reacties voor: Apple patenteert zonnebrilvriendelijk LCD-scherm

Apple heeft aan patent ingediend voor een uitvinding voor een aangepast LCD-scherm voor gadgets zoals iPhones en iPods dat beter af te lezen is als je een polaroid-zonnebril draagt.
Lees het complete artikel → Apple patenteert zonnebrilvriendelijk LCD-scherm
Michel Lusthof -

Reacties: 16 reacties

  1. Ik heb een polariseerde zonnebril (serengeti) maar ik kan mijn scherm van de iPhone 4 goed aflezen integenstelling tot het display van mijn auto.

  2. Ik zie ook mogelijkheden als in 3D dmv polarisatie.
    De techniek zoals in de bioscopen werkt hetzelfde.
    Een verticale en een horizontale gepolariseerde lichtbundel waardoor je 2 ogen van eigen informatie kan voorzien.

  3. Valt best mee combinatie Oakley polorized en iphone 4. Het lijkt wel wat alsof er een sterk magnetisch veld in de buurt van je scherm is. Oke als ze het hiermee kunnen oplossen waarom niet?

  4. Mooi, met mijn zonnebril op wordt het scherm helemaal groen. Ook verandert de kleur een beetje bij de minste beweging wat heel erg onrustig oogt.

  5. Het retinascherm van de iPhone 4 is al anders (gepolariseerd?) dan het scherm van de 3Gs. Mijn 3Gs is overdwars heel donker met een gepolariseerde zonnebril op, waar de iPhone 4 van een vriend onder alle hoeken en draaiingen gewoon goed zichtbaar/leesbaar is.

    Tegenwoordig zie je trouwens ook zonnebrillen die circulair gepolariseerd worden, soms zelf om ook als 3D-bril te kunnen gebruiken! (Al heb ik dan liever een normaal 3D-brilletje, niet zo donker :P)

  6. Volgens mij heeft Apple naar de Bright uitpakparty gekeken. Daar wordt door David aangetoond dat het iPad scherm met een zonnebril vrijwel niet te lezen is en die van Samsung wél.

  7. De iPhone 4 is prima af te lezen met een gepolariseerde zonnebril, in tegenstelling tot de eerdere modellen. Blijkbaar zorgen de technieken die toegepast zijn om de kijkhoek van het scherm te vergroten, tevens voor een afwijkende polarisatie die beter overeenkomt met die van een zonnebril. Zowel vertikaal als horizontaal is het scherm goed afleesbaar.

  8. Origineel geplaatst door Michel
    Volgens mij heeft Apple naar de Bright uitpakparty gekeken. Daar wordt door David aangetoond dat het iPad scherm met een zonnebril vrijwel niet te lezen is en die van Samsung wél.

    Dan is dit patent dus te laat aangevraagd…lijkt het

  9. Sinds ik de iPad2 heb en ik heb mijn gepolariseerde zonnebril op, zie ik als ik de iPad2 horizontaal hou heel helder beeld, maar zodra ik de iPad2 kantel, krijg ik een veel donkerder beeld. Dit had de iPad1 niet! Er zat trouwens geen screenprotector op het scherm! Ondanks dat zijn we heel tevreden over de iPad2. Dus Apple gauw invoeren die zonnebrilvriendelijke LCD schermen!!! Verder een top product.

  10. Ik heb sinds een half jaar een Ray Ban Polarised en die geeft wel problemen met me Iphone 4 qua afleesbaarheid van het scherm. Ipad 2 heb ik nog niet getest. Het ligt dus ook wel aan welke zonnebril je hebt en welke polarisatie die fabrikant gebruikt heeft. Gepolariseerde lenzen is echt niet alleen meer aan Polaroid besteed, je kan zelfs zonnebrillen van 15€ bij de kruidvat kopen die gepolariseerd zijn.

  11. Ik heb ook een Serengeti zonnebril. Maar tegenwoordig zijn de meeste zonnebrillen gepolariseerd onder een hoek van 45 graden, waardoor je een scherm niet meer kan lezen als je jr hoofd 1 kant op kantelt. Ik heb een 3Gs en hoe ik mijn hoofd ook draai, ik kan het scherm altijd lezen al zie ik wel een kleine kleurverschuiving. Tegenwoordig zijn nog weinig gepolariseerde zonnebrillen verticaal of horizontaal gepolariseerd, dus ik snap nkdt helemaal waarom ze dit willen doen.

  12. Beetje overdreven image building: cool met je zonnebril naar een iPad turen.

  13. iZonnebril ^^

  14. 3GS scherm was nog onleesbaar met m’n Serengeti zonnebril, maar het scherm van de iPhone 4 heeft dat probleem niet

  15. Ik vind het een goed idee.

    Mijn iPhone 3GS was met mijn RayBan Polarized glazen niet/amper af te lezen in landscape-mode. Het scherm werd bijna volledig zwart.
    Bij de iPhone 4 nu heb ik enkel last van een iets donkerdere tint en de kleuren die wat funky beginnen doen in landscape, dus er is verbetering maar het blijft lastig!

  16. Nog erger is de iMac 2010. Die is precies zo gepolariseerd dat je scherm zwart is met zonnebril op. 🙁 het brakke LG scherm ernaast is 90 graden andersom en wel goed. Duh!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.