abonnement itunes

Apple overweegt abonnementendienst voor iTunes

Volgens MacRumours.com is Apple een maandelijks abonnement voor de iTunes Store van plan, met onbeperkt toegang tot muziek en video's.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

abodienst3.jpgVolgens de website MacRumours.com is Apple van plan om een maandelijks abonnement voor iTunes in te voeren. Met zo’n abonnement heb je onbeperkt toegang tot muziek en video’s in de iTunes Store.

In het buitenland zijn er al meer muziekdiensten die volgens hetzelfde principe werken, zoals Napster in de VS en Virgin Digital in Engeland. Mensen kunnen daarbij een onbeperkte hoeveelheid muziek downloaden. Zolang je je abonnementsgeld blijft betalen, kun je de muziek beluisteren.

De geruchten ontstonden nadat Apple de nieuwe functie ‘CompleteMy Album’ in iTunes aankondigde. Mensen die al eerder losse muzieknummers hebben gekocht kunnen daarmee goedkoop hun muziekcollectie aanvullen met het complete album. Apple heeft eerder ook een abonnement-achtige dienst met de naam Multi Pass ingevoerd. Gebruikers kunnen daarmee een soort strippenkaart kopen, waarbij ze recht hebben op een compleet seizoen aan tv-shows. Je hoeft dat niet bij elke nieuwe episode van je favoriete tv-serie steeds opnieuw langs de kassa. Hoewel het niet echt een abonnement is, verwachten analisten en journalisten dat het wel een eerste stap was naar een echte abonnementendienst, die volgens de geruchten al binnen een jaar moet worden ingevoerd.

MacRumours citeert CNN Money, die op de Media Biz-blog melding maken van een mogelijke abonnementendienst. Volgens de blog heeft de CEO van Intent MediaWorks meerdere afspraken gehad met Apple. Intent heeft een digitaal distributiesysteem ontwikkeld, dat werkt via peer-to-peer netwerken. Apple heeft altijd gezegd dat ze tegen abonnementsmodellen zijn, maar door de komst van steeds meer tv-series en de Apple TV zouden ze hun standpunt wel eens kunnen herzien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 augustus 2014, 23:31
Categorie Diensten
Onderwerpen abonnementen, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.