iRemoco: op afstand bestuurbare helikopter op de iPhone

De iRemoco is een project waarmee je met de iPhone of iPod touch een helikopter kunt besturen. De app is al te downloaden maar het project heeft nog snel forse investeringen nodig.

iRemoco-helikopter-besutren-met-iPhoneDe iRemoco is een Kickstarter-project waarbij het erom spant of er genoeg financiers zullen komen in de volgende dagen. Andrew Ayres en Tom Sisterson hebben nog elf dagen om ruim 13.000 dollar op te halen voor hun start-up waarmee je een helikopter op afstand kan besturen met een iPhone, iPod touch of een iPad. Je kan het vliegende gevaarte in bedwang houden met twee pookjes op het scherm of door de gyroscoop-functie van de telefoon te gebruiken, waarmee de helikopter stopt als de iPhone verticaal wordt gehouden.

Ayres en Sisterson hebben al een werkend prototype van de helikopter tot hun beschikking. Die wordt aangestuurd middels een draadloze module die in de iPhone wordt geklikt. Daarmee kan het Chinese stuk speelgoed tot tien meter afstand bestuurd worden. Er kunnen desgewenst zelfs drie verschillende helikopters bestuurd worden vanaf één iPhone. Volgens de makers is het erg simpel om de basis van het zweven onder de knie te krijgen – en dankzij de accelerometer moet de vliegervaring leuk en intuïtief aanvoelen. Bijkomend voordeel is dat er geen batterijen nodig zijn: zowel de module als de helikopter worden per USB opgeladen.

Op de Kickstarter-pagina worden vragen over het project beantwoord. Wie goed leest, ziet daar nog wel één belangrijk punt staan: de iRemoco is gemaakt om binnen te gebruiken. De bijbehorende app is overigens al te downloaden.

Downloaden: iRemoco (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2011, 20:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen afstandsbediening, helikopter, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.