De Standaard treft voorbereidingen voor iPad-lancering [update]

De iPad-versie van De Standaard kan elk moment in de App Store verschijnen. De krant krijgt in de iPad-versie een extra functie Ooggetuige, met foto's van het nieuws.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

standaard ipadEerder schreven we al dat de Belgische krant De Standaard vanaf juni een eigen iPad-applicatie gaat uitbrengen. Vanochtend leek het er even op dat de update was gearriveerd: de omschrijving in de App Store was aangepast en er werd gesproken over nieuwe functies, zoals Ooggetuige (alleen in de iPad-versie). De prijzen staan er nu ook bij genoemd: de applicatie zelf kost €3,99 waarbij 5 gratis kranten zijn inbegrepen, voor de weekeditie betaal je €0,79 per los nummer en in het weekend is het €1,59. Al deze prijzen zijn via een in-app aankoop af te rekenen.

Ook nieuw is dat er melding wordt gemaakt van een abonnement, waarvoor nog geen prijzen zijn afgegeven. De krant heeft al wel een digitaal abonnement op basis van PDF-bestanden, dat €16 voor een maand en €132 per jaar kost.

Tipgever Bram denkt dat De Standaard een publicatiedatum had ingegeven in iTunes Connect en verwachtte dat de applicatie vandaag wel goedgekeurd zou zijn. De omschrijving in de App Store is daaroor al wel afgestemd op de iPad, zoals een aanprijzing van het “fantastische kleurenscherm” en “volop gebruik van de internetverbinding van de iPad”. Speciaal daarom heeft De Standaard de functie Ooggetuige toegevoegd. Hiermee krijg je dagelijks de beste nieuwsbeelden van die dag voorgeschoteld. Ze zijn geselecteerd door de fotoredactie van De Standaard en geven weer een heel ander beeld van het nieuws.

De app die je momenteel in de App Store kunt vinden is nog niet geoptimaliseerd voor de iPad, maar het kan er elk moment aankomen. Het wordt een universele applicatie, dus gelijktijdig zowel op de iPhone als op de iPad te installeren.

Update: De Standaard heeft nu een informatiepagina geopend. Daarop is te lezen dat het abonnement 15 euro per maand of 159 euro per jaar kost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2010, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, kranten, standaard

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.