Apple-patent beschrijft camera en LED-backlight op iPod touch

Er zijn gisteren diverse patenten van Apple gepubliceerd. Eén heeft betrekking op een (video)camera voor de iPhone en iPod touch, de andere beschrijft het gebruik van LED-backlight.

ipod touch cameraHet Amerikaanse Patent Office heeft een patent van Apple gepubliceerd, waarin een videocamera voor de iPod touch wordt beschreven. Het patent is afgelopen zomer al ingediend, maar werd gisteren gepubliceerd. Een ander patent beschrijft hoe de iPod touch in de toekomst een LED backlight-scherm zou kunnen krijgen.

Het eerste patent beschrijft meerdere methoden om een ingebouwde digitale camera te bedienen. De gebruiker kan met z’n vingers zelf een focusgebied kiezen. De iPhone 3GS is al voorzien van zo’n camera, waarbij de belichting en het focuspunt afhankelijk is van de plek waarop je op het scherm tapt.

Het andere patent beschrijft ‘LED Backlight Driver Synchronization and Power Reduction’ waarbij een iPod wordt getoond. Apple heeft bij pas aangekondigde iPad al aangegeven dat LED-backlight zal worden gebruikt.

Net als bij alle patenten is het geen garantie dat de ideeën ook gebruikt zullen worden. Er werden gisteren nog meer Apple-patenten gepubliceerd, maar die hebben geen betrekking op de iPhone of iPod touch. Wel zat er een patent bij voor Apple’s eigen Bluetooth-headset, die inmiddels alweer van de markt is verdwenen.

still or video camera

Via: Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2010, 10:01
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, backlight, camera, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.