Screenshots van Pages voor iPhone/iPod touch opgedoken

Nadat eerder opnieuw aanwijzingen voor iWork voor de iPhone/iPod touch opdoken, zijn er inmiddels ook screenshots van Pages voor iPhone uitgelekt.

Pages voor iPhone applicatie-icoonEerder vandaag schreven we al dat er opnieuw aanwijzingen voor een iPhone/iPod touch-versie van iWork zijn ontdekt. In een omschrijving van Apple Care (de verlengde garantie van Apple) op de website van het bedrijf werd opnieuw verwezen naar een versie van de kantoorsuite voor de iPhone en iPod touch. Inmiddels zijn er ook enkele screenshots uitgelekt van wat naar verluidt een bètaversie van de tekstverwerker Pages is.

Volgens 9to5mac, dat onderstaande nogal wazige foto’s toegestuurd kreeg, is Apple momenteel bezig met een bètatest van Pages voor de iPhone. Dit betekent mogelijk dat ook de twee andere applicaties uit de iWork-suite, Numbers en Keynote, naar de iPhone zullen komen. Volgens de website is het logisch dat Apple iWork ook voor andere iDevices uitbrengt, al vormt het kleinere scherm ten opzichte van de iPad wel een uitdaging voor het bedrijf.

Hoewel onlangs een ontwikkelaar er in geslaagd is om de iPad-versie van Pages naar de iPhone te porten, wordt al snel duidelijk dat het bij deze screenshots niet om die bewuste port gaat. Door het porten ontstond namelijk een verkeerde interface, omdat de elementen niet allemaal op het kleine scherm van de iPhone weergegeven kunnen worden. In de screenshots is een aangepaste lay-out te zien ten opzichte van de iPad-versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2010, 19:54
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen applicaties, iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.