Speel mee in een iPhone-reclamespot!

Een advertentie op Craigslist roept multiculturele mensen op voor een reclamespot voor de iPhone. Ze moeten verschillende etnische achtergronden hebben.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Markt in ChinaEen advertentie op de Amerikaanse website Craigslist doet een oproep voor mensen van diverse pluimage. Craigslist is te vergelijken met Marktplaats in Nederland. Volgens de oproep gaat het om een reclamespot voor de iPhone, waarin mensen met verschillende etnische achtergronden de voordelen van de iPhone opsommen, in hun eigen taal. Er zullen verschillende scenes uit het dagelijks leven zichtbaar zijn, zoals op de vismarkt of in een taxi. Het spotje zal in Manhattan/Brooklyn worden geschoten. Maar voordat je nu meteen het vliegtuig pakt: wereldberoemd kun je er wel mee worden, maar er valt weinig tot niets mee te verdienen.

Voor het spotje zijn nodig: twee blanke zakenmannen van 30 tot 40 jaar oud, twee Aziatische mannen van 40 tot 60 jaar die zullen rondlopen op een Chinese vismarkt, drie zwarte jongeren van 15 tot 20 jaar in hiphopkleding uit de jaren tachtig, twee Chassidisch-Joodse mannen die Hebreeuws kunnen spreken, een Franssprekende Afrikaanse taxichauffeur, twee Japanse zakenmannen van 30 tot 50 jaar, twee Jamaicaanse vrouwen tussen 20 en 45 jaar met lange kunstig geschilderde vingernagels en twee Russische vrouwen tussen 18 en 25 jaar. Of de advertentie echt is, is natuurlijk maar de vraag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:56
Categorie Achtergrond
Onderwerp reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.