Reacties voor: Apple patenteert nieuwe multi-touch gebaren

Apple heeft een reeks nieuwe multi-touch gebaren gepatenteerd. Hoewel totaal onbekend, kan het in de toekomst mogelijk zijn om meerdere gebaren uit te voeren om acties uit te voeren op de iPhone en iPad.
Lees het complete artikel → Apple patenteert nieuwe multi-touch gebaren
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Jammer dat er meteen patent wordt aangevraagd. Uniforme gebaren leveren maatschappelijk gezien uiteindelijk veel meer op.

  2. Ik kan zelf de link nog niet echt leggen. Apple zal wel weer met een te simpele oplossing komen, waar niemand anders aan gedacht heeft. Ben er zelf wel van overtuigd dat iOS 5 volledig met touch gebaren bediend zal worden.

  3. Zou zou het tekenen van een sterZou zou het tekenen van een ster.

    moet het niet Zo Zou zijn?

  4. Origineel geplaatst door LuukBen er zelf wel van overtuigd dat iOS 5 volledig met touch gebaren bediend zal worden.

    Ik niet. Op de iPhone zijn in een app de touch gebaren altijd voorbehouden aan de app zelf. De home button is exclusief voor functies buiten de app om. Ik zie Apple die keuze niet omgooien.
    Maar we zullen het zien natuurlijk. Deze touch gebaren lijken me in ieder geval niet ideaal.

  5. Deze gebaren kun je niet snel uitvoeren, dus daardoor beetje omslachtig in gebruik denk ik.

  6. Ik gebruik BetterTouchTool om dit soort dingen op m’n macbook te doen. Heb allerlei toetsencombinaties toegewezen aan verschillende gestures. Die lijken op de bewegingen die hierboven beschreven staan. Werkt erg prettig.

  7. Die figuren van de ster of van de boog zouden wel leuk zijn als lockscreen unlocker. Weer eens wat anders dan de draw pattern op android

  8. Als ik dat zo bezie in de rapte gaan we binnekort allemaal een cursus “breakdancen met de de vingers” kunnen gaan volgen voor al die commando’s 🙂

  9. Lijkt me niet ideaal als je in de kroeg staat. Ik heb voor deze symbolen eerst een schildercursus nodig, aangezien mijn motoriek niet al te best is.

  10. Lekker als je in de Kerststemming bent en wat sterren wilt tekenen…

  11. Als ik die gebaren zo in de rapte bekijk kunnen we binnenkort allemaal lessen “breakdancen met de vingers” gaan volgen

  12. Ben benieuwd wat er dan wel niet mag gebeuren met je iPhone zodra je een sterbeweging maakt. Zal wel niet bedoeld zijn om terug te keren naar het Home-scherm 🙂

  13. Als het aan apple ligt moet je binnenkort de mona lisa tekenen als je moet bellen. :p

  14. Handig voor de minder-validen onder ons.
    Ook helemaal niet RSI gevoelig, die nwe moves…..

  15. Apple patenteert het liefst ook nog hoe je je piemel vast houd bij het plassen

  16. Uhm, allemaal mooi dit.. Maar dit maakt de beveiliging van je iPhone echt niet beter.

  17. Origineel geplaatst door Softijs: Apple patenteert het liefst ook nog hoe je je piemel vast houd bij het plassen

    Ja en hoe vrouwen hun vaginas knijpen na het plasse met een iphone.

  18. Belachelijk dat je dit kan patenteren. Zometeen moeten we voor alles geld betalen aan Apple. Het wordt tijd dat patenten en intelligent eigendom worden aangepast.

  19. @020:

    Dat beweert toch ook niemand? Het zal er iig niet onder leiden.
    Ze gaan iig sowieso geen standaard gesture implementeren als “beveiliging”.

  20. Man, touchscreens werken nu lekker intuïtief, maar daar valt toch helemaal niet meer over te spreken bij zulke dingen??!! Voor mij goed, zolang het optioneel is en niet “de enige optie om te navigeren of wat dan ook.

  21. Ben het eens met Erwin, het is belachelijk dat dit soort dingen gepatenteerd kunnen worden.
    Het wordt tijd dat het amerikaanse en europese patent bureau eens een halt toegeroepen wordt. Misschien een mooie klus voor onze eigen ijzeren dame Neelie Kroes?

    De wereld gaat steeds meer beheerst worden door patent trolls. Mogelijk is dat ook de reden dat Apple deze patenten aanvraagt, om niet in de wielen gereden te worden door patent trolls, c.q. concurrerende bedrijven, ik denk aan…. 😉

  22. Ik sluit me aan bij de mensen die het belachelijk vinden waar je allemaal patent op kunt vragen. Heeft iemand al patent op het opsteken van de middelvinger? Lijkt me ook een goudmijntje!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.