Apple patenteert veranderende interfaces

Apple heeft een concept gepatenteerd, waarbij er een extra dimensie aan de touch-interface kan worden toegevoegd. Het patent beschrijft een systeem dat platte oppervlakken transformeert in een oppervlak met voelbare elementen. Denk hierbij aan een iPhone-scherm dat tijdelijk fysieke elementen krijgt.

The Incredible Shape Shifting 3D Device UIEen recent gepubliceerd patent van Apple toont dat het bedrijf er over nadenkt om een extra dimensie aan haar touch-interface toe te voegen. Het patent beschrijft een systeem waarbij een plat oppervlak voelbare elementen krijgt. Denk hierbij aan een iPhone-scherm dat opeens toetsen krijgt of andere fysiek veranderende elementen gebaseerd op de applicatie die wordt gebruikt.

Patently Apple meldt dat het patent op 24 juni door het US Patent & Trademark Office bekend is gemaakt. In het patent laat Apple verschillende concepten zien waar dit patent toe kan leiden. Het gaat om een geavanceerd veranderende interface, dat een platte interface kan transformeren in een met fysieke 3D-elementen. Denk hierbij aan het keypad van de iPhone dat toetsen krijgt die je daadwerkelijk in kan drukken, of een iPad die voor het opstellen van een bericht een fysiek(-achtig) toetsenbord krijgt en voor het kijken van films weer teruggaat naar een geheel plat scherm.

Zo’n oppervlakte zou dan gemaakt kunnen worden van een membraan van flexibel of vervormbaar materiaal als elastiek, siliconen, zacht plastic of ander materiaal dat tijdelijk een andere vorm aan kan nemen. Helaas is het met patenten altijd maar de vraag of het ooit op de markt komt, maar als Apple dit werkelijk gaat maken, zouden ze de iPhone pas écht opnieuw uitvinden.

The iPhone Example of Icons that Could be Raised

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2010, 18:09
Categorie Apple
Onderwerpen apple, interface, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.